Napisano 2 Grudzień 200618 l Witam. Od dawna nic nie zrobiłem, ani nie udzielałem się na forum. Ostatnio dostalem motywkę i "wenę twórczą" (:D) i zamierzam ukończyć pierwszą pracę :) . Tematyka: II Wojna Światowa Założenie: Scena będzie przedstawiała na pierwszym planie wbity w piasek karabin Garand M1 z czasów II WŚ, na nim zaś zawieszony będzie amerykański hełm M1 i nieśmiertelnik. Obok leżał będzie plecak typu "Rothco". Na drugim planie będzie znajdowała się pustynia, na której w oddali jechać będą czołgi. Referencje: Poniżej zamieszczam również to, co do tej pory zrobiłem: http://www.slibe.com/image/1064d36f-M1-JPG/
Napisano 2 Grudzień 200618 l Noo, fajne fajne ^^ ledwo sie zaczelo a ja juz nie moge doczekac sie finalu ^^
Napisano 2 Grudzień 200618 l ciekawy koncept :) najbardziej jestem ciekaw jak ci plecak wyjdzie :) a czołgi też będziesz modelować ? powodzenia
Napisano 2 Grudzień 200618 l jak dla mnie pomysł już dosć mocno wyeksploatowany (czyt. mało oryginalny) ale czekam na postępy i wtedy sie oceni. powodzenia w pracy
Napisano 2 Grudzień 200618 l Autor Kr3tz - dzięki :D krzyhhh - niet. W tej pracy nie zamierzam modelować czołgów :) BLADE - pomysł może i nie oryginalny, ale wszystko w głównej mierze zależy od wykonania. Ja liczę na to, że mi się uda zrobić :) Dzięki za wypowiedzi :)
Napisano 2 Grudzień 200618 l Autor Oto Update: http://www.slibe.com/slibe/9bad2767-screen-1-JPG.jpg Mam pytanie, co do obrazka powyżej - czy tak można układać siatkę na broni?
Napisano 2 Grudzień 200618 l Co prawda obrazek z ostatniego postu mi sie nie otworzyl ale ten kask z początku wydaje sie calkiem calkiem :) zycze powodzenia i czekam na wieceJ :* :)
Napisano 2 Grudzień 200618 l Autor max- dzięki :* xD Wiem, że narazie mam mało zrobione, ale staram się dawać jak najwięcej upów, aby nie robić błędów, zatem proszę o krytykę ;) Oto stan obecnej pracy (teraz linki powinny działać) : Jak załączniki Wam nie działają, to moderator chyba mi przyblokował jakąś opcję... PozdRo ;)
Napisano 2 Grudzień 200618 l Mi tez obrazki sie nie pokazały ale hełm wygląda bardzo nieźle zacnie... Też o czyms takim myslalem tylko zamiast garabda, mauser a zamiast amerykańskiego, niemiecki helm:D Również nie moge sie doczekać końca. Pozdrawiam!
Napisano 2 Grudzień 200618 l Autor Powinny działać już. Ma ktoś może referki tego plecaka? :D Przydadzą mi się na później... :)
Napisano 2 Grudzień 200618 l Dałbyś radę pokazać jakiś koncept tej całej sceny? Jakiś szkic albo boxy poukładane i zamierzony kadr...
Napisano 2 Grudzień 200618 l nadal nie działa. sprubuj np na imageshack.us? chyba najpopularniejsze. siatkę broni można z załącznika otworzyć, jest całkiem wporządku chyba. ale szkoda, że reszta się nie otwiera.
Napisano 2 Grudzień 200618 l Autor OK. Wrzuciłęm resztę do załączników, a teraz zamieszczam poniżej koncept "na szybko", bo się okazało, że mi skaner nie działa i musiałem "naszkicować" coś w paincie. Mniej więcej, tak jak mówiłem - na pierwszym planie jakieś roślinki i garand z hełmem + plecak, na drugim czołgi na pustyni. Pozdro ;)
Napisano 2 Grudzień 200618 l zapowiada się fajnie.. zastanawia mnie jedno... skoro to jest grób.. to co tam robi plecak.. dlaczego osoba która zakopała żołnierza nie zabrała mu tego plecaka ;)
Napisano 2 Grudzień 200618 l zapomniała. ale gdyby na scenie był sam kopczyk ziemi, karabin i hełm, to co to by była za scena?
