Rox Napisano 8 Październik 2003 Napisano 8 Październik 2003 Cze!! Chcialem rozpoczac prace nad nowa scena ale niebardzo wiem jak zaczac:((((
Monster Napisano 8 Październik 2003 Napisano 8 Październik 2003 No coz, tez bym nie wiedział jak zrobic gwiezdne wrota z takich referencji gdzie 90% obrazku to skały.
kozioo Napisano 8 Październik 2003 Napisano 8 Październik 2003 Najlepiej zacząć od początku:) Ale tak jak mówi Monster, trudno ci będzie zrobić coś korzystając tylko z tego obrazka. Najlepiej poszukaj w necie zdjęc, albo wypozycz film na vhs albo dvd:D Powodzenia
giegiel Napisano 8 Październik 2003 Napisano 8 Październik 2003 Całkiem fajne!!Ale za dużo skał!Zmień nazwe tematu!
Marcin_ps Napisano 9 Październik 2003 Napisano 9 Październik 2003 ej co wy slepi jestescie ?????????????? to sa stargate tylko ze w duzym pomniejszeniu a te skaly to tylko otoczenie i jak Rox bedzie robil to napewno w zblizeniu obiekt z duza iloscia szczegolow ale z tego obrazka to niebardzo musisz cos innego skombinowac powodzenia :)
Pionier Napisano 9 Październik 2003 Napisano 9 Październik 2003 ROX zycze powodzenia bo to moze byc fajna praca :) ps. Marcin_ps kiedy wznowisz prace nad \"Łosiem\", klikam na obrazek smigla bo pomyslalem ze jakis update wkoncu a tu dalej nic :(....
Rox Napisano 10 Październik 2003 Autor Napisano 10 Październik 2003 OK pracke nazwe Rockgate :D. Mam tez pytanko(jestem poczatkujacy), jaka metoda najlepsza jest aby zrobic te skaly? to uzyskalem za pomoca low poly i plugina grebble :) PS dzieki za posty-myslalem ze nikt nie przyjdzie
Marcin_ps Napisano 10 Październik 2003 Napisano 10 Październik 2003 box, box modeling najlepiej + mesh 1x i bedzie ok :)
KAIN Napisano 10 Październik 2003 Napisano 10 Październik 2003 Moze to sie przyda;) http://www.esatclear.ie/~onefourseven/stargate.jpg http://members.liwest.at/reno/graphics/Stargate/stargate.jpg troche w tle:) http://fanficsetwallpapers.free.fr/dossierstargate/img-sg1/sgwp96.JPG http://www.neon-hummingbird.com/kaleidoscope/gifs/wallpapers/Stargate_SG1_Survivors.jpg pozdro KAIN
Rox Napisano 10 Październik 2003 Autor Napisano 10 Październik 2003 ok mala zmiana sam gate bedzie w zblizeniu
Rox Napisano 10 Październik 2003 Autor Napisano 10 Październik 2003 aha i jak zrobic avatara?????bo mi cos to nie wychodzi :(((
Rox Napisano 10 Październik 2003 Autor Napisano 10 Październik 2003 i poprosilbym o jeszcze troche referencji :) :) :)
Pionier Napisano 10 Październik 2003 Napisano 10 Październik 2003 Originally posted by Rox aha i jak zrobic avatara?????bo mi cos to nie wychodzi :((( http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6231 :)
KAIN Napisano 10 Październik 2003 Napisano 10 Październik 2003 z referencjami to bedzie problem poszukaj... ;) pozdro KAIN
Rox Napisano 11 Październik 2003 Autor Napisano 11 Październik 2003 witam wszystkich ponownie : ) mam problem z tym avatarem : ( nie wychodzi mi zrobieni go w tak malej rozdzielczosci- zawszy gdy pomniejszam pbrazek on traci jakosc (trzeba dodac ze musi wazyc nie wiecej niz 10kb) mogl by mi ktos zmienic ten obraz na avatara?o ile jest to mozliwe : )
Rox Napisano 11 Październik 2003 Autor Napisano 11 Październik 2003 jesli ktos zglosi sie na ochotnika aby pomoc mi z tym avatarem to prosze o podani e mailu : )
Pablo Napisano 12 Październik 2003 Napisano 12 Październik 2003 ladnie ladnie...tylkko mógłbys jescze napisać kogo jest ten concept... pozdr
Rox Napisano 12 Październik 2003 Autor Napisano 12 Październik 2003 sory ale nie chodzilo mi o ten obraz tylko o inny ktory przez jakis glupi blad nie zostal zamieszczony oto on tadam!!
