HummFred Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 Witam! Jest to mój pierwszy post na tym forum, a także pierwsza moja praca jaką zdecydowałem się pokazać (w przyszłości mam nadzieję będzie ich więcej). Wybór padł na Syrenę Sport, nie wszystkim znany klasyk polskiej motoryzacji. Prawdopodobnie część z Was miała okazję zetknąć się z tym wyjątkowym samochodem (który niestety nie doczekał się produkcji). Niektórzy mogą widzieć Syrenę Sport po raz pierwszy. Bazą wyjściową dla mojego modelu była wersja przeznaczona do gry Midotown Madness 2, a konkretniej do modyfikacji o nazwie Classic Madness. Pozwoliłem sobie na dodanie elementów, których samochód oryginalnie nie miał, np. lusterko boczne, troszkę zmienione wnętrze. Nieorgyinalne są także tylne światła (nie udało mi się ustalić ułożenia szkieł na podstawie zdjęć), tak więc są one moją własną interperetacją. Dopiero stawiam pierwsze kroki w Mental Ray'u więc w niektórych miejscach kuleje sampling i shadery. Tyle tytułem wstępu. Zachęcam do oglądania galerii i liczę na konstruktywną krytykę (która pozwoli uniknąć mi błędów w kolejnych pracach). W poźniejszym czasie dodam rendery w kolorze i siatkę. Aktualnie pracuje także nad inną scenerią dla Syreny, jak tylko skończę na pewno zamieszczę w temacie.
Gość Raffaello Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 no! fajna syrenka, kawał historii! jest trochę bugów w modelu (pokrzywiona blacha) ale całokształt oki, no i na niektórych renderkach syrenka sport lewituje w powietrzu ;-))) za mało realny materiał szyb (może to takie odbicia od otoczenia?) czekam na renderki w kolorze i w innej scenerii. pozdrowionka no i witam na forum!
miwt Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 dobre auto wybrales to od tego trzeba zaczac model fajny ale tlo nie za bardzo...napewno byloby lepiej gdybys nalozyl material a nie tak wszystko surowo w porownaniu do pojazdu wyglada...ogolem przyjemnie sie oglada ale mozna by bylo przy tym jeszcze posiedziec:)
patry Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 Witam :) Model bardzo ładny, nie widać jakichś dużych bugów :) Ten "parking" (bo chyba to jest parking?? :)) bardzo mi się podoba :) Lakier troszke można by jeszcze dopracować, bo wydaje mi się, że miał wyjść czarny, a wszedł ciemny szary :) Daję 8/10 :) PS ten glow w oknach to glare (lume) ?? PS 2 mogłeś dać większy promień fotonów, bo widać bugi na łączeniu podłogi ze ścianami PS 3 mógłbyś pokazać screen z viewportu z góry i z boku tego parkingu (wireframe) ??
!Ewert Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 fajnie tylko syrenka lewituje na każdym renderze:( a tak to nawet nawet;PPP
pixelangel Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 Ogólnie całkiem fajnie te autko wygląda, fajna pracka.
HummFred Napisano 15 Marzec 2007 Autor Napisano 15 Marzec 2007 Witam :) Lakier troszke można by jeszcze dopracować, bo wydaje mi się, że miał wyjść czarny, a wszedł ciemny szary :) Daję 8/10 :) Syrena oryginalnie była pomalowana na czerwono z czarnym dachem. Ta szarość to zamierzony efekt uzyskany w innym programie. PS ten glow w oknach to glare (lume) ?? Oczywiście. PS 2 mogłeś dać większy promień fotonów, bo widać bugi na łączeniu podłogi ze ścianami Tak wiem, wspominałem w pierwszym poście, że sampling troche kuleje, z tego powodu też może sie wydwać, że Syrena lewituje. PS 3 mógłbyś pokazać screen z viewportu z góry i z boku tego parkingu (wireframe) ?? Dodam jeszcze dzisiaj (troszke później) wraz z renderami w kolorze i siatką. fajnie tylko syrenka lewituje na każdym renderze:( a tak to nawet nawet;PPP Jak już pisałem wyżej kwestia ustawienia samplingu w Mental Ray'u. Postaram się to poprawić w najbliższym czasie i dodam jakieś nowe rendery.
