Napisano 4 Styczeń 200718 l bardzo chcialem ale jednak nie starczylo mi czasu...po 3 h tyle mi sie udalo zrobic :)..Rece to juz sama koncowka czasu wiec....:DD ...mam nadziejie ze jeszcze znajde czas i postaram sie wymodelowac jakies innego Droida :)....Pozdro tyle po 3 godz...
Napisano 5 Styczeń 200718 l Witam!! DraB--> prawdopodobnie do polnocy(dzisiaj) jesli moge cos powiedziec to takie speedy sa troche bezsensu :) gdyz niepokazuje to wogle umiejetnosci modelarskich(tzw nie dokonca) gdyz przewaznie sa to same primitywne obiekty typu cylinde tuba box sfera albo troche przeszksztalcosne i tylko sie liczy ilosc detali czym wiecej tym lepiej i taki modeling pokazuje tylko kto jak szybko potrafi takie cos robic :) co mi sie nie podoba tzw lubie jakies wyzwania a to to nie jest wyzwanie gdyz pakowac detale to mozna prywatnie :) ok juz nie narzekam bo modele (wszystkie) sa swietne i mniej wiece takie same zwyciesca bedzie ten kto zrobil wiecej detali albo ciekawszy koncept wybral :) dalibyscie jakis fajjny temat ktory wymaga prawdziwych umiejetnosci modelera :) odrazu mowie ze nie chce robic jakies wojny poprostu tak mi przyszlo do glowy :) ps. zwazywszy na podobienstwo modeli bedzie problem z wyborem zwyciescy :) ps. sam lubie takie detaliki ale nie jako speed :D pozdro i powodzenia
Napisano 5 Styczeń 200718 l Autor nielot007 oczywiscie jest troche racji w tym co piszesz ... ale zawsze mozesz sobie przecierz wybrac droida humanoidalnego, takiego jak c3po albo takiego ktory calkiem przypomina czlowieka (nazwy niepamientam :/), moim zdaniem to dobrze ze jest taki spory rozrzut miedzy tymi robotami od tych najprostszych po te te trudniejsze bo dzieki temu praktycznie kazdy moze wziasc udzial;)
Napisano 5 Styczeń 200718 l Jak dla mnie to Speed3D powinien byc czymś na rozluźnienie + rywalizacją. Speedy powinny byc takie żeby każdy mógł wziąć w nich udział i żeby bardziej liczył się pomysł (wykonanie oczywiście też) nielot - jak chcesz sie sprawdzic to tak jak pisal Adek wez sobie cos trudniejszego ;)
Napisano 5 Styczeń 200718 l Mam nadzieję, że to już ostatni ten droid :D 2h 20min, dalej już nie miałem sił ;) Kilka rzeczy zepsułem, proporcje kuleją, model niedokończony ale co tam :D
Napisano 5 Styczeń 200718 l nielot007 - popieram z całego serca twoja wypowiedź, dzięki że ktos to w końcu zauważył. Nie chcę żeby to głupio zabrzmiało ale w poprzednim speedzie zwycięska praca była zrobiona mniej więcej w ten sposób (Adek_Cg - peace man :)) To jest nieporozumienie moim zdaniem. Wiele osób ostentacyjnie wyrażało swoje niezadowolenie z poprzedniego tematu a teraz jak mogą zrobić jakieś klocki lego to się rzucili jak sanitariusz na zwłoki. Nie dotyczy to oczywiście wszystkich. Adek_CG - nie zgadzam się z tobą, moge zrobic coś humanoidalnego, zrobić 7 różnych prostych śrubek i nitów, skopiować każdy x70 i będą fajne detale, tak? Jak bardzo się to różni od ZBrusha? Że za szybko detale były robione? A tu co mamy? W modelowaniu chodzi o to że jak z zaokrąglonej powierzchni wystaje jakiś element to powierzchnia ta się deformuje i trzeba się nieco namęczyć żeby wyglądała ok, a jak do takiej powierzchni dodasz po prostu jakiś element nie połączony z nią to co to jest? SKŁADANIE??? Może zrobimy konkurs kto z prymitywów zrobi najfajniejszy model, bo to właśnie tak wygląda.
Napisano 5 Styczeń 200718 l Ech no, jak ludzie wklejaja obrazki, to znaczy, że im się podoba. A jak bysmy od razu dali temat "Głowa Andrzeja Leppera" to nie każdy posiada jeszcze takie umiejętności żeby się za to zabrac...
Napisano 5 Styczeń 200718 l ale Wy sapiecie... przeciez zasady sa proste wygrywajacy daje temat speeda i kto chce moze wziac udzial. jesli nie podoba Ci sie temat - poczekaj, w koncu ktos wymysli cos po Twojej mysli. zreszta... zrob te srubki, wgniec nas ponizej gruntu... jesli dla Was modeling to tylko organika pozniej pochlastana w zibraszu to sorewicz.. ja sie w takim razie nie bawie :) ep!
Napisano 5 Styczeń 200718 l no to i ja coś pokaże nie całe 3 godziny właśnie się zorientowałem, że zapomniałem o antenkach
Napisano 5 Styczeń 200718 l No to jeszcze ja:) moj ulubiony rydwa dydwa, albo jak ktos woli r2d2. czas okolo 2:15 nie spieszac sie za bardzo.
Napisano 5 Styczeń 200718 l uffff, ledwo zdąrzyłem z umieszczeniem:P Hihi:) Mój droidzik, słabe zdjęcia miałem to trochę dałem się ponieść fantazji, mam nadzieję, że wybaczycie. Można powiedzieć, że pełne bite 3 godziny, bez kilku minut... Super są te Wasze prace! Gratki:) Pozdrawiam.