dyb3k Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 (edytowane) Witam. Od niedawna zabarałem się za malowanie i w tym wątku chcę sie z wami podzielić moją wesołą twórczością:) Prosze o krytyke. Z upływem czasu będzie tutaj przybywać rysunków. tutaj pare konceptów: Edytowane 27 Listopad 2008 przez dyb3k
dyb3k Napisano 16 Grudzień 2006 Autor Napisano 16 Grudzień 2006 dzieki WWWoj za komentarz. ogladalem twoje prace. bardzo mi sie podobaja sa takie dynamiczne. wedlog mnie zrobiles duzy postep. na forum zrobilo sie wikingowo to cos ode mnie
dyb3k Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 Po dlugiej przerwie zalaczam pare obrazkow. Choc i tak widze ze zainteresowanie jest mierne;P
gedzior Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 a mnie sie podoba :) tez musze tablet odkurzyc i cos potworzyc
dyb3k Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Napisano 6 Styczeń 2008 dorzuce wiecej to moze wzrosnie zainteresowanie;)
Mortom Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 no indianiec bardzo fajny, brave heart tez mi sie nawet podoba :) no i ostatni portrecik jest bardzo w porządku. Pozdrawiam :)
dyb3k Napisano 7 Styczeń 2008 Autor Napisano 7 Styczeń 2008 dzieki za komentarze. jakies uwagi i podpowiedzi z Waszej strony sa bardzo mile widziane;) trzeba sie rozwijac...;) kolejny obrazeczek na szybko. mam nadzieje ze sie spodoba.
masz)rum Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 jak dla mnie najlepsze są pierwsze trzy na tej stronie, nr.1 i 3 ze względu na krechę (widać że to cos twojego) i 2 z uwagi koloru i fajnego charakteru narzędzia ;] widać postęp ostatnio, dobrze że ćwiczysz portrety i postać, z reguły nie masz problemu z proporcjami, bryła na ostatnim portrecie już fajnie się buduje. Co do eliminatora to gubi się trochę, nie wiadomo na co patrzeć, siada kompozycja i ogólnie sprawia wrażenie powklejanych elementów, gościu na pierwszym planie wygląda trochę jak Bishop z Aliena 2 ;] Czekam na wiecej. Pozdrawiam!
dyb3k Napisano 8 Styczeń 2008 Autor Napisano 8 Styczeń 2008 masz)rum - dzieki za opinie. mi tez sie najbardziej podobaja trzy pierwsze;) staram sie caly czas wypracowac swoj styl ale to nie jest takie łatwe. caly czas to nie jest to o co mi chodzi i moglbym byc w miare zadowolony:/ no nic bede cwiczyl dalej i czytal kolejne Wasze cenne opinie. a tutaj zamieszczam taka krotka historyjke. pozdrawiam
dyb3k Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 byla przerwa ale teraz troche ponadrabiam bo ferie mi sie zaczely;D tutaj zarzucam 2 nowe obrazeczki. komentarze mile widziane:)
Varmer Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Bardzo fajne, stylowe te dwie ostatnie i widać progres. Pierwsza ma świetny klimat, a druga miałaby wypaśny :] radosny nastrój tylko nie potrzebnie ta przybrudzona lewa strona i można by podkręcić jeszcze trochę kolory, dopracować ogólnie.
dyb3k Napisano 8 Luty 2008 Autor Napisano 8 Luty 2008 Jeez - dzieki za mile slowa;) sprawdzalem jakby to wygladalo jak pisales ale chyba jest gorzej. A tutaj nowy rysunek. kurcze nie wiem co jest z tym obrazkiem ale cos mi nie gra:/ prosze o ocene.
dyb3k Napisano 6 Maj 2008 Autor Napisano 6 Maj 2008 Po dlugiej przerwie wreszcie cos tutaj wrzuce. Taki dosc szybki speed. Co Wy na to?;) ehh gdyby dni byly dluzsze...
dyb3k Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Napisano 12 Sierpień 2008 Po dlugiej przerwie cos nowego. Poki co jest to wip wiec wszelkie rady sa bardzo mile widziane. i druga wersja
AravaL Napisano 12 Sierpień 2008 Napisano 12 Sierpień 2008 Ciekawe pracki, ogólnie są jakieś emocje, smutek, sentyment... coś przekazują. Co do ostatniej pracki - wszystko jest kompozycyjnie równoważne, nie ma punktu centralnego, a w tego typu ilustracjach aż się o niego prosi. Proponuję wpuścić w okolicach człowieka silniejsze światło tak, by była to najbardziej kontrastowa część obrazka. Lewą stronę z potworem wyciszyć. Powodzenia :)
dyb3k Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Napisano 14 Sierpień 2008 AravaL dzieki za rade. Zrobilem tak jak napisales i wydaje mi sie ze jest o wiele lepiej. Dluzej juz mi sie nie chce meczyc tego obrazka. Lepiej chyba zrobic nowy;)
AravaL Napisano 14 Sierpień 2008 Napisano 14 Sierpień 2008 :) Troszke lepiej, choc az tak tego nie widac. Chodzilo mi o bardziej widoczny kontrast.. Tu pozwolilem sobie na bardzo szybki overpaint ze zmiana natezenia oswietlenia (mam nadzieje, ze sie nie obrazisz ;) ). Na mniejszym obrazku lepiej widac ogolny rozklad kompozycji. Glowne uderzenie swiatla jest wlasnie w okolicach astronauty. W moim subiektywnym odczuciu jest lepiej (troche nawet przesadzilem z tym oswietleniem, ale chcialem pokazac o co chodzilo). Pozdrawiam
dyb3k Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Napisano 18 Sierpień 2008 Dzieki AvaraL. Poprawilem ale juz nie bede tego wrzucal do teczki. Ale za to pokarze cos z innej beczki. Wzielo mnie troche na super bohaterow;)
Coyote Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 pierwszy art strasznie mi sie kojarzy z jednym z bohaterów gry little fighters http://www.lf2.net/progress_image/henry.jpg ogólnie całkiem fajnie :)
dyb3k Napisano 27 Listopad 2008 Autor Napisano 27 Listopad 2008 Po dlugiej przewie cos zarzucam. Jestem ciekaw Waszych opini na temat tego obrazka...
artursadlos Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Fajnie widzieć zapał twórczy. Poćwicz może podstawy. Perspektywę, anatomię, bryłę, kolory itp.
serio Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Cześć! No faktycznie tak na oko to perspektywa jest zaburzona. Polecam Tobie ściągnąć to: http://www.conceptart.org/forums/showthread.php?p=2005040 a następnie nałóż siatkę na swój rysunek i skoryguj wszystkie anomalie.
dyb3k Napisano 30 Listopad 2008 Autor Napisano 30 Listopad 2008 Dziekuje bardzo za odpowiedzi. Wiem jeszcze duzo pracy przede mna. Ale fajnie, ze mozna sie w jakis sposob rozwijac pod okiem lepszych od siebie. Serio - Dzieki za tego tutka. A zna ktos moze jakas fajna ksiazke lub tutoriale o dobieraniu kolorow?
Coyote Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 (edytowane) ja mam pytanie co do shapa którego zapodałeś jak go załadować? edit: ok juz wiem :D Edytowane 30 Listopad 2008 przez Coyote
Rekomendowane odpowiedzi