DiM Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 Witam i pozdrawiam grafików i oglądających. Moim tematem w bitwie 3d bedzie gryzoń. Wielu z nas nie zauważa wielu pięknych gryzoni mieszkających w naszym otoczeniu goniąc ciągle za własnymi sprawami: pracą, szkołą i tak dalej dlatego postanowiłem pokazać jednogo z nich.
Levus Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 Jaki gryzoń?? Polecam zacząć modelować od ogółu do szczegółu a nie na odwrót, gdyż zwykle to przynosi skutek odwrotny od zamierzonego. Tzn. najpierw kształt gryzonia, później kształty kończyn... a oczy i powieki pod koniec działań.. Powodzenia!
Leleń Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 o wlasnie tak jak Lewus mowi. narazie to mi przypomina jaszczurke. powodzenia pzdr :)
DiM Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 Dzieki za uwagi. Mam nadzieje, że jednak z tego wybrne a oto dalsze efekty moich poczynań
tadzio Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 a to ma byc wiewiora;) mam sentyment do rudych;)
DiM Napisano 12 Marzec 2007 Autor Napisano 12 Marzec 2007 już bliżej końca niż dalej gryzoń nabiera kształtów powoli musze myśleć o scenie w której go umieszcze. No ale jeszcze dużo pracy zwłaszcza przy futrze:( jestem otwarty na uwagi i porady:p.
piotrek Napisano 12 Marzec 2007 Napisano 12 Marzec 2007 Polecam zacząć modelować od ogółu do szczegółu a nie na odwrót Róznie można modelować, jedni wolą z boxa sobie zarys całej postaci wymodelować, a inni, tak jak DiM, z plane'a wychodzą modelując szczegóły... Ta metoda z pewnością jest dobra, jeśli mamy dobre materiały referencyjne, rysukni, rzuty etc. Jeszcze rzeczywiście dużo pracy. Na razie niewiele.
DiM Napisano 12 Marzec 2007 Autor Napisano 12 Marzec 2007 Dzięki Piotrek za wsparcie. Jeszcze dużo pracy bo w tygodniu ciężej z czasem na weekendzie postaram sie zrobić większe postępy narazie jak widać:p
DiM Napisano 15 Marzec 2007 Autor Napisano 15 Marzec 2007 I jest już ogon.Do soboty myśle że skończe samego gryzonia i zaczne już scene modelować. Wkrótce zdradze swoje plany co do sceny.
DiM Napisano 16 Marzec 2007 Autor Napisano 16 Marzec 2007 I gryzoń gotowy teraz tylko sierść i praca nad sceną
Destroyer Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 za mało tej sierści, za grube włosy i za bardzo rozczochrane
DiM Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 Ach co za potworny brak czasu praca staneła a wrecz sie zaczyna cofać no cóż w krótce nowe odsłony pracy mam nadzieje że zaprezentuje coś wiecej i lepiej niż do tej pory i że sie wyrobie przed końcem bitwy.
Rekomendowane odpowiedzi