Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tak. no to wrzucam pierwsze rendery nowej scenki którą sobie wymyśliłem na wigilii:D

Pomysł: Całość bajkowa, coś ala roller coster w niebie, ogromna kolejka, wieeeelgaaaachnaaaa, tak duża duża po horyzont;) bez podpór, "wisząca" w chmurach, no, chyba że jakieś cieniutkie niknące w dole... nie wiem jeszcze:D w kadrze wózek taki na szynach mknący, w nim chłopaczek przerażony krzyczący, z rozwianymi włosami, trzymający rękami wózek mooooccccnooo aby tylko nie wypaść:D dzieciuch baśniowy jak u braci grimm coś:D moze czapka jak włosy rozwiane wiatrem i pędem nie będą wychodzić:D Tło to będzie jakieś podbajerowane w PS-ie niebo. partiplesami walne jakieś chmury aby ta kolejka mi wchodziłą w chmurki, niknęła w nich i się znów pojawiała gdzieś w oddali;)

Tutaj sam modeling: jeden wieczorek: nie mam pomysłu na kadr, ustawienie kamery, więc 4 przykładowe daje;) w tym 4-tym w tle bym dodał kolejke-tory aby zapełnić górną połowę.

1 bez ubrań jeszcze: ten kadr chyba najbardziej mi się podoba...

6081077d-1-jpg.jpg

no i 3 z różnych perpektyw:

0f0ec0fd-2-jpg.jpg

cafce92f-3-jpg.jpg

a174d02b-4-jpg.jpg

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Tjaaa... widzę że zainteresowanie;] a co tam;] upek mały. może nie widać. ale namęczyłem sięciut na postacią;) włosy to dopiero zarys. ma być urwis-tomek sawyer cośtakiego, więc takie nastroszone słomiane włosy mi się podobają. Hair&Fur rządzi:D

6dh6.th.jpg

Napisano

na pierwszych renderach ten twoj "urwis" wygladal jak paniena (czesc dupna tak sie mi skojarzyla :D), cala praca to mi sie kojarzy z "Final Destination 3", wiec moze w ramach luzow produkcyjnych powrzucasz tam bipedy (jak to juz ktos sugerowal w zupelnie innym poscie) i podlaczysz kolejke do pradu? bylby czad :D

a tak poza tym to zaczyna sie fajnie, dawaj dalej, mam nadzieje, ze ci wyjdzie fajny efekt

pozdro

Napisano

dodaj miniaturke moze wicej osob bedzie zagladalo :), bo pomysl ciekawy, pierwszy kadr najbardziej mi sie podoba, ale dodal bym jeszcze wiecej szyn w oddali bo troche pusto, pozdro.

Napisano

Swietna scena, jakos musiales ją wrzucic skryce ze malo kto zauwazyl :)

Stawiam na 1 lub 2 kadr. I dal bym jakąś pętle, tak żeby wchodziła do chury i z niej wychodziła w oddali. Mam że tak powiem wizje, ale w tym momencie nie narysuje niestety.

Edit: no dobra, probowalem narysować... ale nie, moze jendak nie bede tego pokazywal, pozostanie nadzieja ze zrozumiesz mnie bez rysunku :)

pozdrawiam i powodzenia

Mirach

Napisano

hymmm. zmien tą kolejke bo narazie jak moim zdaniem wyglada to jak kolejka do przewożenia węgla :D Ogólnie to mi sie nie podoba. sorki.

Napisano

Pierwszy kadr zdecydowanie najlepszy, drugi do bani. Trzeci nie oddaje realizmu. Czwarty - jakbys odwrócił gościa w wagonie i dodał widok kolejki pnącej się ku niebu, to byłoby fajnie. Modeling ok, powiem ci, ze nawet ciekawie to sobie wykombinowałeś.

PS; No i faktycznie - wagonik jak do przewożenia węgla a nie ludzi:D Dodaj przynajmniej jakies siedzenia:D

Napisano
  • Autor

ma być a'la do przewożenia węgla. to ma być ogólnie takie troche dziwne z innego świata. pododaje spawy i podorabiam ludzika. ogólnie modeling dorobie. kadr już mam pomysł. Jednak nie wiem czy w tym tygodniu cokolwiek dorobie... raczej krucho z czasem będzie... Umiesciłem miniaturke, zobaczymy jak to bedzie

Napisano

No pomysł mi sie podoba.Jak narazie jest ladnie ale troche pusto.Będe zaglądal.

pozdro

Napisano

pomysł fajny i swoją wizje też już w głowie mam. co do wagonika to może chodziło nawiązanie do Indiany Jones'a i Świątynii Zagłady? Będę zaglądał! Powodzenia!

Napisano
  • Autor

dobra, projekt został zawieszony na jakiś czas, wczoraj zabrałem się za niego.

jeden dzień roboty, pełno niedoróbek...

prosze o podpowiedzi co do skóry w vrayu. czy materiał blend z dwoma materiałami w slotach: fast sss i vraymtl z teksturą skóry to dobra droga?

ce516bc0-7.jpg

Napisano

fajna scena, ciekawy pomysł, ale koleś wygląda jakby był nienormalny, taki przyspany. Demon go opętał? Postać ma jakąś chorobę? jest zamknięta w sobie? A na włosach ma szron?

Ogołnie mi się podoba 9/10 :)

Napisano

słoje na deskach powinny być inne, ponieważ jak deska się to złamanie idzie wzdłuż słoja, a u ciebie złamanie się słojami nie przejmuje.

coś z pozycją tego pana jest nie tak, ale trudno powiedzieć co. chyba za bardzo z przodu siedzi i może nie powinien się tak patrzeć w dół tylko do przodu.

Napisano
  • Autor

no to poza i wszystkie materiały wózka nowe;) teraz będe musiał zrobił pierwsze w życiu podejście do particlesów, albo chyba że ktoś wie jak inaczej zrobić chmury dobrze? chce aby chmura mi przez to koło utworzone z torów przelatywała tak sielankowo...

c1f8a2e9-9.jpg

Napisano
  • Autor

dobra... pouczyłem się, pouczyłem i uderzam znów w ten projekt...

po 2 dniach teksturowania, unwrapowania i wogóle materiałów wygląda to tak:

bardzo wczesna wersja:

13.jpg

w planach i wogóle jak ma to wyglądać :

-cukierkowate kolory,

-bajkowy klimat

-właśnie nie wiem, czy walczyć z motion blurem jakimś czy jak?

- ta duża część z prawej u góry to mają być takie mocne promienie słońca(volumetryka) przebijające się przez chmury...

-fryzura do zmiany, ale ma zostać w konwencji "słomy" :)

- wspomniana dawniej chmura przechodząca przez pętle

-coś muszę zrobić z wyrazem twarzy i ręce do przemodelowania...

Napisano

Wszystko fajnie :). Zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie. O i prawe oko mu z tych emocji zaraz odleci ;P

Napisano

Fajny pomysł, tylko co mu się stało z dłońmi? Tak miało być?

Napisano
  • Autor

no na dłoniach się turbosmooth wyłączył przez przypadek:D

no to taki update:

czysty render:16min.jpg

tutaj po dosłownie sekundzie w PS, nawet alphy nie wyjąłem z maxa, a za późno już było bo zamknąłem go, więc jest robiona ręcznie.

16 ps 1min.jpg

tutaj high res:

http://www.orangegraphics.neostrada.pl/16.jpg

http://www.orangegraphics.neostrada.pl/16 ps 1.jpg

Napisano

Moim zdaniem chłopak ma trochę niezdrową cerę. Skóra na rękach wygląda jakby poparzona, jakoś tak wogóle upiornie, młodzieńcze to one nie są napewno :P

Napisano

te rece jak jakis "upiorny starzec" a nie młody człowiek :D

co do reszty okey' ale mogłeś sie troszke bardziej wysilić; szczegóły etc

Napisano

Druga wersja lepsza kolorystycznie, ale za to w pierwszej niezły ten blur na konstrukcji.

Napisano

fajnie z tą chmurką wykombinowałeś

ręce bym zrobiła na nowo, nie takie pomarszczone, no i raczej by nie trzymał tego z wyprostowanymi palcami, jeśli masz pod ręką oparcie krzesła to spróbuj.

Napisano

Ręce nienaturalnie wygięte.

Skoro tak pędzi, to włosy powinny chyba jakoś tak falować?

Język dziwny - za krótki? No i ta mina, jakby, przepraszam za wyrażenie, wiejskiego przygłupa.

Ogólnie fajny pomysł.