pecet Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 ciekawy wybór samochodu, model ok, lakier też nienajgorszy :)
HummFred Napisano 15 Marzec 2007 Autor Napisano 15 Marzec 2007 Troszke późno jest, ale obiecałem, że dzisiaj zamieszczę to i owo. Rendery w wersji kolorowej: Siatka: Obiecany viewport:
Yaro16 Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 bardzo ładna praca,lakier fajny ,render też.MOdel tez wydaje sie byc oki.te studio mogło byc lepsze.mogłeś dodać detali troche w studiu i textury.Ile Ci sie renderowało(v ray?) Pracka Ląduje u mnie na pulpicie;d Pozdro
patry Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 HummFred - dobrze, że nie dałeś na początku czerwonego lakieru, bo faktycznie gorzej wygląda niż czarny :) Siatka jakaś dziwna... chyba w rzeczywistości nie ma tam samych trójkątów?? PS Yaro16 - napisał w pierwszym poście, że to mental :)
HummFred Napisano 16 Marzec 2007 Autor Napisano 16 Marzec 2007 Oczywiście, że nie składa się z samych trójkątów. Na dowód przedstawiam screeny z viewportów: A renderowało się od 1h do 3h (zależy, który render).
Gość Cpt. Sparky Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 Cześć, HummFred Jestem DJem i redaktorem składanki z polską muzyką funk z lat 70. Wydaliśmy ostatnio pierwszą część tej składanki w legendarnych Polskich Nagraniach. Na okładce umieściliśmy skuter osa, bo naszym założeniem jest promocja fajnej ale nie dokońca znanej polskiej muzyki i polskich fajnych rzeczy. Skuter Osa jest fajnym gadżetem ale naszym pierwszym pomysłem była Syrena Sport. Niestety nie mieliśmy dobrej jakości zdjęć. Przeglądając interent trafiłem ostatnio na twój zajebisty render tego auta. Mam pytanie czy nie zechciał byś nam go udostępnić na drugą część płyty, która zostanie wydana jeszcze w tym roku na winylu i CD (tak jak zresztą i pierwsza część). Finansów ci nie możemy zoferować żadnych bo sami to też robimy dla fanu ale na okładce możemy cię podać i możesz dostać gratisowy winyl autorski. Jeśli możesz prosze odpisz na mojego maila na adres: [email protected]
SSn4k3 Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 No to ładnie;] Jak na moje laickie oko to praca wyglada bardzo fajnie. Ale z tym kątem tablicy rejestracyjnej to juz pojechales;]
giorgione Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 hehe pięknie - rendery również zacne P.S. Z lekka z przodu porszaka przypomina :P
HummFred Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Napisano 6 Wrzesień 2007 Witam po dość długiej przerwie. Dzisiaj prezentuję ostatni render zwiazany z Syreną Sport. Tym samym projekt zamykam, nie mam już sił i chęci na poprawki. Teraz skupiam się na kolejnym projekcie, efekty pokażę już niedługo. Niektórym może nie podobać się to jak obraz jest skomponowany, ale takie było założenie. Render: Mental Ray'u Filtry, efekty: Photoshop
3dwisdom Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 wkręca;D ale jak sei juz czepiamy to proponuje poprawic studio :) smochodzik wypas;)
3dwisdom Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 czarny bardziej klimatyczny, tylko nie lubie takiego otoczenia.. ale jesli tak ma byc to niech bedzie;D
damusTo Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 wyrendzil bys z tego jakie printy bo chcialem to cudo wymodelowac do gtr2 - chyba ze udostepnil bys nam twa pracke - zerknij na projekt: http://www.pchteam.com/forums/index.php?board=45.0
Gość jazzmansax Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Proszę dokładnie przeanalizować załączone rysunki ze zdjęciami. Pozdrawiam...
Gość Cornelius Scipio Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 To kto idzie jeszcze pokopać wungla ? :D
Rekomendowane odpowiedzi