ortheza Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 Postanowialem dolaczyc do zmagan :) Kiedys zrobilem malego rycerza z papieru,w pelnej zbroi (jak cykne fotke to wstawie) Wczoraj wlasnie na niego sobie popatrzylem i przyszedl mi do glowy taki pomysl... miejsce akcji: biurko bohaterowie: papierowy rycerz, papierowa krolewna w klatce ze spinaczy, i smok zrobiony z zapalniczki kartonu i jeszcze nie wiem czego.... akcja: uratowac krolewne :-) ponizej szkic. Nie wiem jescze czy taki bedzie ostateczny temat pracki ale mysle ze na poczatek moze byc
nicponim Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 pomysl zajebisty;] tylko popracuj nad kompozycja!
ortheza Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 to sie akurat zgadza, nadal nie wiem jaka bedzie najfajniesza... ta co jest teraz tez mi sie nie podoba. a tutaj obiecany rycerzyk z papióra :-) inicjator pomysłu
miriam Napisano 12 Marzec 2007 Napisano 12 Marzec 2007 O_o Superek. Koliega widzę szaleje :], rycerzyk wypaśny, przyłączę się do słów kolegi nicponim, kompozycja nie bardzo ;), ale . . . Pozdrawiam
JakkaS Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 Hehe, rycerzy wymiata...ale nie łatwo będzie ci pokazać całą scenę...swoją droga ja bym to nazwał ORIGAMI WARS :D...i zrezygnował z tego biurka i zapalniczki...poszukaj może wzorów smoka i rycerza robionych z papieru...poza tym w tradycyjnym origami używa się rewelacyjnych papierów...tzn myślę o wzorach i kolorach. Tam mógł byś zaszaleć... ale to w sumie tylko taka luźna uwaga :)
ortheza Napisano 14 Marzec 2007 Autor Napisano 14 Marzec 2007 Dziekie z akomenty. No i niestety dobrze wiem ze to trudne zadanie. Z zapalniczki chyba nie zrezygnuje, no ale zobacze, rozwazam kadr pokazujacy scene od strony ksieznikczki na dol... dzis moze jakis szkic wstawie.
ortheza Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 Papierowa batalia musi troche poczekac, Niestety nie potrafie jescze znalezc dobrej kompozycji do tego pomyslu... Zmienilem drastycznie koncepcje. teraz to bedzie stado micro sloni na galezi :)
ortheza Napisano 21 Kwiecień 2007 Autor Napisano 21 Kwiecień 2007 lubie pixelowac :) mam skaze od czasu commodore 64 i amigi
miriam Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 Witka ;] Oj to żeś sobie teraz narobił, taki radykalizm i to na samym finishu. Pomysł fajowski. Zbliżenie na słoniki, może mniej zieleni w otoczeniu, zwęzić kadr . . . I do roboty Orthi bo czasu masz mało. ;) Powodzenia i 3mam kciuki
ortheza Napisano 24 Kwiecień 2007 Autor Napisano 24 Kwiecień 2007 Mały updejt. slonie na razie na zasadzie kopiowania. docelowo kazdy bezie inny. eksprymentowalem z ustawieniem tej grupki.
nicponim Napisano 24 Kwiecień 2007 Napisano 24 Kwiecień 2007 fajnie czuc przestrzen,ladne kolorki,zycze powodzenia!
miriam Napisano 25 Kwiecień 2007 Napisano 25 Kwiecień 2007 Cztery słonie zielone słonie każdy kokardkę ma na ogonie ;] Piękne. Już mi się klimat podoba ;]. Pozdrawiam
moris Napisano 26 Kwiecień 2007 Napisano 26 Kwiecień 2007 o ja!!!ale fajne małe statko małych słoni...!!!
ferni Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 śiwetnie bardzo mi sie klimat podoba. te słonie chyba beda inne? moze strumienie swiatla dasz gdzieniegdzie
Thx Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 Witam, trudno mi jest się wypowiadac , ponieważ mam tu juz etykietke zadufanego kolesia. Tylko chciałem zwrócić uwagę , że słonie sa identyczne(robią wrażenie klonów-np. identyczny ruch), i ten fakt mocno wpływa na mój odbiór jakości pracy, pozdrawiam i przepraszam za kłopot.
moris Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 Najpierw poczytaj a potem komentuj.Może stąd wynika twoja etykieta ...Ortheza to wytłumaczył wczesniej.
