Napisano 10 Marzec 200718 l Postanowialem dolaczyc do zmagan :) Kiedys zrobilem malego rycerza z papieru,w pelnej zbroi (jak cykne fotke to wstawie) Wczoraj wlasnie na niego sobie popatrzylem i przyszedl mi do glowy taki pomysl... miejsce akcji: biurko bohaterowie: papierowy rycerz, papierowa krolewna w klatce ze spinaczy, i smok zrobiony z zapalniczki kartonu i jeszcze nie wiem czego.... akcja: uratowac krolewne :-) ponizej szkic. Nie wiem jescze czy taki bedzie ostateczny temat pracki ale mysle ze na poczatek moze byc
Napisano 11 Marzec 200718 l Autor to sie akurat zgadza, nadal nie wiem jaka bedzie najfajniesza... ta co jest teraz tez mi sie nie podoba. a tutaj obiecany rycerzyk z papióra :-) inicjator pomysłu
Napisano 12 Marzec 200718 l O_o Superek. Koliega widzę szaleje :], rycerzyk wypaśny, przyłączę się do słów kolegi nicponim, kompozycja nie bardzo ;), ale . . . Pozdrawiam
Napisano 13 Marzec 200717 l Hehe, rycerzy wymiata...ale nie łatwo będzie ci pokazać całą scenę...swoją droga ja bym to nazwał ORIGAMI WARS :D...i zrezygnował z tego biurka i zapalniczki...poszukaj może wzorów smoka i rycerza robionych z papieru...poza tym w tradycyjnym origami używa się rewelacyjnych papierów...tzn myślę o wzorach i kolorach. Tam mógł byś zaszaleć... ale to w sumie tylko taka luźna uwaga :)
Napisano 14 Marzec 200717 l Autor Dziekie z akomenty. No i niestety dobrze wiem ze to trudne zadanie. Z zapalniczki chyba nie zrezygnuje, no ale zobacze, rozwazam kadr pokazujacy scene od strony ksieznikczki na dol... dzis moze jakis szkic wstawie.
Napisano 20 Kwiecień 200717 l Autor Papierowa batalia musi troche poczekac, Niestety nie potrafie jescze znalezc dobrej kompozycji do tego pomyslu... Zmienilem drastycznie koncepcje. teraz to bedzie stado micro sloni na galezi :)
Napisano 21 Kwiecień 200717 l Witka ;] Oj to żeś sobie teraz narobił, taki radykalizm i to na samym finishu. Pomysł fajowski. Zbliżenie na słoniki, może mniej zieleni w otoczeniu, zwęzić kadr . . . I do roboty Orthi bo czasu masz mało. ;) Powodzenia i 3mam kciuki
Napisano 24 Kwiecień 200717 l Autor Mały updejt. slonie na razie na zasadzie kopiowania. docelowo kazdy bezie inny. eksprymentowalem z ustawieniem tej grupki.
Napisano 25 Kwiecień 200717 l Cztery słonie zielone słonie każdy kokardkę ma na ogonie ;] Piękne. Już mi się klimat podoba ;]. Pozdrawiam
Napisano 27 Kwiecień 200717 l śiwetnie bardzo mi sie klimat podoba. te słonie chyba beda inne? moze strumienie swiatla dasz gdzieniegdzie
Napisano 27 Kwiecień 200717 l Witam, trudno mi jest się wypowiadac , ponieważ mam tu juz etykietke zadufanego kolesia. Tylko chciałem zwrócić uwagę , że słonie sa identyczne(robią wrażenie klonów-np. identyczny ruch), i ten fakt mocno wpływa na mój odbiór jakości pracy, pozdrawiam i przepraszam za kłopot.
Napisano 27 Kwiecień 200717 l Najpierw poczytaj a potem komentuj.Może stąd wynika twoja etykieta ...Ortheza to wytłumaczył wczesniej.
