Jump to content

gg - przeciazenie?

drem

Recommended Posts

witam

czesto zdarza mi sie tak ze siedzac na gg nie dochodza mi wogule wiadomosci lub przychodza z duzym opuznieniem:| czyzby to bylo przeciazenie serwer czy moze po prostu mam cos zle ?

co musze zrobic?

• Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

działanie gg jest bardzo skomplikowane. twoje serwer>2serwer>gg qmpla(qmpelki). Przynajmniej gdzieś o tym czytałem. To przyczyna opóźnienia.

A ostatnio gg coś ma z serverami

Mi sie też zdarzało że wiadomości nie dochodziły. Teraz używam AQQ z obsługą gg. Jak jeden kolo(tylko jeden kontakt mi tak nie działa,ale tylko z sieci gg) do mnie pisze to wyskakuje mipuste okienko, a jak ja wysyłam to pisze że nie jestem połączony,a wiadomość i tak dochodzi:?

Sieć AQQ jest w pełni P2P i ma dodatkowe funkcje:D np. wycinanie wycików(obrazek wycięty z monitora).

gg to nie cale zycie, czas wyjsc na swieze powietrze normalnie pogadac ze znajomymi :) psujecie sobie relacje towarzyskie tym calym gg

a co do bledow gg, to bardzo milo mnie przywital blad "wprowadziles zle haslo" sam z siebie jakis tydzien temu :)

a co do bledow gg, to bardzo milo mnie przywital blad "wprowadziles zle haslo" sam z siebie jakis tydzien temu :)

Takie coś miałem już z 4 razy. Niestety nie zadziałało przypomnienie hasła na maila, ani nic :/

Aby nie stracić nr należy napisać maila do gg z opisaniem sytuacji, numerem IP oraz data ostatniego logowania i przybliżoną data założenia numeru (:P). Po takim mejlu, gg odpisuje podając nowe hasło jednorazowe, wchodzimy na gg zmieniamy hasło i juz wszystko śmiga :)

MaGuu: to nie o to chodzi. Zawal chyba kazdy mial wtedy. Ja tymbardziej nie mam firewalla a niektore osoby znaja moje gg, wiec myslalem ze to psikus. Szybko export listy i chcialem zalozyc nowe konto. lecz niestety nowego numeru nie udaje mi sie zalozyc od czerwca. Mysle sobie: w koncu czas na zycie, a nie tylko gg;p

Na szczescie zaraz dostalem wiadomosc od kolezanki ze jej tez padlo i w sumie po godzinie wszystko do normy wrocilo.

GG ma bledy i tyle. Czy to wazne skoro wszyscy tego uzywaja? To tak jakby skarzyc sie na windows ;p

illy -- no tak, no tak... zgadzam sie z toba ale sam przyznasz ze z gg zycie jest latwiejsze:) cos na wzor komorki;) nie bede jechal pare godz. do jakiejs osoby (chociazby to bylo 10min) po to aby pogadac sobie 5min;)

PS: na gg osoby sie bardziej otwieraja:] (no ale nie mozna pomijac tez konsekwencji jakimi sa wlamania i virusy) ale pamietaj ze nikt ci nie zmieni hasla glownego (chyba ze sie wlamie na glowny serwer) bo z tego co pisales (i inni pisali) to chodzilo wam o problem z glownym haslem ktore jest ustalane przy rejestracji;)

nie wiem czy glowne haslo jest przechowywane gdzies na naszym komputerze :| bo bez tego raczej go nie zlamiesz;)

A ja nie będę namawiał was na multibusy.

Tylko zasugeruję tlena. używam od 3 czy 4 lat (praktycznie od początku istnienia) I jestem zadowolony. Bez gadzetów i innych nieporecznych rzeczy z dużą możliwością rozwoju poprzez pluginy.

Nie traktujcie tego jako spoiler ;) śpiący jestem...

NO! a ja sobie sprawilem aqq bardzo wygodny kamunikator;) mysle ze o 100x lepszy od gg;) moze ktos uzywa?

ps. nadal mi czest wiadomosci nie dochodza ale nie wiem czy to nie przez osobe z ktora rozmawiam bo najczesciej sa to osoby posiadajace nowa wersje gg;)