Morfeusz Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 Witam wszystkich, ja również postanwiłęm sie przyłączyć do bitwy.Miałem 2 koncepty ale ostatecznie wybrałem jeden poświecony wlace owadów, a dokladnie pisząc, scenka ma być poświęcona walce mrówek kontra latającemu owadowi. Zatem nie zostaje mi nic innego jak zaczać prace nad modelami. Pozdrawiam wsztstkich i życze powodzenia.:) ------EDIT----------------------------------------------------------------- Witam, nie będe się rozpisywał co do pracy, bo tu trudno raczej pomylić się z interpretacją. Obrazek przedstawia mrówke :D.Podkreślam równeż fakt, iż jest to już praca finałowa. Życzę wszystkim powodzenia i ukończenia swoich własnych prac na czas. Pozdrawiam. HI. I put some words about my work. This picture isn't hard to interpretation. You can see there an ant. This is the final image, which color was corrected in ps to receive black and white effect. Thanks all for comments.
salvage Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 Myslę, że dużo bedzie sie dało dalo z tego tematu wycisnac, takze pracuj mocno. Powodzenia! :D
Morfeusz Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 Dzisiaj tylko troszeczke,ale dwa miechy powinny starczyc na wykonanie scenki.Narazie odwłok mrówki. To tak żeby nie było ze nic nie robie. Pozdrawiam!!
Morfeusz Napisano 7 Marzec 2007 Autor Napisano 7 Marzec 2007 Witam, kolejny update.Nie za dużo ale niema sie po co spieszyć, małymi kroczkami i dojde do celu.Dalej mrówa.Pozdrawiam.:D
Destroyer Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 nie należy się śpieszyć, zawsze sobie to powtarzam jak mi się nic nie chce :) jak na razie wygląda ok
Morfeusz Napisano 8 Marzec 2007 Autor Napisano 8 Marzec 2007 Witam, teraz ciudek wiecej mrówki.Pozdrawiam.:D
Morfeusz Napisano 9 Marzec 2007 Autor Napisano 9 Marzec 2007 Witam, teraz juz cala mrowka.Zostaje mi teraz dodac jescze troche sczegolow a potem tekstury.:D
qDevil Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Ciekawie się zapowiada, a więc powoli i do celu! Powodzenia życze
Morfeusz Napisano 9 Marzec 2007 Autor Napisano 9 Marzec 2007 Dobra, no to modeling juz zakonczony, teraz bede sie bral za tekstury.:D
..::Krzysiek M::.. Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Ale słodziudla mróweczka !! :D Powodzenia :D
piotrek Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Piękny modelik :) Masz może gdzieś koncept całej sceny?
Morfeusz Napisano 10 Marzec 2007 Autor Napisano 10 Marzec 2007 Witam, chcialme sie zabrac za robienie, bumpa, w ZBrush'u, ale napotkalem problem, otoz zdjolem uv modelu, i eksportowalem w formacie obj, z zanaczana opcja polygone, i wywala mi cos takiego.(Obrazek)Zrobilem uv chceck i wlasnie tka kaszanke mi robi, mimo tego ze w maxie wyglada to poprawnie.Juz niewiem jkai moze byc problem, wiec jesli ktos wie to licze na wasza pomoc w tym zakresie.
Morfeusz Napisano 10 Marzec 2007 Autor Napisano 10 Marzec 2007 Ok..no to update,bumpa machnolem w ps'ie.
Morfeusz Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 Witam, udalo mi sie wkoncu wydusic teksturki.Co do materialu ponizej sa 3 rendery z rozntmi szaderami.I takie pytanko Ktory ladniejszy?Pozdrawiam:D
Intervain Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 Witam, udalo mi sie wkoncu wydusic teksturki.Co do materialu ponizej sa 3 rendery z rozntmi szaderami.I takie pytanko Ktory ladniejszy?Pozdrawiam:D najladniejszy to bylby kompozyt z pierwszego i trzeciego ;) - bo pierwszy ma lepszy diffuse a trzeci spec! Ale jakbym miala wybrac jeden to trzeci [tyle tylko, ze wyglada jakby miala zarowke w srodku;)]
Destroyer Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 no nieźle, mróweczka obok kamienia będzie wyglądać super :)
Morfeusz Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 Wersja z teksturami.Ps. co by tu mozna by jeszcze dodac, oprocz mrowek ktore pozniej dolacze.:D
Intervain Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 piach mi sie bardzo podoba - natomiast kamienie nadal wygladaja jakby tam zadnych tekstur nie bylo :) zroznicuj ich kolory - mimo, ze to ten sam 'gatunek' kamienia to nigdy dwa nie beda identyczne... poza tym ambient occlusion by sie bardzo przydalo bo kamienie wygladaja jakby wisialy w powietrzu... hmm co dodac? moze gdzies jeszcze jakas z tych galazek co tam na boku lezy... szczerze mowiac trudno powiedziec bez pojecia gdzie te mrowki dokladnie beda i ile ich bedzie :) idzie swietnie, tak trzymac :)
KLICEK Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 patyk wydaje sie lewitowac, reszta super :),a kamyki za regularne ale NIE WIEM juz sam, mi sie podoba :)
Morfeusz Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 Witam, ponizej umiesczam raczej juz finalna wersje pracki.Przyznam sie ze niemam juz ochoty nad nia pracowac, dlatego zmienilem koncept na taki jkai widac, moze sie spooba.Pozdrawiam.:)
JmTm00 Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 ech, troche dlugo szukac tej mrówy trzeba, widac ze odpusciles, ech....twoja strata....btw....monochromatyzm, to trudna sztuka...dlugo tej mrówy szukać trzeba :P ;)
Orangegraphics Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 nie rozumiem... troche walki... troche checi. zaparcia.
Rekomendowane odpowiedzi