Thx Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 czytałem i po twoim komentarzu ze dwa razy...i nie rozumiem twojego ataku? Scena z biurkiem -to jeszcze zrozumiałbym zrobic te słoniki z porcelany. I tak je czytałem, poniewaz cały drugi plan jest taki żywy, prawdziwy a tu takie sztywne słonie, pozdrawiam. ....albo fakt ,że to co tu czytam jest tak dla mnie niezrozumiałe i nieplastyczne, że nie rozumiem
miriam Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 :D:D Działaj Orthi działaj, Kiedy update . . . . . THX -> ponieważ mam tu juz etykietke zadufanego kolesia, nie przesadzaj . . . Pozdrawiam
Thx Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 moze maie rację bo faktycznie nie wiem o co chodzi z tymi słoniami( ja nie z branzy), moze oceniam i patrze na to co nie trzeba
Thx Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 sorry za słonie , widze że sa tylko conceptem plastycznym do sceny( ale skąd taki atak?)
ortheza Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Napisano 29 Kwiecień 2007 taki mi dzis pomysl do glowy prszyedl na zmiane. jescze nie wiem czy go wykorzystam....
moris Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 pomysł podoba mi się tak ogulnie ,ale chyba nie robiłbym tego.Klimacik takiej tajemniczosci troche ucieka,no i troche może przegadane byc w temacie.a wczesniej spoko ,jest dobrze -tylko dokończyć.pozdrawiam
ortheza Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Napisano 29 Kwiecień 2007 dzieki za odpwoeidz :) tez mialem podobne wrazenie dlatego wahalem sie przed zrobieniem czegos takiego w tej pracce.
Lacedemon Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Mi natomiast podoba się ten pomysł. To może być jedynie problem ujęcia tej akcji i kadru. Myślę, że Ty sam powinieneś tu zadecydować, co dalej ze słonikami. Pozdrawiam i liczę, że sobie poradzisz. :)
ortheza Napisano 30 Kwiecień 2007 Autor Napisano 30 Kwiecień 2007 no to zabiliscie mi cwieka :-) bede musial pomyslec jescze. I tak nie zaleznie od tego, czy bedzie w ksiazce, czy nie i tak musze sama scene dopracowac
maronski Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 pomysł z książką jest super. Może jeszcze do tego dodaj wodospad płynący w dół z krawędzi papieru. Pozdrówka
superKOKO Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 a ja nie jestem przekonana, czy to nie bedzie już zbytnia przesada? w ten sposób obrazek może stracić dużo uroku a szkoda!
ortheza Napisano 30 Kwiecień 2007 Autor Napisano 30 Kwiecień 2007 dokladnie takie same mam odczucia. poki co bede szlifowal sama scene potem sie zobaczy
ortheza Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 kolejny kroczek po meczacych 2 dniach szukania inspiracji i konceptów wrocilem do poczatku . tyle ze etraz to berdziej lodyga bluszczu niz galaz :) mysle ze lepiej wychodza przy tym te male slonie. jesli motylek nie bedzie wystarczajacy pradwopodbnie pojawia sie jakie skwiatki zeby nie bylo az tak zielono. No i jescze jedno, roslinka nie bedzie tak wsciekle zielona :)
ortheza Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 LUDZIE KOLEJNA ZMIANA TEMATU:) rzadko zdarza mi sie zeby tak skakac po konceptach ale z tymi sloniami nie moge jakos dojsc doladu :( to juz ostatni koncept w tej bitwie. Dla odmiany pomyslalem o czyms wodnym i przyszly mi do golwy male syrenki i maly medialion kotry wpadl do wody. Chwile potem medalion zmeinil sie w malutki batyskaf z mrowkami na pokladzie :] poniezej 3 kolejne obrazki: mala uwaga: wiem ze batyskaf jest troche koslawy :-) obiecuje ze bedzie lepszy
GrzegorzPrzybys Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Jak dla mnie pomsył ze słoniami jest chyba najlepszy:) Medalionik tez jest bardzo w porządku ale ten z mrówkami.. średnio raczej.. no mrówka w środku jest straszna.. Pzdr.:)
ortheza Napisano 10 Maj 2007 Autor Napisano 10 Maj 2007 mozliwe. ale sam pomysl to nie wszystko :/ uklad mi sie nie podoba i brak mi koncepcji na kompozycje. Co do mrówki mozliwe ze zmieni sie na krasnoludka. to jeszce wyjdzie w praniu.
