routee Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 wczesny wip, póki co powstał koncept zarysu wnętrza plus pewne szczegóły dotyczące materiałów które tu użyje. Póki co zamieszczam poglądowy kadr wnętrza i pierwsze próby ręcznie 'dzierganej' bisazzy na posadzce... mam nadzieję że można liczyć na wasze uwagi i opinie {EDIT} pozdrawiam
Piun Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 powaga modelowałeś posadzke ?? wow narazie ciężko cokolwiek napisac ale jak zamierzesz wszystko tak dokładnie skrobac to nie moge doczekac się końcowego efektu, i życze powodzenia.
MaGuu Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 Sam modeling podłogi to nic szczególnego, ale to ze ręcznie wybierałeś kafeleczki i nadawałeś im materiał no to full respekt :)
routee Napisano 2 Grudzień 2006 Autor Napisano 2 Grudzień 2006 sry widze że źle się wyraziłem przez dzierganie miałem na myśli że textura mozaiki jest self made .... modeling takiej posadzki (kafelek 20x20mm) chyba mija się z celem - bump akurat tutaj daje rade... (jeśli zdążę to wrzucę wersję bez wire`a) pzdr
streaker Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 stylowe, nie stylowe, jak na razie puste, no ale to w koncu WIP, jak na razie spoko (nic więcej nie można powiedzieć :P ) PS po przeczytaniu pierwszego posta naprawde pomyślałem, że układałeś te kafelki recznie :D
streaker Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Coś ci bugi wyszły na siedzeniu, daj tam connecta i powinno być dobrze
routee Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Napisano 3 Grudzień 2006 to fałd materiału obiciowego jeśli chodzi o ten narożnik...(efekt zamierzony to nie ideologia do błędu :D) pzdr
chveti Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 A wygląda jak źle nałożony MS :) Nieźle idzie , keep it up! Pozdraiwam.
Piun Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 jak zrobiłeś tą wypukłośc na siedzisku ??? wczoraj modelowałem podobne cos i w momencie kiedy nakładałem modyfikator FFD... wyskakiwał mi bug podobny do tego co masz na tym krześle - tylko że uciebie to zamieżone a ja nie chce takiego :) a i wczesniej fajniejsze to światełko było w scenie teraz chyba troche za mocno daje.
routee Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Napisano 3 Grudzień 2006 Piun chodzi ci o te promieniście rozchodzące się jakby fale czy o fałdę na kancie ? [updejt ] wersja myślę finalna krzesła: co do tekstur - biały lakier połysk + biała skóra, bity (ćwieki czy ... jak to nazwać stare złoto) i ew displace na siedzisko dodatkowo.... ale to jak już wszystko bedzię pozamiatane.... :D ps.. jak żałuję że zbrush to dla mnie czarna magia... ;( pzdr
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 se fajne :) Krzeselko bajerka - podoba se mi to :)
hkropinski Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 super fajne, czekam na kolejny progress:D pozdr
streaker Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 fajnie, ze dbasz o detal, ale nie za duży ten szew ? i jeszcze linki : zbrush w 2 dni (przynajmniej u mnie te tutki w dwa dni pękły i miałem podstawy): http://206.145.80.239/zbc/showthread.php?t=28114 http://206.145.80.239/zbc/showthread.php?t=29179 http://206.145.80.239/zbc/showthread.php?t=28320
routee Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Napisano 3 Grudzień 2006 Streaker byłem nie raz ale chyba faktycznie będzie trzeba się na tym przełamać bo aż kusi miejscami porzeźbić jakieś krzaki na nogach itp....... stolik na szybko (on chyba będzie pierwszą moją ofiarą w zbrushu): teraz czas na jakąś lampę w 'stylu' (może ma ktoś coś podchodzącego chętnie zobaczę- referki rzecz jasna)..... [póki co ten 'pan' wygrywa -> click dziękuje za komenty i pozdrawiam
tadzio Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 routee moze wnetrze i jest pustawe, ale mnie sie strasznie to swiatlo podoba! Niestety zbrush dla mnie tez jest zagadka... a szkoda... kilka razy siadlem i myslalem ze... cos ze mna nie tak, ze moze mi komorek mozgowych ubylo czy cos,,, ;-)
routee Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Napisano 4 Grudzień 2006 {updejt} pierwsze spojrzenie na malutki żyrandol: (wersja oszczędnościowa wersja docelowa to ok 3tys piłek tutaj jedynie +/- 1700)
t0m3k Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 bardzo dobrze idzie, zyrandol super, gorna czesc stolu bym kontur+loft zrobil (teraz jest chyba z cylindra). czekam na pierwsze testy z materialami.
satanicus1991 Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Moim zdaniem- żyrandol średni, reszta bardzo fajna.
