oo79 Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Przegladajac rozne strony z renderami natknalem sie na obrazek ktory spowodowal tego wip`a. koncepcja- pomieszczenie w ktorym mozna sobie muzyki posluchac i poogladac panorame za oknem. wstepny render: i siedzonka update jeszcze dzisiaj... i oto on:
JohnZi Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 hmm nie wiem czy otwarta przestrzen jest dobra do sluchania muzyki:p no ale nawet ladnie wyglada;] drugi render ci sie cos pzrepalil;] edit: yyy chyba ze tam szyby sa:D jak tak to ich nie widac zbytnio:p
Adjes Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 OK, ale Zapoznaj się z regułami nazewnictwa poszczególnych wątków w tym dziale :).
t0m3k Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 brak miniaturki w poscie. pierwszy render duzo lepszy niz update, chyba ze ten pierwszy to oryginal na ktorym sie wzorujesz, tak czy owak wywal znak wodny bo tylko denerwuje. krzeselka calkiem fajne choc nie podoba mi sie profil oparcia.
piksar Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 jeśli o akustyke chodzi to pomieszczenie jest do niczego, nawet jak nie będzie otwarte tylko przeszklone., Poza tym nikt nie postawi głośników Hi-endowych na słońcu - tyle co do praktycznej strony. Co do Renderu to masz złe proporcje w stosunku do konceptu - zbyt niskie pomieszczenie i fotele za duże - sczególnie siedzisko zbyt długie -----edit do postu poniżej w takim razie render z pierwszego postu bardziej mi sie podoba
oo79 Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 ta koncepcja to moja, pomieszczenie jest otsamo xD ale wydawal mi sie do kitu :/ wiec ustawilem inaczej kamere i render... sa tam szyby miedzy kolumnami. fotele tez wydawaly mi sie za duze ale okazalo sie ze sa w dobrych proporcjach :P glosniki moga sobie byc na sloncu bo gosciu ma tyle kasy ze kupi sabie za tydzien nowe xD kolejna probka
3grosze Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 bardzo mi się podoba detal przy fotelu // te "frędzle" pomarszczone po bokach przy szwach
Gość BigBen Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Szwy na fotelach są super, będziesz musiał zmienić połączenie szyby z tymi filarami, troche by tam wiało.
AGmakonts Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 piksar dobrze gada, dodaj moze jakies maty wygłuszające, rozpraszające, odbijające to moze zrobisz z tego jakieś ładne pomieszczenie odsłuchowe.
Vorek Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 zdjęcie w tle za bardzo wpada w cyan, można by je nieco ocieplić, poza tym bardzo fajnie to wygląda Pozdrawiam
oo79 Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 Zgadnijcie Co? Juz Prawie Final I Mi Wywalilo Render I Uszkodzilo Plik!!! Ehhh...
Vorek Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 A miałeś tylko jeden plik ze sceną ? Przy zapisie jest taka fajna ikona z plusikiem, warto z niej korzystać co jakiś czas :)
!Ewert Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 i co teraz już nie chce Ci sie robić? ja tak już chyba miałem ze 3 razy teraz robie kopie;)
oo79 Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 Render Wywalilo I Uszkodzilo Plik, Jak Go Naprawic? To Byla Finalna Scena Z Tym O Czym Mowiecie + Inne Detale OKI ODRATOWALEM GO :>>>>>>
maverick sheep Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 merage scen albo autobacka w folderze autoback albo xref moze jeszcze cos sie uda :) pozdrawiam
oo79 Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 z autobaca mam ustawione czeste robienie tego ustrojstwa, to chyba z powodu pliku stron. , zwiekszylem go i teraz jakos idzie, zobaczymy w nocy . ostatni render, jeszcze pasuje wersje nocna zrobic nie?
mariusz90 Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Dlaczego dajesz znaki wodne?? :/ Ogólnie mogło by być, ale mi osobiście fotel nie podchodzi, no i te znaki :(
oo79 Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 pytanie dla materialowcow. dlaczego na szybach refleksy od zaslon sa pokropkowane, czy to zalezy od materialu szkla? ilosci subv w refrakt? marisz90- znaki daje for fun, fotel nie musi ci sie podobac wazne, ze mi sie podoba ;>
M4rcus Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 niech Cie piorun strzeli no..teraz tez musze sobie cos takiego wymodelowac:P
!Ewert Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 fajnie ale te Twoje znaki wodne zabierają 50% uroku pracy...
Gość BigBen Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 Widze że poprawiłeś szpare pomiędzy szybą a filarem, wygląda super ta scena, jak dla mnie bardziej mi się podoba wersja z morzem czy jakąs polaną w tle, nie wiem co tam jest, góry jakoś mniej mi się podobają, odciągają wzrok od wnętrza studia, ale to wkońcu twoja praca. Pozdrawiam
oo79 Napisano 8 Luty 2007 Autor Napisano 8 Luty 2007 BigBen- cenna sugestia, zmienilbym to ale to zdjecie pochodzi zokolic wiec je zostawie. faktycznia zmiana tla na spokojniejsze spowodowalaby wieksze zainteresowanie interiorem. zastanawiam sie jeszcze nad podloga drewniana czy nie zmienic na jakis wlochaty dywan np. czerwony ;>
ferni Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 ogólnie ładne ale troche tu pusto i nie podoba mi sie widok za oknami , moze sciany lepiej zrobic inne niz sufit ewentualnie dac odsep z 15 cm od góry P.S Fajny sufit, z czego on jest?
oo79 Napisano 12 Luty 2007 Autor Napisano 12 Luty 2007 dobra koniec tego dobrego, czas cos nowego zrobic ;>
Rekomendowane odpowiedzi