nicponim Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 o w dupe, jezeli zostaniesz przy tym temacie to ja wysiadam- krasnoludek a nawet ta mrowka w srodku helmu ktory wpadl do wody-a co oni tam robia-jak sie tam znalezli geez;] rownie dobrze mozesz dac paczke po prazynkach, nie no nie rob lipy,obciach! Male jest piekne? i o co chodzi? ze mrowka jest mala? bez sensu,strasznie naciagane, to powinien byc jakis sens, zasada, ja z pracy powinien odczytac te "male piekne",a patrzac na twoje dzielo to widze tylko ze jakis nastukany chlop mial niezla faze i dorwal sie do tabletu... slonie dookola plywajace daj kurde. w skrocie-jestem na nie!;]
miriam Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 Oj kombinujesz :] to tak żebyś nie zapomniał że termin coraz krótszy. 1. jeśli już chcesz zostać przy syrenkach ;D, to oby cała kompozycja miała jakiś sens, musisz zrobić jedną z dwu rzeczy: a. cofnąć syrenkę z prawej dolnej strony przed batyskaf. b. lub przesunąć batyskaf do koła. 2. Zrób mix batyskafu z tym medalionem, wywal z niego silniki, niech go prądy niosą i dodaj łańcuszek wolno opadający. Podepnij go pod agrafkę, (refleksami, można by się fajnie pobawić i taki fantastyczny, lekko zblurownany efekcik dodać, poświatę.) 3. Skieruj głowę syrenki lub dłonie w kierunku baty . Wszycho Mr Orthi :] Działaj, Działaj.
ortheza Napisano 10 Maj 2007 Autor Napisano 10 Maj 2007 Nicponim: ma prawo sie nie podobac. ale mi sie temat podoba i zrobie wszytko co sie da, zeby to byla fajna pracka. :)
moris Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 bardzo mi sie podoba opcja z medalionem .batyskaf juz nie .jakbys dobrze skonczyl to z medalionem to bedzie spoko.zresztą to zabawa.widze ze dobrze sie bawisz i o to chodzi.nie rozumiem niektorych komentazy i wstawek o tym czasie uciekającym.no ale zostawmy to...niech sie ludziska prężą.pozdrowka.
lolipop Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 fakt...medalion upuszczony przypadkiem do wody i te syrenki maja sens:).batyskaf slaby.
ortheza Napisano 13 Maj 2007 Autor Napisano 13 Maj 2007 taki inny wariant przyszedl mi pod tableta. polaczylem koncpet batyskafu z wisiorkiem.
moris Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 to ujęcie z samym łancuszkiem i medalionem na początku jest najlepsze i na tym trzeba pracowac.popytaj innych .wszystko tam jakos siedzi .kompozycja i układ postaci.moze popracowałbym nad ruchem samego łancuszka od medalionu.skoncz tamto i bedzie naprawde z jajem.pozdrawiam.
Ania Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 Pomysł ze słoniami mi się podobał o wiele lepiej niż to Prawa ręka przedniej syrenki jest za długa (jeśli syrenka jest obrócona do nas plecami tak jak teraz)
ortheza Napisano 22 Maj 2007 Autor Napisano 22 Maj 2007 no dobra zmiekczyliscie mnie :-) bedzie sam klejnocik, ( ale dla siebie zrobie tez wersje z batyskafem :-D) aktualny stan prac wyglada tak:
ortheza Napisano 7 Czerwiec 2007 Autor Napisano 7 Czerwiec 2007 mały updejt garsc szczegolow + probka wzmocnienia wrazenia glebi
ortheza Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Napisano 10 Czerwiec 2007 To juz koniec, pewnie jest jeszcze troche rzeczy do poprawki, ale juz nie zdarze wiecej zrobic. :] Nie wiem czy kontrast nie za duzy. Na kompie, z ktorego wstawiam okazalo sie ze praca jest za blada. mam nadzieje ze nie przedobrzylem. Krótkie zdanie opisu. Na smierc o nim zapomnialem: Something small and beautiful was lost. and become unusual gift for little green mermaids. i link do pelnej wersji: full maly dopisek: w calosci zrobione w GIMP'ie.
nicponim Napisano 10 Czerwiec 2007 Napisano 10 Czerwiec 2007 no dało kopa z tym kontrastem-o niebo lepiej niz przedtem. Musze przyznac ze nie bylem przekonany co do pracki,dopiero ten ostatni update zadowolil;] pracka naprawde fajna,ma swoj klimat,mozna sie wczuc w ta historie;] gratze!
Rekomendowane odpowiedzi