Touch Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Nieźle, przykładasz się;) Wcześniej pojawiło się pytanie, domyślam się, że o te fałdy na siedzisku z tyłu przy oparciu. To displace? Co do żyrandola, świetna rzecz, opuść jednak trochę tą obręcz, aby jej górna krawędź bardziej pokrywała się z ostatnim rzędem kulek w najszerszej części. Ciekawe jak zawalczysz z wesją nocną, żeby ten żyrandol ożył?;) Pozdrawiam;)
Arxis Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 a może taki żyrandol jak jeden z tych w zakłądce "żyrandole, kinkiety, kandelabry" TU? bo te by pasowały.
routee Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Napisano 4 Grudzień 2006 Wcześniej pojawiło się pytanie, domyślam się, że o te fałdy na siedzisku z tyłu przy oparciu. To displace?(...) Ciekawe jak zawalczysz z wesją nocną, żeby ten żyrandol ożył?;) ten fałd to błąd siatki jak widać wyeliminowany :) , wersja nocna będzie jedyna więc co się wyginać. Póki co updejtów nie ma bo walczę z materiałem piłeczek pingpongowych z których zbudowany jest żyrandol i materiałami krzesła.... Arxis też kusiły mnie żyrandole w tym stylu 'patrz' (typ VENEZIANO S) ale stwierdziłem że jeżeli sss na piłki żyrandola się uda pomieszczenie zyska ciekawszy klimat niż z paru zwykłych żarówek.. bb soon pzdr
jurop3 Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 witam.. jak dla mnie bomba ta posadzka na pierwszym renderze, oczywiście reszta równierz, a tak nawiasem mówiąc mam pytanko. Jak uzyskać taką posadzke, chodzi mi o ustawienia materiału, jeśli mógłbyś rzucic ustawienia, byłbym bardzo wdzięczny. pozdrawiam...
Arxis Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 tylko mi chodziło o to, żeby po prostu zamiast kulek dać takie kryształki jak na tej stronie co dałem. tak jak w... kurde no nie wiem. byłeś kiedyś z wycieczką w jakibś barokowym pałacu, albo cuś w ten deseń? tam są takie właśnie fajoskie żyrandole z kryształów. chodzi o to, że po prostu tam w środku, czy gdzieś, są świeczki, a kryształy rozszczepiają ich światło i jest bardzo ładnie. xD nie wiem, rób jak chcesz. to była tylko moja rada, ale trzymaj sie swoich konceptów.
Piun Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 routee chodziło mi własnie o to jak wyeliminowałeś ten fałd. mam tu sobie jeszcze pare zdjęc żyrandoli ,może się przydadzą: http://img294.imageshack.us/my.php?image=01yv2.jpg http://img87.imageshack.us/my.php?image=03jd7.jpg http://img87.imageshack.us/my.php?image=chandelier1ea5.jpg
streaker Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 musisz dodać edgeloopa mniej więcej tak jak na obrazku :
Synthax Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 Bardzo podoba mi sie autorskie podejscie do tematu i efekty : ) A z ciekawośći dla takiej podłogi to jakiej wielkości był bump? Powodzenia!
Gość User190 Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 nienajgorzej - zobaczymy co Ci z tego wyjdzie :)
Touch Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 Hehe, dokładnie to chciałem zauważyć, ale tym razem nie tak drastycznie, tylko pół roku;D
Gość User190 Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 Nie popatrzyłem sobie na datę :) Jak widać nic dobrego z tego nie wyszło :p
tadzio Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 Twoje wino zdazylo sie zakorkowac 05-12-06, 18:36 a Ty juz otwierasz??? ble...sama siarka bedzie ;P pozdr
Synthax Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 Chateau de Jabol. Data produkcji wterek itd... OK, bede pilnowac dat następnym razem : )
Synthax Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 Chateau de Jabol. Data produkcji wtorek itd... OK, bede pilnowac dat następnym razem : )
Rekomendowane odpowiedzi