Marduk Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 Finalna wersja Pracy: ------------------------------------------------------------------------------------------ Jak zapowiedziałem - tak czynię. Praca będzie bez zbytniego kombinowania. Poprostu starcie dwóch plemion normańskich pośród głębokiego śniegu i z ostrymi szczytami gór w tle. Owy bój to przysłowiowa brama raju dla wikingów. Może na niebie jakiś zarys Odyna (wielki bóg wikingów). Narazie szkice aby wczuć sięw klimat.
tweety Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 o! pierwszy uczestnik :) pierwszy koncept super! powodzenia, trzymam kciuki :)
Marduk Napisano 11 Grudzień 2006 Autor Napisano 11 Grudzień 2006 Zacząłem sobie od scenerii: Narazie wygląda to tak: Narazie chaotycznie, ale będe starał sięto upożadkować... pozatym byćmoże nie jest to ostateczny zarys. Zobaczymy na ile pozwoli mi czas. Ogólnie jeśli chodzi o bitwę - będzie ostro... jak to mówią ;).
Marduk Napisano 12 Grudzień 2006 Autor Napisano 12 Grudzień 2006 Szukając jakiegoś centralnego punktu na pracy powstało coś co możnaby nazwać olbrzymem z gór... obecnie to z czym walczą wikingowie nazwijmy plemieniem pradawnych ;).
weedlog Napisano 12 Grudzień 2006 Napisano 12 Grudzień 2006 postać po prawej tyłem do nas poprostu wyczesana.
WWWoj Napisano 12 Grudzień 2006 Napisano 12 Grudzień 2006 ten duzy i chydy kojazy mi sie z wizją sweeta z jednej pracy wypas
Marduk Napisano 13 Grudzień 2006 Autor Napisano 13 Grudzień 2006 No i kolejny Progress. WWWoj - w IWD J.Sweet pokazał swoje mistrzostwo w przedstawianiu barbarzyńskich plemion. I przyznam się, że jego prace są moją główną inspiracją na chwile obecną.
Fidiasz Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 bedzie super praca tylko ten lesny dziadek mi tu nie pasuje :p
artursadlos Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 sweet to sweet. trzeba go zdetronizowac w koncu:)
tweety Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 o! naprawdę nieźle! zastanawiam się tylko nad pustym prawy rogiem kadru... ale jest nieźle :)
Remedy Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Góra w tle masakruje. Uwielbiam ją. Oj wuja, widzę, że się rozbestwiłeś. Czekam na postępy. :D
epim Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Dla mnie wypas. Gruba krecha imitacja oleju na płutnie w stylu bitwa pod Grunwaldem w makro. Mnie się podoba :) !!!
Wojpajek Napisano 16 Grudzień 2006 Napisano 16 Grudzień 2006 Dla mnie może zaciemny jest ten las w dalekim tle. Ale nie znam się zbytnio na tym więc proszę mnie poprawić jeśli źle mówię. :cool:
Marduk Napisano 24 Grudzień 2006 Autor Napisano 24 Grudzień 2006 Mały Update: Ostatnio nie miałem za dużo czasu. Dopiero wczoraj do tego przysiadłem na troche. Wciąż zastanawiam się jak zorganizować całą scenę... może z czasem się to jakoś wyklaruje. Dzieki za komentarze - mam nadzieje, że nie zgubie tej "malarskości" - chociaż przyznam, że efekt narazie przypadkowy ;].
grim666 Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 JAAAAAAAAAAAAAAAAAA, ale czad! Strasznie mi się podoba! Nawet na takim etapie jest świetne, ale to dlatego, że ja uiwielbiam szkice i niedokończone prace z masą chaotycznych kresek. Super kolory i texturki. Ciekawym tej postaci wielkiej, zresztą, ona przykuwa najbardziej wzrok. Mi się widzi, że ona wyłazi jakby spod ziemi, z jakichś konarów się wyrywa, ale Ty masz tam pewnie soją wizję już ;) Przydałoby się coś nad głową tego blondasa z lewej. Tam w tle, tak dla równowagi, ale mogę się mylić, bo nie znam się za bardzo na kompozycji. Może jakiś szaman wikiński zapuszczałby jakiś promień... Kuuuurde...super!!:) HAIL
Marduk Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Napisano 30 Grudzień 2006 Dzięki. Troche pozmieniałem. Sporo jest juz chyba ok... więc będę już chyba wykańczał i poprawiał co się da ;].
