Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. Od niedawna zabarałem się za malowanie i w tym wątku chcę sie z wami podzielić moją wesołą twórczością:) Prosze o krytyke. Z upływem czasu będzie tutaj przybywać rysunków.

tutaj pare konceptów:

facio.jpg

punk.jpg

Edytowane przez dyb3k
  • Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dzieki WWWoj za komentarz. ogladalem twoje prace. bardzo mi sie podobaja sa takie dynamiczne. wedlog mnie zrobiles duzy postep. na forum zrobilo sie wikingowo to cos ode mnie

wiking.jpg

Napisano

Po dlugiej przerwie zalaczam pare obrazkow.

Choc i tak widze ze zainteresowanie jest mierne;P

lotnik_l.jpg

dama+pan_l.jpg

kruk+hell_l.jpg

brzuch_l.jpg

Napisano

dzieki za komentarze. jakies uwagi i podpowiedzi z Waszej strony sa bardzo mile widziane;) trzeba sie rozwijac...;)

kolejny obrazeczek na szybko. mam nadzieje ze sie spodoba.

gibbon_malowany2.jpg

Napisano

jak dla mnie najlepsze są pierwsze trzy na tej stronie, nr.1 i 3 ze względu na krechę (widać że to cos twojego) i 2 z uwagi koloru i fajnego charakteru narzędzia ;] widać postęp ostatnio, dobrze że ćwiczysz portrety i postać, z reguły nie masz problemu z proporcjami, bryła na ostatnim portrecie już fajnie się buduje. Co do eliminatora to gubi się trochę, nie wiadomo na co patrzeć, siada kompozycja i ogólnie sprawia wrażenie powklejanych elementów, gościu na pierwszym planie wygląda trochę jak Bishop z Aliena 2 ;] Czekam na wiecej. Pozdrawiam!

Napisano

masz)rum - dzieki za opinie. mi tez sie najbardziej podobaja trzy pierwsze;) staram sie caly czas wypracowac swoj styl ale to nie jest takie łatwe. caly czas to nie jest to o co mi chodzi i moglbym byc w miare zadowolony:/ no nic bede cwiczyl dalej i czytal kolejne Wasze cenne opinie.

a tutaj zamieszczam taka krotka historyjke.

pozdrawiam

kara.jpg

Napisano

byla przerwa ale teraz troche ponadrabiam bo ferie mi sie zaczely;D

tutaj zarzucam 2 nowe obrazeczki. komentarze mile widziane:)

poddasze.jpg

uliczka60.jpg

Napisano

Bardzo fajne, stylowe te dwie ostatnie i widać progres. Pierwsza ma świetny klimat, a druga miałaby wypaśny :] radosny nastrój tylko nie potrzebnie ta przybrudzona lewa strona i można by podkręcić jeszcze trochę kolory, dopracować ogólnie.

Napisano

Jeez - dzieki za mile slowa;) sprawdzalem jakby to wygladalo jak pisales ale chyba jest gorzej. A tutaj nowy rysunek. kurcze nie wiem co jest z tym obrazkiem ale cos mi nie gra:/ prosze o ocene.

robin.jpg

Napisano

Po dlugiej przerwie wreszcie cos tutaj wrzuce. Taki dosc szybki speed.

Co Wy na to?;)

ehh gdyby dni byly dluzsze...

gremlin3.jpg

Napisano

Ciekawe pracki, ogólnie są jakieś emocje, smutek, sentyment... coś przekazują.

Co do ostatniej pracki - wszystko jest kompozycyjnie równoważne, nie ma punktu centralnego, a w tego typu ilustracjach aż się o niego prosi. Proponuję wpuścić w okolicach człowieka silniejsze światło tak, by była to najbardziej kontrastowa część obrazka. Lewą stronę z potworem wyciszyć.

Powodzenia :)

Napisano

AravaL dzieki za rade. Zrobilem tak jak napisales i wydaje mi sie ze jest o wiele lepiej. Dluzej juz mi sie nie chce meczyc tego obrazka. Lepiej chyba zrobic nowy;)

arachny4.jpg

Napisano

:)

Troszke lepiej, choc az tak tego nie widac. Chodzilo mi o bardziej widoczny kontrast..

Tu pozwolilem sobie na bardzo szybki overpaint ze zmiana natezenia oswietlenia (mam nadzieje, ze sie nie obrazisz ;) ). Na mniejszym obrazku lepiej widac ogolny rozklad kompozycji. Glowne uderzenie swiatla jest wlasnie w okolicach astronauty. W moim subiektywnym odczuciu jest lepiej (troche nawet przesadzilem z tym oswietleniem, ale chcialem pokazac o co chodzilo).

Pozdrawiam

overpaint2eo8.jpg

Napisano

Dzieki AvaraL. Poprawilem ale juz nie bede tego wrzucal do teczki. Ale za to pokarze cos z innej beczki. Wzielo mnie troche na super bohaterow;)

super_hero.jpg

Napisano

Dziekuje bardzo za odpowiedzi. Wiem jeszcze duzo pracy przede mna. Ale fajnie, ze mozna sie w jakis sposob rozwijac pod okiem lepszych od siebie.

Serio - Dzieki za tego tutka.

A zna ktos moze jakas fajna ksiazke lub tutoriale o dobieraniu kolorow?