Napisano 3 Grudzień 200618 l Autor W sumie to masz racje krzyhhh'u, ale jak zakładałem WiP'a to pomyślałem, że będzie troszke pusto w scenie. Jednak zmienię koncept i zostanie garand, hełm i czołgi :) Główne założenie jest takie, abym przy tej pracy nauczył się modelować broń i oświetlać scenę. Pozdro.
Napisano 3 Grudzień 200618 l koncept nie był zły. przynajmniej plecak dawał do myślenia. ale jak tam chcesz . :) abym przy tej pracy nauczył się modelować broń i oświetlać scenę. Pozdro. hyhy a przypadkiem to nie plecak będzie większym problemem ? :) w moim przypadku organika jest cięższa . broń zrobisz z printów .. referencji... a taki plecak to już własne wyczucie bryły.. zagięć .. i potem otexturowanie tego. :] a z resztą.. każdy ma lepszego skilla w czym innym. pozdrawiam i czekam na upy ;)
Napisano 3 Grudzień 200618 l Autor Co do plecaka to pomyślę o nim dopiero, jak ukóńczę Garanda, a jak narazie w załącznikach wrzucam kolejny update :) W niektórych miejscach mam błędy, które poprawię. Pozdro ;)
Napisano 3 Grudzień 200618 l no jak na tak krotki staz to dobrze Ci idzie. pamietaj > tutki z 3dtotal.com sa bezcenne ;p
Napisano 4 Grudzień 200618 l widzę, że tam gdzie są te metalowe obręcze utrzymujące wszystko w kupie ty usunąłeś po prostu drewno. ja bym zrobił w nim po prostu lekkie wgłębienie aby te obręcze się trzymały - oszczędność na siatce i potem nie masz kłopotów jakby się okazało, że widać dziury. robiłem podobną broń - M1 - (wbrew pozorom to nie to samo co M1 Garand ;P ) i jako referki miałem instrukcję rozkładania broni. tam były pokazane właśnie takie po prostu lekkie wgłębienia, żeby obręcze trzymały.
Napisano 4 Grudzień 200618 l Autor Dzięki wszystkim za komentarze. Arxis - serdeczne dzięki za tą podpowiedź, aczkolwiek zrobiłem już zbyt dużo i nie chce mi się robić teraz połowy od nowa i kombinować z siatką ;) Poza tym jest to mój pierwszy model. Szkoda, że tak późno to powiedziałeś :/ W każdym razie radę zapamiętam i przy następnej broni na pewno jej użyję. Tutaj wrzucam małego upa (jako, że teraz zaczął się tydzień nie mam zbyt wiele czasu na modelowanie) - przechodzę do modelowania mniejszych części :) Pozdro ;) Linki: http://img377.imageshack.us/my.php?image=screen7ap6.jpg http://img377.imageshack.us/my.php?image=screen8qd7.jpg http://img377.imageshack.us/my.php?image=screen9gj4.jpg PS. 1. W niektórych miejscach połączenie metalu z drewnem jest nierówne, ale broń będzie w takiej odległości od kamery, że nie będzie tego widać ;) PS. 2. Arxis - nie masz może strony z referkami broni? PS. 3. Jak linki nie działają, to pisać na prv :)
Napisano 5 Grudzień 200618 l Najs. Ciekawi mnie jak będzie to wyglądać z teksturkami M1 Granad dobra broń. Lubię nią ciachać w ET i COD2 :D
Napisano 5 Grudzień 200618 l Autor Kr3tz - dzięki xD #Pawel - Ja po prostu kocham Call of Duty :) Ps. dzięki za "najs" ;) Co do uptade'a - dzisiaj mam duużo zadane i pewnie niewiele zrobię, ale powinienem dać upa wieczorkiem późnym. Pozdro ;)
Napisano 5 Grudzień 200618 l troche razi fakt ze poszczegolne czesci modelu nie sa jednolita bryla. Troche na latwizne idziesz:p no ale chyba nie bedzie to tak widoczne;]
Napisano 8 Styczeń 200718 l bardzo ładnie. acz co do muszki - nie wiem czy te "skrzydełka" nie powinny być trochę bardziej wykrzywione. grałeś kiedyś w battlefielda, albo day of defeat? może to dziwne, ale to prawdziwa skarbnica referek do przyrządó celowniczych... ;) sory, że za późno ostrzegłem cię o tych wgłębieniach, ale nie śledzę tematu od początku.