ragons Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 łał..!!!! no teraz to wygląda naprawde powalająco =) walka synów Odyna z demonami niewiernych mnie tylko zastanawia to co wstawiłeś nad blondasa (bynajmniej rys wyżej jeszcze nim był) po lewej, wygląda jak łysa głowa jakiegoś wąsacza... troszke rozprasza, może powinna być bardziej rozmyta, mniej wyraźna... eee... nie mam napewno jakiś omam. ;) Naprawde fajne i powodzenia
nicponim Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 sadze ze zdecydowanie lepiej by wygladalo gdybys postac tego olbrzyma z galezią w lapie narysowal cala-nogi tez! Bo teraz wyglada nie anatomicznie- no bo jezeli stoi na w miare prostych nogach to zauwaz ze te jego nozki sa kur#*sko krotkie. Mozliwe zatem ze stoi na zgeitych nogach-taka wiesz bojowa postawa,noga jedna wysunieta na przod,druga troche w tyl-no ale tego nie widac, czyta sie zatem jakies braki anatomiczne. Wczesniejsza wersja imo lepsza, czuc klimat zimy,mrozu, na nastepnej zas jest dziwnie- gora osniezona, a scena walki w jakims kurzu,pyle i piachu- same kolory fajne ale nie pasuja do otoczenia.Pozdro!
Marduk Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Napisano 31 Grudzień 2006 Progress: ragons:Ten "łysy łeb" w tle to miał być hełm kolejnego z olbrzymów... teraz może troche lepiej widać... ale i tak go widze w troche bardziej dynamicznej pozie - z następnym updatem go zmienie... bo narazie wyszło zbyt monotonnie - każdy olbrzym w praktycznie trakiej samej pozycji. nicponim:Spokojna głowa z tym olbrzymem... to wszystko jest dopiero work in progress ;). A nad tymi kolorkami jeszcze postaram się popracować.
ofca Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 noooo widze ze dzialales cos przez noc :D elegancusko :* gogogogogogogogoog !
ragons Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Pracka nabiera coraz lepszej formy.. a jak byś tego od "łysego" :) dał w pozycji zamkniętej tzn. w fazie kończącej zamach tym młotem. Prawa ręka na lewą stronę, z młotem kierującym się od prawej dolnej częśći w lewą górną i odlatujących synów Odyna, no a raczej tego co takie uderzenie pozostawia...
Łukasz Misztela Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 no no coraz to ładniej to wygląda tak dalej:) pozdrowionka
Marduk Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Napisano 1 Styczeń 2007 Dzięki za komentarze. Mały update dalszego planu:
ragons Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 "łysy" wygląda nieźle :D no to został jeszcze ten olbrzym pośrodku, bo sprawia wrażenie lekko zagubionego... śjakiś taki niemrawy, nieruchawy...
Marduk Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 Narazie zostawiłem dalsze plany... nie wiem jak bardzo zdołam to wykończyć, więc zająłem się głównie pierwszym planem.
misiekhc Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 no ladnie wychodzi, ten po prawej ma dziwny biceps, i torche bys trzonek topora zmienil, tzn swiatlocien bo wyglada jak z metalu
ofca Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 za czyste te blondi wloski przubrudzic troche by trza bylo - ciesze sie ze smigasz to dalej :*
Marduk Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Napisano 5 Styczeń 2007 Troche poeksperymentowalem. Generalnie średnio jestem z tego zadowolony, ale za bardzo czasu nie ma, żeby zaczynać to inaczej. Zobaczymy ile da się z tego wyciągnąć.
ragons Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 hmmm.... faktycznie troszke tu namieszałeś.... eee... napaćkałeś tych kreseczek i plan się rozmył a ci dwdaj na środku tak od tego odstają że wyglądają jakby stali w kinie przed ekranem :p
Marduk Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Napisano 5 Styczeń 2007 Mały update... jeszcze ich postaram się powyciągać z tego ekranu ;).
lord_saskybody Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Bardzo przyjemna praca , a szczególnie postać w środku i ta po prawej stronie ROCKS!!;) Sądzę ze juz nie powinienes nic ruszać w tym wydaniu wygląda najlepiej. Patrzyłem dalesze jpg'i i zaczołeś juz sie w detale bawić a nie potrzebnie bo ujmują one tylko uroku własnie temu wydaniu. I jak inni wspomniali ze a to topór nie pasuje , a to coś tam. Zostaw tak jak jest. Pozdrawiam Ps. Ostrowiaki zdolne chłopaki :D :rolleyes:
tymko Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 lord_saskybody - ma rację, według mnie to jest najciekawsza wersja.
misiekhc Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 pomieszaj te dwie wersje od l_saskybodiego i woja najnowsza, bo w tej twojej torche za bardoz wydziubales chyba juz.. ale niezle jest
Marduk Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 Hmm nie wiem czy o to do końca chodziło miskowi z pomieszaniem, ale już więcej za bardzo z tym nic nie zrobie - nawet czasu za bardzo nie ma. Wyszło średnio... update pierwszego postu. ...a i ... nazwisko to ja mam Madej :P.
KNYGHU Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 ta wersja którą pokazał lord saskebody najlepsza imho. przyjemniejsz kolorystyka śweitna praca :)
Gość obo Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 A mi się te zielonkawe barwy podobają :) Ogólnie praca naprawdę super, choć musze napisać, że troche ciężko się ją czyta...
Rekomendowane odpowiedzi