Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Postanowialem dolaczyc do zmagan :) Kiedys zrobilem malego rycerza z papieru,w pelnej zbroi (jak cykne fotke to wstawie) Wczoraj wlasnie na niego sobie popatrzylem i przyszedl mi do glowy taki pomysl...

miejsce akcji: biurko

bohaterowie: papierowy rycerz, papierowa krolewna w klatce ze spinaczy, i smok zrobiony z zapalniczki kartonu i jeszcze nie wiem czego....

akcja: uratowac krolewne :-)

ponizej szkic.

Nie wiem jescze czy taki bedzie ostateczny temat pracki ale mysle ze na poczatek moze byc

male.jpg

• Odpowiedzi 49
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

to sie akurat zgadza, nadal nie wiem jaka bedzie najfajniesza... ta co jest teraz tez mi sie nie podoba.

a tutaj obiecany rycerzyk z papióra :-) inicjator pomysłu

rycerz.jpg

Napisano

O_o Superek.

Koliega widzę szaleje :], rycerzyk wypaśny, przyłączę się do słów kolegi nicponim, kompozycja nie bardzo ;), ale . . .

Pozdrawiam

Napisano

Hehe, rycerzy wymiata...ale nie łatwo będzie ci pokazać całą scenę...swoją droga ja bym to nazwał ORIGAMI WARS :D...i zrezygnował z tego biurka i zapalniczki...poszukaj może wzorów smoka i rycerza robionych z papieru...poza tym w tradycyjnym origami używa się rewelacyjnych papierów...tzn myślę o wzorach i kolorach. Tam mógł byś zaszaleć... ale to w sumie tylko taka luźna uwaga :)

Napisano

Dziekie z akomenty.

No i niestety dobrze wiem ze to trudne zadanie.

Z zapalniczki chyba nie zrezygnuje, no ale zobacze, rozwazam kadr pokazujacy scene od strony ksieznikczki na dol... dzis moze jakis szkic wstawie.

Napisano

Papierowa batalia musi troche poczekac, Niestety nie potrafie jescze znalezc dobrej kompozycji do tego pomyslu...

Zmienilem drastycznie koncepcje.

teraz to bedzie stado micro sloni na galezi :)

male_slonie01m.jpg

Napisano

Witka ;]

Oj to żeś sobie teraz narobił, taki radykalizm i to na samym finishu. Pomysł fajowski.

Zbliżenie na słoniki, może mniej zieleni w otoczeniu, zwęzić kadr . . .

I do roboty Orthi bo czasu masz mało. ;)

Powodzenia

i 3mam kciuki

Napisano

Witam, trudno mi jest się wypowiadac , ponieważ mam tu juz etykietke zadufanego kolesia. Tylko chciałem zwrócić uwagę , że słonie sa identyczne(robią wrażenie klonów-np. identyczny ruch), i ten fakt mocno wpływa na mój odbiór jakości pracy, pozdrawiam i przepraszam za kłopot.

Napisano

czytałem i po twoim komentarzu ze dwa razy...i nie rozumiem twojego ataku? Scena z biurkiem -to jeszcze zrozumiałbym zrobic te słoniki z porcelany. I tak je czytałem, poniewaz cały drugi plan jest taki żywy, prawdziwy a tu takie sztywne słonie, pozdrawiam.

....albo fakt ,że to co tu czytam jest tak dla mnie niezrozumiałe i nieplastyczne, że nie rozumiem

Napisano

:D:D

Działaj Orthi działaj,

Kiedy update . . . . .

THX -> ponieważ mam tu juz etykietke zadufanego kolesia,

nie przesadzaj . . .

Pozdrawiam

Napisano

moze maie rację bo faktycznie nie wiem o co chodzi z tymi słoniami( ja nie z branzy), moze oceniam i patrze na to co nie trzeba

Napisano

pomysł podoba mi się tak ogulnie ,ale chyba nie robiłbym tego.Klimacik takiej tajemniczosci troche ucieka,no i troche może przegadane byc w temacie.a wczesniej spoko ,jest dobrze -tylko dokończyć.pozdrawiam

Napisano

Mi natomiast podoba się ten pomysł. To może być jedynie problem ujęcia tej akcji i kadru. Myślę, że Ty sam powinieneś tu zadecydować, co dalej ze słonikami. Pozdrawiam i liczę, że sobie poradzisz. :)

Napisano

kolejny kroczek po meczacych 2 dniach szukania inspiracji i konceptów wrocilem do poczatku . tyle ze etraz to berdziej lodyga bluszczu niz galaz :) mysle ze lepiej wychodza przy tym te male slonie.

jesli motylek nie bedzie wystarczajacy pradwopodbnie pojawia sie jakie skwiatki zeby nie bylo az tak zielono. No i jescze jedno, roslinka nie bedzie tak wsciekle zielona :)

male_slonie05.jpgmale_slonie5.jpg

Napisano

LUDZIE KOLEJNA ZMIANA TEMATU:)

rzadko zdarza mi sie zeby tak skakac po konceptach ale z tymi sloniami nie moge jakos dojsc doladu :( to juz ostatni koncept w tej bitwie.