Napisano 27 Kwiecień 200717 l czytałem i po twoim komentarzu ze dwa razy...i nie rozumiem twojego ataku? Scena z biurkiem -to jeszcze zrozumiałbym zrobic te słoniki z porcelany. I tak je czytałem, poniewaz cały drugi plan jest taki żywy, prawdziwy a tu takie sztywne słonie, pozdrawiam. ....albo fakt ,że to co tu czytam jest tak dla mnie niezrozumiałe i nieplastyczne, że nie rozumiem
Napisano 28 Kwiecień 200717 l :D:D Działaj Orthi działaj, Kiedy update . . . . . THX -> ponieważ mam tu juz etykietke zadufanego kolesia, nie przesadzaj . . . Pozdrawiam
Napisano 28 Kwiecień 200717 l moze maie rację bo faktycznie nie wiem o co chodzi z tymi słoniami( ja nie z branzy), moze oceniam i patrze na to co nie trzeba
Napisano 28 Kwiecień 200717 l sorry za słonie , widze że sa tylko conceptem plastycznym do sceny( ale skąd taki atak?)
Napisano 29 Kwiecień 200717 l Autor taki mi dzis pomysl do glowy prszyedl na zmiane. jescze nie wiem czy go wykorzystam....
Napisano 29 Kwiecień 200717 l pomysł podoba mi się tak ogulnie ,ale chyba nie robiłbym tego.Klimacik takiej tajemniczosci troche ucieka,no i troche może przegadane byc w temacie.a wczesniej spoko ,jest dobrze -tylko dokończyć.pozdrawiam
Napisano 29 Kwiecień 200717 l Autor dzieki za odpwoeidz :) tez mialem podobne wrazenie dlatego wahalem sie przed zrobieniem czegos takiego w tej pracce.
Napisano 30 Kwiecień 200717 l Mi natomiast podoba się ten pomysł. To może być jedynie problem ujęcia tej akcji i kadru. Myślę, że Ty sam powinieneś tu zadecydować, co dalej ze słonikami. Pozdrawiam i liczę, że sobie poradzisz. :)
Napisano 30 Kwiecień 200717 l Autor no to zabiliscie mi cwieka :-) bede musial pomyslec jescze. I tak nie zaleznie od tego, czy bedzie w ksiazce, czy nie i tak musze sama scene dopracowac
Napisano 30 Kwiecień 200717 l pomysł z książką jest super. Może jeszcze do tego dodaj wodospad płynący w dół z krawędzi papieru. Pozdrówka
Napisano 30 Kwiecień 200717 l a ja nie jestem przekonana, czy to nie bedzie już zbytnia przesada? w ten sposób obrazek może stracić dużo uroku a szkoda!
Napisano 30 Kwiecień 200717 l Autor dokladnie takie same mam odczucia. poki co bede szlifowal sama scene potem sie zobaczy
Napisano 3 Maj 200717 l Autor kolejny kroczek po meczacych 2 dniach szukania inspiracji i konceptów wrocilem do poczatku . tyle ze etraz to berdziej lodyga bluszczu niz galaz :) mysle ze lepiej wychodza przy tym te male slonie. jesli motylek nie bedzie wystarczajacy pradwopodbnie pojawia sie jakie skwiatki zeby nie bylo az tak zielono. No i jescze jedno, roslinka nie bedzie tak wsciekle zielona :)
Napisano 9 Maj 200717 l Autor LUDZIE KOLEJNA ZMIANA TEMATU:) rzadko zdarza mi sie zeby tak skakac po konceptach ale z tymi sloniami nie moge jakos dojsc doladu :( to juz ostatni koncept w tej bitwie. Dla odmiany pomyslalem o czyms wodnym i przyszly mi do golwy male syrenki i maly medialion kotry wpadl do wody. Chwile potem medalion zmeinil sie w malutki batyskaf z mrowkami na pokladzie :] poniezej 3 kolejne obrazki: mala uwaga: wiem ze batyskaf jest troche koslawy :-) obiecuje ze bedzie lepszy
Napisano 9 Maj 200717 l Jak dla mnie pomsył ze słoniami jest chyba najlepszy:) Medalionik tez jest bardzo w porządku ale ten z mrówkami.. średnio raczej.. no mrówka w środku jest straszna.. Pzdr.:)
Napisano 10 Maj 200717 l Autor mozliwe. ale sam pomysl to nie wszystko :/ uklad mi sie nie podoba i brak mi koncepcji na kompozycje. Co do mrówki mozliwe ze zmieni sie na krasnoludka. to jeszce wyjdzie w praniu.
