Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie wiem czy dobrze to nazwałem bo to bardziej kreatura niz postać : jak ktos byl na stronce NewDawn to juz pewnie zna temat ale mojej własnej wersji jeszcze nie przedstawiałem nigdzie :).Modelik na podstawie konceptu Przemka, gdzieniegdzie znanego jako poltergeist - swietny rysownik i ten koncept tu to nawet nie szczyt góry lodowej jego umiejetności.

01creature3dspikemanednqo3.jpg

animacja(turn around) + krótki progres :

http://rapidshare.com/files/11748456/Creature_3D-Spike_Maned_NewDawn__RT_.mov.html

• Odpowiedzi 14
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajny model :) Takie naprawde low poly z ladnymi normalami :), cos mi sie tylko wydaje ze przdnia lapa nieladnie sie zgina, ale miejsza o to :) Fajnie sie zawsze patrzy na takie prace, inspiruja :)

Napisano

wg. mnie wygląda jak figurka :P jeżeli tak miło być ,no to jest ok..po prostu ryjek ma blady i rogi plastikowe ..włosy są super!

jak je zrobiłeś ? alpha w mapce?:P

no to załamanie przy kolanie brzydko wygląda :P

jest dobrze:)

pozdro

Napisano

Ogólne wrażenie pozytywne, ale nie wiem czemu tak skomplikowałeś sobie siatke i nawaliłeś trójkątów, jeżeli i tak model szedł do zbrusha

---edit---

ehhh.... człowiek się starzeje, teraz zauważyłem, że to game-art

Napisano

modelik niby gut, ale sie poczepiam :) na wstepie zgodze sie z wrazeniem plastykowej figurki, do tego pysk absolutnie nie przekonuje, jest sztuczny i nadwyraz pozbawiony charakteru, osobiscie razi troszke niekonsekwentnosc w robieniu siersci, na ciele jest ona slicznie dopieszczona na alfkach, natomiast "brodka" i "bokobrody" sa zrobione na meshu i to bardzo schematycznie:) no i samo hipoly moznabylo zrobic ladniej i bardziej wiernie kotopodobnym czworonogom :)

ale tak czy owak nice

pozdrowki

Napisano

Dziwne to to zwierze do nieczego nie podobne...ale właściwie model dobry, texturki bardzo, futerko tez...ale ten ogonek...no ale GameArt rządzi sie swoimi prawami, trzeba je uznac...Ja jestem na +

Napisano

dzieki bardzo za komentazre i wzkazówki

"wg. mnie wygląda jak figurka" cos mi sie zdaje ze to przez ta podstawke głownie macie takie wrazenie

Radzisz - tak sierść jest na alphie robiona

"Miesnie wydają się takie nie naturalne" możliwe ale trza się trzymac konceptu

"pysk absolutnie nie przekonuje, jest sztuczny i nadwyraz pozbawiony charakteru" tu troszke chyba przesadziłes - to zwierze biega gryzie i nic wiecej, jeden z wielu zwykłych modeli w grze, nawet jak by miał ten charakter nie zwróciłbyś uwagi moim zdaniem. natomiast absolutnie zgodze się z brakiem "niekonsekwentnosci w robieniu siersci" rzeczywiscie bład, którego postaram się nie powielac przy nastepnych prackach.

co do samego konceptu to ma to byc połaczenia kota z koniem no i chyba wyszło :)

pozdro ludziska :)

Napisano

Mrw1980 model mi się podoba :)

Mogłeś dodać tylko troche poly na ogon, bo zabardzo według mnie tam zaoszczędziłeś ;)