Dla odmiany pomyslalem o czyms wodnym i przyszly mi do golwy male syrenki i maly medialion kotry wpadl do wody. Chwile potem medalion zmeinil sie w malutki batyskaf z mrowkami na pokladzie :] poniezej 3 kolejne obrazki:

mala uwaga: wiem ze batyskaf jest troche koslawy :-) obiecuje ze bedzie lepszy

syrenki01.jpg

syrenki02.jpg

syrenki03.jpg

Napisano

mozliwe. ale sam pomysl to nie wszystko :/ uklad mi sie nie podoba i brak mi koncepcji na kompozycje.

Co do mrówki mozliwe ze zmieni sie na krasnoludka. to jeszce wyjdzie w praniu.

Napisano

o w dupe, jezeli zostaniesz przy tym temacie to ja wysiadam- krasnoludek a nawet ta mrowka w srodku helmu ktory wpadl do wody-a co oni tam robia-jak sie tam znalezli geez;] rownie dobrze mozesz dac paczke po prazynkach, nie no nie rob lipy,obciach! Male jest piekne? i o co chodzi? ze mrowka jest mala? bez sensu,strasznie naciagane, to powinien byc jakis sens, zasada, ja z pracy powinien odczytac te "male piekne",a patrzac na twoje dzielo to widze tylko ze jakis nastukany chlop mial niezla faze i dorwal sie do tabletu... slonie dookola plywajace daj kurde.

w skrocie-jestem na nie!;]

Napisano

Oj kombinujesz :]

to tak żebyś nie zapomniał że termin coraz krótszy.

1. jeśli już chcesz zostać przy syrenkach ;D,

to oby cała kompozycja miała jakiś sens, musisz zrobić jedną z dwu rzeczy:

a. cofnąć syrenkę z prawej dolnej strony przed batyskaf.

b. lub przesunąć batyskaf do koła.

2. Zrób mix batyskafu z tym medalionem, wywal z niego silniki, niech go prądy niosą i dodaj łańcuszek wolno opadający. Podepnij go pod agrafkę, (refleksami, można by się fajnie pobawić i taki fantastyczny, lekko zblurownany efekcik dodać, poświatę.)

3. Skieruj głowę syrenki lub dłonie w kierunku baty .

Wszycho Mr Orthi :]

Działaj, Działaj.

Napisano

bardzo mi sie podoba opcja z medalionem .batyskaf juz nie .jakbys dobrze skonczyl to z medalionem to bedzie spoko.zresztą to zabawa.widze ze dobrze sie bawisz i o to chodzi.nie rozumiem niektorych komentazy i wstawek o tym czasie uciekającym.no ale zostawmy to...niech sie ludziska

prężą.pozdrowka.

Napisano

to ujęcie z samym łancuszkiem i medalionem na początku jest najlepsze i na tym trzeba pracowac.popytaj innych .wszystko tam jakos siedzi .kompozycja i układ postaci.moze popracowałbym nad ruchem samego łancuszka od medalionu.skoncz tamto i bedzie naprawde z jajem.pozdrawiam.

Napisano

Pomysł ze słoniami mi się podobał o wiele lepiej niż to

Prawa ręka przedniej syrenki jest za długa (jeśli syrenka jest obrócona do nas plecami tak jak teraz)

Napisano

no dobra zmiekczyliscie mnie :-)

bedzie sam klejnocik, ( ale dla siebie zrobie tez wersje z batyskafem :-D)

aktualny stan prac wyglada tak:

syrenki07b.jpg

syrenki7b.jpg

Napisano

To juz koniec, pewnie jest jeszcze troche rzeczy do poprawki, ale juz nie zdarze wiecej zrobic. :]

Nie wiem czy kontrast nie za duzy. Na kompie, z ktorego wstawiam okazalo sie ze praca jest za blada. mam nadzieje ze nie przedobrzylem.

Krótkie zdanie opisu. Na smierc o nim zapomnialem:

Something small and beautiful was lost. and become unusual gift for little green mermaids.

syrenki14.jpg

i link do pelnej wersji: full

maly dopisek: w calosci zrobione w GIMP'ie.

Napisano

no dało kopa z tym kontrastem-o niebo lepiej niz przedtem. Musze przyznac ze nie bylem przekonany co do pracki,dopiero ten ostatni update zadowolil;] pracka naprawde fajna,ma swoj klimat,mozna sie wczuc w ta historie;] gratze!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności