Dawcio_m Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Siemka. No więc miało niebyć wipa, bo chciałem tylko poćwiczyć i zrozumieć niektóre funkcje Rhino, dlatego, że miałem duże problemy z porche, ale jakoś mi sie spodobał to daje. Komentarze mile widziane:)
Yaro16 Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Nio ładnie, błędów niewidze,siatka przemyślana czekam na więcej. 1
ReflectVision Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 popatrz na nadkole i pomysl co masz zle ;)
nielot007 Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 w jakim programie modelujesz?? dziwna siata rhino :) model suuuper ale ku(q)ba ma racje :)
Dawcio_m Napisano 2 Styczeń 2007 Autor Napisano 2 Styczeń 2007 troszeczke poskrobałem PS nadal niewiem o co chodzi z tym nadkolem
Gedeon Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Muszę przyznać, ze całkiem nieźle ci idzie z Rhino. Modele są b. ładne.
patry Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Wow, dawcio, ty jesteś rhino-master!!! :) Wszystko idelane.... :)
Yaro16 Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 No wypas.tak trzymaj dalej.Zobaczymy jak sobie poradzisz z materiałami i oświetleniem:p Narazie jest piknie
anJek Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 superasto :) pocinaj dalej, sporo roboty jeszcze, ale po tym co juz zrobiles widac, ze model bedzie wypassss! pozdro
Dawcio_m Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 patry- bez przesady rhino master to juz tu jest, ale dzieki:D Yaro16- z materiałami hmm niewiem ale już mam jakiś próbny lak ale na razie nie pokże, dzięki:) anJek- dzięki no troszke roboty jeszcze jest, ale myśle że jakoś pójdzie:) Na razie troszke tył ruszyłem
Yaro16 Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 No ja nic mówić nie musze.Zajefany samochód.Czekam aż go skonczysz.
Thunder Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 bardzo ładnie tylko dalej ie mogę pojąć tej siatki
pecet Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 heh ja też tej siatki nie zabardzo rozumie, jest taka...przypadkowa, ale ogólnie ładny modelik
Dawcio_m Napisano 10 Styczeń 2007 Autor Napisano 10 Styczeń 2007 Yara16- dzięki:) Thunder- dzięki ja tez jej nie moge pojąc:D pecet- dzięki no fakt jak sie jest przyzwyczajonym do poly to tak dziwnie to wygląda:) Lukasz_S- no troszke się namęczyłem z tym tyłem, ale to przebudowałem dam w następnym upie dzięki:)
patry Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 Model wygląda mega superrrrr :) Weź może nagraj jakiegoś videotutka o modelowaniu autka w rhino :) PS możesz pokazać model bez siatki??
RA Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 Właśnie, pokaż przód i tył bez siatki, żeby wszystko było ładnie widać. :) Na razie chyba jest ok.
Dawcio_m Napisano 10 Styczeń 2007 Autor Napisano 10 Styczeń 2007 patry- no myśle nad tutkiem dzięki:) RA- dzięki:)
RA Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 Cały bok zrobił się mocno kanciasty, tymczasem te płaszczyzny poziome przedzielone filletem są delikatniejsze. :) To co się dzieje na dole tylnego nadkola przy zderzaku jest fu fu fu. ;) Tak samo narożnik tegoż zderzaka. Fillet/Blend biegnący między bokiem (szyby itd.) a dachem powinien być dużo większy. Góra światła nad kierunkowskazem i okolice tego miejsca na blasze wyginają się nieprzyjemnie. Nie jestem też pewien czy to tylne nadkole łączy się z bokiem tak ostro. Powinno być imo bardziej płynnie. :) Ale i tak jest fajnie, w końcu jeszcze niedawno w ogóle nie miałeś styczności z tym programem. :)
Dawcio_m Napisano 10 Styczeń 2007 Autor Napisano 10 Styczeń 2007 z tym bokiem to też mi coś nie pasowało w sumie to mam bardzo słabej jakości mało pasujące do siebie blueprinty a do nich wszystko pasowało, ale rzeczywiscie powinno być bardziej gładko, z boczną szybą to samo, ale to jest własnie rhino, ciężko coś poprawiać na tym poziomie a te nierówności to było z tym troszke problemów, ale po eksporcie do maxa tego nie widać, ale obiecuje że następny wóz będzie lepszy:D ale najpierw tego skończe posiedze troche nad renderingie bo to mi bardzo bardzo marnie idzie, a jakby ktoś zrobiłby mi darmowe korki online z v-raya i ogólnie z renderingu to niech wali na pw albo gg:D dzięki:)
Dawcio_m Napisano 20 Styczeń 2007 Autor Napisano 20 Styczeń 2007 Kolejny up teraz troszke żałuje tych bugów bo mogło być fajne autko ale trudno. Komentować mi tu już:D
patry Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 Witam i o zdrowie pytam :) Jest po prostu pięknie!!! Ja widzę tylko jendego buga na samym dole w kancie tylnego nadkola, ale ogólnie to modelik the best ;)
pecet Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 no szkoda tych kilku bugów, ale i tak jest ładnie :) ale te felgi takie mało ciekawe.