Napisano 10 Maj 200717 l o w dupe, jezeli zostaniesz przy tym temacie to ja wysiadam- krasnoludek a nawet ta mrowka w srodku helmu ktory wpadl do wody-a co oni tam robia-jak sie tam znalezli geez;] rownie dobrze mozesz dac paczke po prazynkach, nie no nie rob lipy,obciach! Male jest piekne? i o co chodzi? ze mrowka jest mala? bez sensu,strasznie naciagane, to powinien byc jakis sens, zasada, ja z pracy powinien odczytac te "male piekne",a patrzac na twoje dzielo to widze tylko ze jakis nastukany chlop mial niezla faze i dorwal sie do tabletu... slonie dookola plywajace daj kurde. w skrocie-jestem na nie!;]
Napisano 10 Maj 200717 l Oj kombinujesz :] to tak żebyś nie zapomniał że termin coraz krótszy. 1. jeśli już chcesz zostać przy syrenkach ;D, to oby cała kompozycja miała jakiś sens, musisz zrobić jedną z dwu rzeczy: a. cofnąć syrenkę z prawej dolnej strony przed batyskaf. b. lub przesunąć batyskaf do koła. 2. Zrób mix batyskafu z tym medalionem, wywal z niego silniki, niech go prądy niosą i dodaj łańcuszek wolno opadający. Podepnij go pod agrafkę, (refleksami, można by się fajnie pobawić i taki fantastyczny, lekko zblurownany efekcik dodać, poświatę.) 3. Skieruj głowę syrenki lub dłonie w kierunku baty . Wszycho Mr Orthi :] Działaj, Działaj.
Napisano 10 Maj 200717 l Autor Nicponim: ma prawo sie nie podobac. ale mi sie temat podoba i zrobie wszytko co sie da, zeby to byla fajna pracka. :)
Napisano 12 Maj 200717 l bardzo mi sie podoba opcja z medalionem .batyskaf juz nie .jakbys dobrze skonczyl to z medalionem to bedzie spoko.zresztą to zabawa.widze ze dobrze sie bawisz i o to chodzi.nie rozumiem niektorych komentazy i wstawek o tym czasie uciekającym.no ale zostawmy to...niech sie ludziska prężą.pozdrowka.
Napisano 12 Maj 200717 l fakt...medalion upuszczony przypadkiem do wody i te syrenki maja sens:).batyskaf slaby.
Napisano 13 Maj 200717 l Autor taki inny wariant przyszedl mi pod tableta. polaczylem koncpet batyskafu z wisiorkiem.
Napisano 14 Maj 200717 l to ujęcie z samym łancuszkiem i medalionem na początku jest najlepsze i na tym trzeba pracowac.popytaj innych .wszystko tam jakos siedzi .kompozycja i układ postaci.moze popracowałbym nad ruchem samego łancuszka od medalionu.skoncz tamto i bedzie naprawde z jajem.pozdrawiam.
Napisano 14 Maj 200717 l Pomysł ze słoniami mi się podobał o wiele lepiej niż to Prawa ręka przedniej syrenki jest za długa (jeśli syrenka jest obrócona do nas plecami tak jak teraz)
Napisano 22 Maj 200717 l Autor no dobra zmiekczyliscie mnie :-) bedzie sam klejnocik, ( ale dla siebie zrobie tez wersje z batyskafem :-D) aktualny stan prac wyglada tak:
Napisano 10 Czerwiec 200717 l Autor To juz koniec, pewnie jest jeszcze troche rzeczy do poprawki, ale juz nie zdarze wiecej zrobic. :] Nie wiem czy kontrast nie za duzy. Na kompie, z ktorego wstawiam okazalo sie ze praca jest za blada. mam nadzieje ze nie przedobrzylem. Krótkie zdanie opisu. Na smierc o nim zapomnialem: Something small and beautiful was lost. and become unusual gift for little green mermaids. i link do pelnej wersji: full maly dopisek: w calosci zrobione w GIMP'ie.
Napisano 10 Czerwiec 200717 l no dało kopa z tym kontrastem-o niebo lepiej niz przedtem. Musze przyznac ze nie bylem przekonany co do pracki,dopiero ten ostatni update zadowolil;] pracka naprawde fajna,ma swoj klimat,mozna sie wczuc w ta historie;] gratze!