naeq Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Witam, oto model który zrobiłem z figurki którą znalazła moja luba w kinder-niespodziance którą ode mnie dostała :) Jest to jeden robot z serii EXTRA-ROBOTS. Praktycznie całość modelowałem tak że tylko patrzałem na figurkę, zrobiłem zdjęcia komórką na taką szybką referkę lecz nie przydały się za bardzo, tylko do skali oraz do jednego zagięcia :) Próbowałem tez odtworzyć pewne defekty na plastiku ale nie widać tego zbytnio :)) Model wraz z renderem robiłem 2 dni. Cały model to klasyczny edit-poly praktycznie z 2 plejnów i jednego sphera :) Render Time to praktycznie w każdym przypadku ok 16 min. Użyłem: 3dsmax + V-Ray + Photoshop + DOF Gen. Pro. Pozdrawiam FAlcom. Edit: -Cały model składa się z 7 części połączonych ze sobą, tak jak zabawka w rzeczywistości. -Tło to podłoga wraz ze ścianą, miałem w zamiarze po prostu wyrenderować robocika na podłodze w pokoju :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 model baaardzo fajnny render hmm moze byc ;) ps. mozesz pokazac siateczke?? pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Dla mnie git:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon 13 Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Model bardzo fajny...render tez mi sie podoba..Jedynie co to napis "kinder" jak dla mnie za malo pomaranczowy :P...ogolnie bardzo ladnie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2006 Siateczki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 No Falcom podoba mi się... tylko nie czuję potrzby tego noise'a.. .skoro tylko 16 min to powalcz z rQMC i prosze o renderek ładny ala Falcom;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 ladny plastik. smieszny tki ludzik he he;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 Hehe, no plastik mam nadzieję że jako tako wyszedł, nie mogłem zbytnio też na modelu wyostrzać krawędzi ponieważ nie wyszedł by "plastikowo" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 ładne materiały - modelik tez ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 Model i render bardzo fajny i odziwo dof prezentuje się dość przyzwoicie :) Chyba troszkę za mały sampling plastiku. Czemu przy ścianie nie ma listwy? [hehe wiem wiem , czepiam się] Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 nie ma bo to jest dopiero co zakupiony dom :P nie umeblowany, puściutko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 model ok :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2006 Master czy wszystkie twoje odpowiedzi na dane wątki kończą się praktycznie tylko na nabijaniu ilości postów ?? Bo jak widze na każdym wątku w jakim się wypowiesz twoja odpowiedź nie jest zbytnio obszerna (1 max 2 wyrazy) dla mnie to troszke dziwne po co to chcesz wyprzedzić Marcina czy jak :P nie no ale jak by co to ja się nie czepiam :)) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 Sympatyczny modelik :) Rendering trochę mniej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 ladne ale albo dof rozmywa, albo taki nedzny finalrenderowy AA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlooX Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 Master czy wszystkie twoje odpowiedzi na dane wątki kończą się praktycznie tylko na nabijaniu ilości postów ?? Bo jak widze na każdym wątku w jakim się wypowiesz twoja odpowiedź nie jest zbytnio obszerna (1 max 2 wyrazy) Popieram! ja czasem miałem ochote napisać kiełbasie PM żeby sie spytać czy ma tak ***** w głowie czy co, nic mnie tak nie wnerwia jak te pedalskie odpowiedzi kiełbastera, idź na jakieś geyparty człowieku a nie pedalić sie na forum ///-----------------------/// To jest twój 84 post na tym forum. Chcesz, żeby był ostatnim? Jesli masz problem z innym użytkownikiem zwróć się do niego za pomocą PM. Jeśli uważasz, że dana wypowiedź łamie regulamin lub jest niewłaściwa korzystaj ze znaku raportuj zły post[/B] Kolejne prywatne nagonki na kogokolwiek na forum będą ostrzej nagradzane. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 Popieram! ja czasem miałem ochote napisać kiełbasie PM żeby sie spytać czy ma tak nasrane w głowie czy co, nic mnie tak nie wnerwia jak te pedalskie odpowiedzi kiełbastera, idź na jakieś geyparty człowieku a nie pedalić sie na forum __________________ Dobra nie obrażaj kolesia, jest **********, ale można przecież to inaczej załatwić nie? Model bardzo mi sie podoba, chyba kupie Kinder surprise, no ale na takie modelowanie to jeszcze musze spędzić troche czasu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2007 Nieno ale mimo wszytsko obydwie strony mają troszke racji :D "jest **********" nom szczere i prawidziwe, nie namęczysz się zbytnio, 2 wyrazy w każdym topicu, a puźniej wszyscy patrzą "ooo ile postów, pewnie jest znany i ceniony na tym ofrum itd itp..." Ale tutaj chya o to nie chodzi, chodzi o to by psiać szczerą wypowiedź oraz taką by pomóc drugiej stronie w problenie, a pisanie postów typu "bardzo fajne" albo "nie wiem" jest troszke bezsensowne... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Panowie. Jesli wam się coś nie podoba w postach Mastera Kiełbaster'a to dajcie znać moderacji. To co tutaj zrobiliście to jakaś paranoja. Takie rzeczy załatwia się pomiędzy sobą a nie publicznie zmywacie brudy. A juz na pewno nie popieramy obrażania i epitetowania użytkownika tego forum. Falcom: rozumiem że może cię to denerowować ale spokojnie. To twój wątek więc staraj sie zachować jakiś porządek. Nie wdawaj się w słowne utarczki, zbaczając z głównego tematu jakim jest twoja praca. FlooX: tego typu post nie wart jest kolejnego komentarza. BigBen: proszę o przeczytanie PM. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 dzięki Tweety :)) postaram się... No ale przynajmniej ktoś o tym powiedział :)) nie że bym się czepiał bo każdy ma wolną wolę ale moim zdaniem jest to po prostu śmieszne i tyle. Myślę że nie ma co pisać o tym i zamknąć całą sprawę, jak coś to jest w końcu PM. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasta Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Fajna model . Zrob kilka takich z roznymi kolorami szybki i ustaw je razem ;D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi