Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cze!! Chcialem rozpoczac prace nad nowa scena ale niebardzo wiem jak zaczac:((((

• Odpowiedzi 39
  • Wyświetleń 4,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No coz, tez bym nie wiedział jak zrobic gwiezdne wrota z takich referencji gdzie 90% obrazku to skały.

Napisano

Najlepiej zacząć od początku:) Ale tak jak mówi Monster, trudno ci będzie zrobić coś korzystając tylko z tego obrazka. Najlepiej poszukaj w necie zdjęc, albo wypozycz film na vhs albo dvd:D Powodzenia

Napisano

ej co wy slepi jestescie ??????????????

to sa stargate tylko ze w duzym pomniejszeniu a te skaly to tylko otoczenie i jak Rox bedzie robil to napewno w zblizeniu obiekt z duza iloscia szczegolow ale z tego obrazka to niebardzo musisz cos innego skombinowac powodzenia :)

Napisano

ROX zycze powodzenia bo to moze byc fajna praca :)

ps.

Marcin_ps kiedy wznowisz prace nad \"Łosiem\", klikam na obrazek smigla bo pomyslalem ze jakis update wkoncu a tu dalej nic :(....

Napisano
  • Autor

OK pracke nazwe Rockgate :D. Mam tez pytanko(jestem poczatkujacy), jaka metoda najlepsza jest aby zrobic te skaly?

to uzyskalem za pomoca low poly i plugina grebble :)

PS dzieki za posty-myslalem ze nikt nie przyjdzie

Napisano
  • Autor

ok mala zmiana sam gate bedzie w zblizeniu

Napisano
  • Autor

aha i jak zrobic avatara?????bo mi cos to nie wychodzi :(((

Napisano
  • Autor

i poprosilbym o jeszcze troche referencji :) :) :)

Napisano

z referencjami to bedzie problem poszukaj... ;)

pozdro

KAIN

Napisano
  • Autor

witam wszystkich ponownie : )

mam problem z tym avatarem : (

nie wychodzi mi zrobieni go w tak malej rozdzielczosci- zawszy gdy pomniejszam pbrazek on traci jakosc (trzeba dodac ze musi wazyc nie wiecej niz 10kb) mogl by mi ktos zmienic ten obraz na avatara?o ile jest to mozliwe : )

Napisano
  • Autor

jesli ktos zglosi sie na ochotnika aby pomoc mi z tym avatarem to prosze o podani e mailu : )

Napisano

ladnie ladnie...tylkko mógłbys jescze napisać kogo jest ten concept...

pozdr

Napisano
  • Autor

sory ale nie chodzilo mi o ten obraz tylko o inny ktory przez jakis glupi blad nie zostal zamieszczony oto on

tadam!!

Napisano
  • Autor

nie no nie wytrzymam!!!! znowu nie zadzialalo!!!! przepraszam : ( chcialbym aby

ten obraz o (ile uda mi sie go zamiescic) byl moim avatarem

ps ten concept jest ze strony www.artbyfeng.com

Napisano
  • Autor

pionier jak Ty to robisz naucz mnie skad bierzesz pomysly na te wszystkie szczegoly??

i jak zrobiles te gasienice?? da sie je animowac??

Napisano
  • Autor

aha i nie wieci skad mozna zciagnac jakis dobry renderer??

Napisano

Jeśli przypomni CI się, żę chciałeś coś jeszcze dopisać, to korzystaj z opcji edycji postu, nie pisz kilka swoich postów pod rząd. Dzięki temu Twój temat będzie wyglądał bardziej przejrzyście.

A wersje demonstracyjne renderów (bo pełne musisz kupić) można ściągnąć chociażby z max3d.pl (w hot download znadziesz brazila public test).

Napisano
  • Autor

dzieki jestem nowy i po prostu nie wiedzialem : D

Napisano
Originally posted by Rox

pionier jak Ty to robisz naucz mnie skad bierzesz pomysly na te wszystkie szczegoly??

i jak zrobiles te gasienice?? da sie je animowac??

Pomysl? To nie pomysl tylko normalna kolej rzeczy :). Zanim zaczne modelowac jakis obiekt to dokladnie go ogladam na materialach wczesniej zebranych :) (im wiecj materialow tym lepiej:) ). Potem szukam rzutow technicznych i zaczynam modelowac :). Ogolny ksztalt robie z tych rzutow a jak czegos na nich nie ma to \"podgladam\" na zdjeciach jak powinno byc - nie robie tego z glowy :) !.

Co do gasiorek to robilem je tak (juz to kiedys komus pisalem :] ):

No to zaczne od tego ze to co pokazales wyglada fajne i zapowiada sie dobrze . Co do gasienic to ja zrobilem je tak:

1. Wpierw modeluje jeden fragment gasienicy na podstawie zdjec i materialow ktore zdobylem na temat danego czolgu. (fragment ten jest tak modelowany zeby potem mogl byc powielany i stwarzac wrazenie calosci) , zalaczam obarazek tego fragmentu.

2. Teraz kiedy mam juz taki element uzywam opcji Array to jego powielenia w osi x (w polu \"incremental\" 1 pole do wpisywania, ja wpisalem wartosc 12-15 nie pamietam dokladnie , w zakladce \"Array Dimensions\" zaznacz 1D w polu \"Count\" wpisz wartosc ktora bedzie okreslac ile razy dany obiekt zostanie powielony I jeszcze bardzo wazna rzecz robilem to w widoku Left. Jezeli zrobiles wszytsko dobrze to Max powinien skopiowac ten obiekt wedlug okreslonych od przez Ciebie wartosci.

3. Teraz dopasowalem skopiowanie elementy w widoku Left do obrazka technicznego na podstawie którego modeluje czlog.

To chyba wszystko ponizej masz link do tego jak to u mnie wygladalo po tych operacjach . Przypomne ze ja modeluje niemieckiego Leoparda 2A5

12916_0.jpg

viewthread.php?action=attachment&tid=4550&pid=45797

Pozdro

Napisano
  • Autor

dzieki a czy mogl bys mi dac swoj adres email i powiedziec jeszcze czy te gasienice da sie animowac??

Napisano
  • Autor

a tak tylko pytan bo akurat zobaczylem te linki

Napisano

Nie chce nic mówić ale mały obrazeczek z viewporta albo renderek stargate by sie przydał ...;)

pozdro

KAIN

Napisano
  • Autor

jesli chodzi o renderek to jest na poprzedniej stronie ale jak bardzo chcesz to zamieszcze jeszcze jeden : )