Napisano 28 Grudzień 200618 l Witam, oto model który zrobiłem z figurki którą znalazła moja luba w kinder-niespodziance którą ode mnie dostała :) Jest to jeden robot z serii EXTRA-ROBOTS. Praktycznie całość modelowałem tak że tylko patrzałem na figurkę, zrobiłem zdjęcia komórką na taką szybką referkę lecz nie przydały się za bardzo, tylko do skali oraz do jednego zagięcia :) Próbowałem tez odtworzyć pewne defekty na plastiku ale nie widać tego zbytnio :)) Model wraz z renderem robiłem 2 dni. Cały model to klasyczny edit-poly praktycznie z 2 plejnów i jednego sphera :) Render Time to praktycznie w każdym przypadku ok 16 min. Użyłem: 3dsmax + V-Ray + Photoshop + DOF Gen. Pro. Pozdrawiam FAlcom. Edit: -Cały model składa się z 7 części połączonych ze sobą, tak jak zabawka w rzeczywistości. -Tło to podłoga wraz ze ścianą, miałem w zamiarze po prostu wyrenderować robocika na podłodze w pokoju :)
Napisano 28 Grudzień 200618 l model baaardzo fajnny render hmm moze byc ;) ps. mozesz pokazac siateczke?? pozdro i powodzenia
Napisano 28 Grudzień 200618 l Model bardzo fajny...render tez mi sie podoba..Jedynie co to napis "kinder" jak dla mnie za malo pomaranczowy :P...ogolnie bardzo ladnie. Pozdro
Napisano 28 Grudzień 200618 l No Falcom podoba mi się... tylko nie czuję potrzby tego noise'a.. .skoro tylko 16 min to powalcz z rQMC i prosze o renderek ładny ala Falcom;)
Napisano 29 Grudzień 200618 l Autor Hehe, no plastik mam nadzieję że jako tako wyszedł, nie mogłem zbytnio też na modelu wyostrzać krawędzi ponieważ nie wyszedł by "plastikowo" :)
Napisano 29 Grudzień 200618 l Model i render bardzo fajny i odziwo dof prezentuje się dość przyzwoicie :) Chyba troszkę za mały sampling plastiku. Czemu przy ścianie nie ma listwy? [hehe wiem wiem , czepiam się] Pozdrawiam.
Napisano 29 Grudzień 200618 l Autor nie ma bo to jest dopiero co zakupiony dom :P nie umeblowany, puściutko :D
Napisano 30 Grudzień 200618 l Autor Master czy wszystkie twoje odpowiedzi na dane wątki kończą się praktycznie tylko na nabijaniu ilości postów ?? Bo jak widze na każdym wątku w jakim się wypowiesz twoja odpowiedź nie jest zbytnio obszerna (1 max 2 wyrazy) dla mnie to troszke dziwne po co to chcesz wyprzedzić Marcina czy jak :P nie no ale jak by co to ja się nie czepiam :)) Pozdro
Napisano 31 Grudzień 200618 l Master czy wszystkie twoje odpowiedzi na dane wątki kończą się praktycznie tylko na nabijaniu ilości postów ?? Bo jak widze na każdym wątku w jakim się wypowiesz twoja odpowiedź nie jest zbytnio obszerna (1 max 2 wyrazy) Popieram! ja czasem miałem ochote napisać kiełbasie PM żeby sie spytać czy ma tak ***** w głowie czy co, nic mnie tak nie wnerwia jak te pedalskie odpowiedzi kiełbastera, idź na jakieś geyparty człowieku a nie pedalić sie na forum ///-----------------------/// To jest twój 84 post na tym forum. Chcesz, żeby był ostatnim? Jesli masz problem z innym użytkownikiem zwróć się do niego za pomocą PM. Jeśli uważasz, że dana wypowiedź łamie regulamin lub jest niewłaściwa korzystaj ze znaku raportuj zły post[/B] Kolejne prywatne nagonki na kogokolwiek na forum będą ostrzej nagradzane. Pozdrawiam
Napisano 31 Grudzień 200618 l Popieram! ja czasem miałem ochote napisać kiełbasie PM żeby sie spytać czy ma tak nasrane w głowie czy co, nic mnie tak nie wnerwia jak te pedalskie odpowiedzi kiełbastera, idź na jakieś geyparty człowieku a nie pedalić sie na forum __________________ Dobra nie obrażaj kolesia, jest **********, ale można przecież to inaczej załatwić nie? Model bardzo mi sie podoba, chyba kupie Kinder surprise, no ale na takie modelowanie to jeszcze musze spędzić troche czasu. Pozdrawiam
Napisano 1 Styczeń 200718 l Autor Nieno ale mimo wszytsko obydwie strony mają troszke racji :D "jest **********" nom szczere i prawidziwe, nie namęczysz się zbytnio, 2 wyrazy w każdym topicu, a puźniej wszyscy patrzą "ooo ile postów, pewnie jest znany i ceniony na tym ofrum itd itp..." Ale tutaj chya o to nie chodzi, chodzi o to by psiać szczerą wypowiedź oraz taką by pomóc drugiej stronie w problenie, a pisanie postów typu "bardzo fajne" albo "nie wiem" jest troszke bezsensowne...
Napisano 2 Styczeń 200718 l Panowie. Jesli wam się coś nie podoba w postach Mastera Kiełbaster'a to dajcie znać moderacji. To co tutaj zrobiliście to jakaś paranoja. Takie rzeczy załatwia się pomiędzy sobą a nie publicznie zmywacie brudy. A juz na pewno nie popieramy obrażania i epitetowania użytkownika tego forum. Falcom: rozumiem że może cię to denerowować ale spokojnie. To twój wątek więc staraj sie zachować jakiś porządek. Nie wdawaj się w słowne utarczki, zbaczając z głównego tematu jakim jest twoja praca. FlooX: tego typu post nie wart jest kolejnego komentarza. BigBen: proszę o przeczytanie PM. Pozdrawiam
Napisano 3 Styczeń 200718 l Autor dzięki Tweety :)) postaram się... No ale przynajmniej ktoś o tym powiedział :)) nie że bym się czepiał bo każdy ma wolną wolę ale moim zdaniem jest to po prostu śmieszne i tyle. Myślę że nie ma co pisać o tym i zamknąć całą sprawę, jak coś to jest w końcu PM. Pozdrawiam
Napisano 6 Styczeń 200718 l Fajna model . Zrob kilka takich z roznymi kolorami szybki i ustaw je razem ;D Pozdrawiam