wroniec Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Wizja jest taka: Obraz bitwy w śnieżnych klimatach, potężne maszyny przeciw małym i mimo całego sprzętu kruchym ludziom. Jeden z żołnierzy podczas zakradania się, zerka (patrzy, sięga...jeszcze niewiadomo) na niewielki przebiśnieg, który pasuje do całego otoczenia (ciężkiego sprzętu, broni i krwi) jak świni siodło. Pierwsza bitwa i chyba trochę duży projekt. Współpracować będę z kumplem, który lada chwila zarejestruje się na forum, więc będzie nas dwóch, to i może dźwigniemy temat. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Poniżej szybki koncept.
qDevil Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Ciekawy klimacik. Pełne zamieszanie. Projekcik bardzo złożony i trudny. Duża ilość elementów i pewnie też będzie niezły kawał roboty z teksturami i renderingiem. Powodzenia a czasu jeszcze wiele!
bartonfink Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 :) uwazaj zeby przewisnieg nie zlal CI sie ze sniegiem - bo w tedy czeba bedzie szukac co jest tym "malym i pieknym" bo zostanie tylko wojna :) Moze byc ciekawie :*
rybak Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 Witam wszystkich.Jestem cichym pomocnikiem użytkownika "breja". Praca ruszyła jakiś czas temu, ale nie mogłem sie zebrać żeby przedstawić postępy w projekcie(tyle do zrobienia i tak mało czasu:) ). pozdrawiam "bitwo - maniaków" i powodzenia. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b50da4fe42746e47.html http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=bf0f1e2ffea56ec9 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2c075ffebf850e49.html
wroniec Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 A tu kolejny model. Jeszcze coś pododaję, jakieś kable, wloty powietrza i co tam mi przyjdzie do głowy, ale będą to raczej małe elementy, nie wpływające na ogólny kształt. Komentarze i porady mile widziane oczywiście. Pozdrawiam
Destroyer Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 stopy są zbyt delikatne, albo daj jakieś konkretne albo daj jakiś silnik odrzutowy między nogami :D
rybak Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 Aby nasi dzielni żołnierze(pojawią sie już wkrótce........mam nadzieję:) ) mieli szansą z tak wypasionym "robotozaurusem" wyposażymy ich w broń. No właśnie, oto mała próbka tego co będą mieli w rękach:
wroniec Napisano 18 Kwiecień 2007 Autor Napisano 18 Kwiecień 2007 No i ostateczna wersja robota, zastanawiam się jeszcze czy nie dać mu z przodu jakiś halogenów, albo czegoś sprawiającego wrażenie oczu. fikołek jak widać zrobiłem silnik, a co do delikatności stóp, to z założenia miał on sprawiać wrażenie zwinnego i szybkiego Fidiasz dziękować dziękować Czas goni straszliwie, a jeszcze dużo roboty.
piksar Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 stopy odpadają, nie by na nich nie ustało - zero stabilności
wroniec Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 Kucza, może faktycznie trza zrobić coś z tymi stopami, chyba wieczorem się nimi zajme. Za długo patrzyłem na ten model i się do nich przyzwyczaiłem. Dzięki
tadzio Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 mech ciekaw ale popieram poprzednie wypowiedzi dotyczace nozek;) pozdr.
wroniec Napisano 26 Kwiecień 2007 Autor Napisano 26 Kwiecień 2007 Oto zmienione stopy. Czasu mało i ciężko się łudzić, że zdążymy. No ale jak mawiają: wieś walczy, nie skomli.
Orangegraphics Napisano 26 Kwiecień 2007 Napisano 26 Kwiecień 2007 mało mało... speed up. czas leci;) powodzenia;)
naeq Napisano 26 Kwiecień 2007 Napisano 26 Kwiecień 2007 powodzenia widzę że tez niedawno zacząłeś jak ja, powodzenia :)
wroniec Napisano 28 Kwiecień 2007 Autor Napisano 28 Kwiecień 2007 No i żołnierzyk, mój pierwszy tego typu model, więc proszę o wyrozumiałość. Poprawki jeszcze będą (tyłek, coś na oczy, no i ewentualne porady wasze).
Rekomendowane odpowiedzi