Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zapodaje moją ostatnią prackę, twarz powstawała w bardzo podobny sposób jak w ostatnim moim wipie, tym razem chciałem uzyskać bardziej subtelny wizerunek.

greekbogini.jpg

• Odpowiedzi 16
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

fajne ,podoba mi sie,ładne oczy tylko krzywe;/ zrob se lustrzane odbicie to sie zdziwisz jak bardzo;p ale ogolnie praca bardzo bardzo pozytywna( gdyby nie te oczy;])

Napisano

Nos i usta winne być dużo bardziej na prawo i coś z tymi oczami jest nie tak. Ale poza tym jest bardzo fajnie. :)

Napisano

Bardzo ładna pracka...naprawdę :)...jeśli nie masz mi nic przeciwko temu, pozwoliłem sobie na taką małą korektę ;)

EDIT: poprawił bym w okolicach szyi, i obojczyki ale tylko trochę. To tyle co mam do zarzuczenia.

PRACA KAZZIU :

greekbogini02fv6.jpg

Napisano

No Jonasz jest rzeczywiście o niebo lepiej(chętnie bym się nie przyznał do poprzedniej wersji ;)), teraz drapię się po głowie dlaczego nie zauważyłem tak oczywistego błędu podczas malowania, ale to chyba dlatego że nie zrobiłem sobie przerwy od pracki żeby ją móc poźniej ocenić świeżym i trzeźwym okiem, ot lekcja na przyszłość.

Zgadza się Ortheza, ale w takich przypadkach nawet minimalna różnica wpływa na ogólną estetykę, w tym przypadku rzeczywiście było ciut za wysoko, a reszta chyba do wybaczenia ;)

Napisano

ortheza- no to jaka jest roznica jezeli cos? 1mm,2mm? ale nie 1cm,czy 2 cm co sie rzuca w oczy jak gowno na talerzu. Jonasz dobrze poprawil, teraz nie mam zarzutow,fajna pracka,taka monalisa troche,intrygujacy usmieszek:]

Napisano
jaki program do takich prac ?!

Photoshop, Painter, ArtRage, OpenCanvas - jeszcze pare innych programów nadaje się do malowania...

Napisano

nicponim, napisalem tak bo sam widzialem ludzi ktorzy mieli mniej wiecej taki wlasnie rozjazd oczu. Inna sprawa jesli zamierzenie tworcy bylo inne a wyszlo jak wyszlo.

Napisano

Cały tekst mi właśnie zjadło, straciłem połączenie:(

będzie krótko, IMHO lewa strona twarzy postaci wygląda jak kolaż, przyklejona część innego zdjęcia.W miejscu lewej strony nosa i jego cienia nie zawija się na tej samej płaszczyźnie co reszta...odstaje. Nie wiem czy wyrażam się jasno :)

Poza tym praca bardzo ładna.

Napisano

praka ok:)

moze tylko dziwi mnie oswietlenie

na twarzy jest inny kolor swiatla niz na ciele i to kiepsko wyglada i na jej lewym policzku dal bym delikatne swiatlo odbite i ubranko z jej prawej strony bym zrobil takie wyostrzone jeszcze bardziej

pozdrawiam