Napisano 15 Styczeń 200718 l nie wiem czy dobrze to nazwałem bo to bardziej kreatura niz postać : jak ktos byl na stronce NewDawn to juz pewnie zna temat ale mojej własnej wersji jeszcze nie przedstawiałem nigdzie :).Modelik na podstawie konceptu Przemka, gdzieniegdzie znanego jako poltergeist - swietny rysownik i ten koncept tu to nawet nie szczyt góry lodowej jego umiejetności. animacja(turn around) + krótki progres : http://rapidshare.com/files/11748456/Creature_3D-Spike_Maned_NewDawn__RT_.mov.html
Napisano 15 Styczeń 200718 l Bardzo fajny model :) Takie naprawde low poly z ladnymi normalami :), cos mi sie tylko wydaje ze przdnia lapa nieladnie sie zgina, ale miejsza o to :) Fajnie sie zawsze patrzy na takie prace, inspiruja :)
Napisano 15 Styczeń 200718 l wg. mnie wygląda jak figurka :P jeżeli tak miło być ,no to jest ok..po prostu ryjek ma blady i rogi plastikowe ..włosy są super! jak je zrobiłeś ? alpha w mapce?:P no to załamanie przy kolanie brzydko wygląda :P jest dobrze:) pozdro
Napisano 15 Styczeń 200718 l Ogólne wrażenie pozytywne, ale nie wiem czemu tak skomplikowałeś sobie siatke i nawaliłeś trójkątów, jeżeli i tak model szedł do zbrusha ---edit--- ehhh.... człowiek się starzeje, teraz zauważyłem, że to game-art
Napisano 15 Styczeń 200718 l modelik niby gut, ale sie poczepiam :) na wstepie zgodze sie z wrazeniem plastykowej figurki, do tego pysk absolutnie nie przekonuje, jest sztuczny i nadwyraz pozbawiony charakteru, osobiscie razi troszke niekonsekwentnosc w robieniu siersci, na ciele jest ona slicznie dopieszczona na alfkach, natomiast "brodka" i "bokobrody" sa zrobione na meshu i to bardzo schematycznie:) no i samo hipoly moznabylo zrobic ladniej i bardziej wiernie kotopodobnym czworonogom :) ale tak czy owak nice pozdrowki
Napisano 15 Styczeń 200718 l Dziwne to to zwierze do nieczego nie podobne...ale właściwie model dobry, texturki bardzo, futerko tez...ale ten ogonek...no ale GameArt rządzi sie swoimi prawami, trzeba je uznac...Ja jestem na +
Napisano 15 Styczeń 200718 l Autor dzieki bardzo za komentazre i wzkazówki "wg. mnie wygląda jak figurka" cos mi sie zdaje ze to przez ta podstawke głownie macie takie wrazenie Radzisz - tak sierść jest na alphie robiona "Miesnie wydają się takie nie naturalne" możliwe ale trza się trzymac konceptu "pysk absolutnie nie przekonuje, jest sztuczny i nadwyraz pozbawiony charakteru" tu troszke chyba przesadziłes - to zwierze biega gryzie i nic wiecej, jeden z wielu zwykłych modeli w grze, nawet jak by miał ten charakter nie zwróciłbyś uwagi moim zdaniem. natomiast absolutnie zgodze się z brakiem "niekonsekwentnosci w robieniu siersci" rzeczywiscie bład, którego postaram się nie powielac przy nastepnych prackach. co do samego konceptu to ma to byc połaczenia kota z koniem no i chyba wyszło :) pozdro ludziska :)
Napisano 19 Styczeń 200718 l szkoda ze nie zrobiles takie dlonie (?)jak na koncepcie bo maja sie tam o wiele lepiej, no i miesnie troche sztuczne
Napisano 20 Styczeń 200718 l Fajny model. Moglibyście model tego głównego bohatera ulepszyć bo niewygląda najlepiej(ze stroki tego:))
Napisano 20 Styczeń 200718 l Autor ten ze stronki to nie jest głowny bohater tylko jedna z wielu zwykłych postaci, taki nasz manekin do testów :)
Napisano 21 Styczeń 200718 l Łaa mogbysl zrobic jakiegos tutka, albo chociaz making of'a, jak robisz te postacie, szczegolnie teksturki pozdro
Napisano 21 Styczeń 200718 l Mrw1980 model mi się podoba :) Mogłeś dodać tylko troche poly na ogon, bo zabardzo według mnie tam zaoszczędziłeś ;)