Rox Napisano 12 Październik 2003 Autor Napisano 12 Październik 2003 nie no nie wytrzymam!!!! znowu nie zadzialalo!!!! przepraszam : ( chcialbym aby ten obraz o (ile uda mi sie go zamiescic) byl moim avatarem ps ten concept jest ze strony www.artbyfeng.com
Rox Napisano 12 Październik 2003 Autor Napisano 12 Październik 2003 pionier jak Ty to robisz naucz mnie skad bierzesz pomysly na te wszystkie szczegoly?? i jak zrobiles te gasienice?? da sie je animowac??
Rox Napisano 12 Październik 2003 Autor Napisano 12 Październik 2003 aha i nie wieci skad mozna zciagnac jakis dobry renderer??
VGT Napisano 12 Październik 2003 Napisano 12 Październik 2003 Jeśli przypomni CI się, żę chciałeś coś jeszcze dopisać, to korzystaj z opcji edycji postu, nie pisz kilka swoich postów pod rząd. Dzięki temu Twój temat będzie wyglądał bardziej przejrzyście. A wersje demonstracyjne renderów (bo pełne musisz kupić) można ściągnąć chociażby z max3d.pl (w hot download znadziesz brazila public test).
Rox Napisano 12 Październik 2003 Autor Napisano 12 Październik 2003 dzieki jestem nowy i po prostu nie wiedzialem : D
Pionier Napisano 15 Październik 2003 Napisano 15 Październik 2003 Originally posted by Rox pionier jak Ty to robisz naucz mnie skad bierzesz pomysly na te wszystkie szczegoly?? i jak zrobiles te gasienice?? da sie je animowac?? Pomysl? To nie pomysl tylko normalna kolej rzeczy :). Zanim zaczne modelowac jakis obiekt to dokladnie go ogladam na materialach wczesniej zebranych :) (im wiecj materialow tym lepiej:) ). Potem szukam rzutow technicznych i zaczynam modelowac :). Ogolny ksztalt robie z tych rzutow a jak czegos na nich nie ma to \"podgladam\" na zdjeciach jak powinno byc - nie robie tego z glowy :) !. Co do gasiorek to robilem je tak (juz to kiedys komus pisalem :] ): No to zaczne od tego ze to co pokazales wyglada fajne i zapowiada sie dobrze . Co do gasienic to ja zrobilem je tak: 1. Wpierw modeluje jeden fragment gasienicy na podstawie zdjec i materialow ktore zdobylem na temat danego czolgu. (fragment ten jest tak modelowany zeby potem mogl byc powielany i stwarzac wrazenie calosci) , zalaczam obarazek tego fragmentu. 2. Teraz kiedy mam juz taki element uzywam opcji Array to jego powielenia w osi x (w polu \"incremental\" 1 pole do wpisywania, ja wpisalem wartosc 12-15 nie pamietam dokladnie , w zakladce \"Array Dimensions\" zaznacz 1D w polu \"Count\" wpisz wartosc ktora bedzie okreslac ile razy dany obiekt zostanie powielony I jeszcze bardzo wazna rzecz robilem to w widoku Left. Jezeli zrobiles wszytsko dobrze to Max powinien skopiowac ten obiekt wedlug okreslonych od przez Ciebie wartosci. 3. Teraz dopasowalem skopiowanie elementy w widoku Left do obrazka technicznego na podstawie którego modeluje czlog. To chyba wszystko ponizej masz link do tego jak to u mnie wygladalo po tych operacjach . Przypomne ze ja modeluje niemieckiego Leoparda 2A5 Pozdro
Pionier Napisano 15 Październik 2003 Napisano 15 Październik 2003 a co do avatara to jak masz powazniejszy problem to pisz do Adka!!
Rox Napisano 18 Październik 2003 Autor Napisano 18 Październik 2003 dzieki a czy mogl bys mi dac swoj adres email i powiedziec jeszcze czy te gasienice da sie animowac??
Pionier Napisano 18 Październik 2003 Napisano 18 Październik 2003 wpierw spytam co maja gasiory do stargate :D??
Rox Napisano 19 Październik 2003 Autor Napisano 19 Październik 2003 a tak tylko pytan bo akurat zobaczylem te linki
KAIN Napisano 19 Październik 2003 Napisano 19 Październik 2003 Nie chce nic mówić ale mały obrazeczek z viewporta albo renderek stargate by sie przydał ...;) pozdro KAIN
Rox Napisano 20 Październik 2003 Autor Napisano 20 Październik 2003 jesli chodzi o renderek to jest na poprzedniej stronie ale jak bardzo chcesz to zamieszcze jeszcze jeden : )
Rekomendowane odpowiedzi