RA Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 Mogłeś zjoinować albo pokazać w lepszej rozdziałce, bo mało widać. :)
Dawcio_m Napisano 20 Styczeń 2007 Autor Napisano 20 Styczeń 2007 patry- no ten bug niestety teraz musiałbym całkowicie od nowa zrobić tylni zderzak a w maxie tego nie będzie widać, chociarz może jszcze to zrobie zabacze dzięki. pecet- felgi tak na szybko zrobiłem, bo seryjne z tego wózka sa strasznie trudne moze macie jakieś propozycje na felgi? no i referki. Dzięki RA no dobra zjoinuje to i potem pokaze tylko teraz to strasznie długo trwa. Dzięki
MisieK2 Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 wow też bym chciał tak umieć :o jak długo robisz w rhino? autko piękne of cors :)
Dawcio_m Napisano 20 Styczeń 2007 Autor Napisano 20 Styczeń 2007 MisieK2 ogólnie nurbsami zajmuje sie jakieś 3 miesiące, a rhino jakieś 2 miesiące to chyba nie tak długo, ale ogólnie wiele trzeba zrozumieć na temat przejść międzi powierzchniami itd żeby coś ruszyło z modelem, no i trzeba sie nauczyć robić od razu dobry model bo tu już jakotako niema odwrotu, no i z tym mam jeszcze problemy.
Bzyku Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 malo cos ostatnio nurbsow :) ale fajnie zobaczyc ze ktos cos robi dawcio najwiekszy blad to za malo ogladasz zdjecia zanim zrobisz jakas czesc czy element, troszke niezgodny z orginelem a ja tez sie ucyzlem na takich bledach i do dzisiaj trafiaja mi sie takie beledy :)
RA Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 Dobrze to wygląda, ale na końcu łuku tylnego nadkola po prawej stronie gnie się nieprzyjemnie.
patry Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 Nie no rispekt!! :) Mi tam nic w rhino nie wychodzi :( Jedziesz dalej z modelem bo jest super :) PS Będzie wnętrze??
Dawcio_m Napisano 21 Styczeń 2007 Autor Napisano 21 Styczeń 2007 Bzyku- dzięki za wskazóki postaram się bardziej referki oglądać w następnym, właśnie do tego byłem mało przyzwyczajony robić model od razu dobrze poly to poprzesuwasz pare verteksów i jest dobrze, a tu nima lekko:D RA- no wiem wiem o ty już była mowa, na razie niemam pomysłu na to żeby zrobić to lepiej. Dzięki. patry- wnętrze niewiem jak będzie ty tylko taka prowizorka bo komp może paść. Dzięki:)
Dawcio_m Napisano 21 Styczeń 2007 Autor Napisano 21 Styczeń 2007 niewiem zobacze, mam jeszcze takie pytanko do czego najlepiej eksportować i czym sie różni stl od 3ds bo chyba do jednego z tych dwóch najlepiej niewiem Bzyku do czego ty eksportujesz te twoje cacka:D??
Bzyku Napisano 22 Styczeń 2007 Napisano 22 Styczeń 2007 mesh najczesciej 3ds(mesh'uje w rhino zapisuje jako 3dm potem w rhino otwieram rozbijam na czesci to co trzeba welduje i dalej exportuje jako 3ds ) najszybciej przez power solids teraz chyba power nurbs ale ma to dlamnie pewne minusy znowu do innych softow nie przejdzie reszta to prawie same plusy
Dawcio_m Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Napisano 22 Styczeń 2007 aha a ja to robiłem tak, że joinowałem model potem po częsciach eksportowałem do 3ds bez wcześniejszego meshowania(tzn to meshuje podaczas ekportu) dzięki;D
Dawcio_m Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Napisano 25 Styczeń 2007 dzisiaj jakoś z nudów ekportłem se model do maxa, dużo to nie widać, ale pokaże jak siatka w maxie wyszła:)
artur728 Napisano 25 Styczeń 2007 Napisano 25 Styczeń 2007 bu mi sie podoba. Jetstem bardzo ciekaw jak te autko bedzie wygladac z teksturami. Fajna pracka. Posdro
Dawcio_m Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Napisano 26 Styczeń 2007 artur728- fajnie, że ci się podoba:D no i pierwsze próby z lakiem, niewiem czy udane czy nie, jestem z niego średio zadowolony, co sądzicie?
patry Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Witam :) Fajny lakierek, ale jakoś nie przekonywuje :) Ale modelik mega super :) PS w czym renderujesz?? PS2 kiedy będzie ten video tut?? :D
Dawcio_m Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Napisano 26 Styczeń 2007 patry- renderuje w vrayu oczywiście:D tut będzie jak będzie czas, na razie niewiem jak się za niego zabrać dzięki:) pecet- dzieki:) W sumie to niewiem jak poprawić ten lak, żeby był bardziej realistyczy. Help me:)
mentaller Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 lakier jest chyba dobry, popracuj nad refleksami ;].
Dawcio_m Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Napisano 27 Styczeń 2007 hmm tylko właśnie niemam fajnych Hdri ma ktoś może jakąś fajną na samochód? Albo jakaś stronka:)
Yaro16 Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 wrzuć HDRI i daj refleksy i zobacz czy będzie lepiej.A ogólnie bardzo ładnie
Dawcio_m Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Napisano 27 Styczeń 2007 tylko tu jest Hdri, potrzebuje jakieś lepse:D
Rekomendowane odpowiedzi