Napisano 15 Marzec 200717 l witam czesto zdarza mi sie tak ze siedzac na gg nie dochodza mi wogule wiadomosci lub przychodza z duzym opuznieniem:| czyzby to bylo przeciazenie serwer czy moze po prostu mam cos zle ? co musze zrobic?
Napisano 15 Marzec 200717 l działanie gg jest bardzo skomplikowane. twoje serwer>2serwer>gg qmpla(qmpelki). Przynajmniej gdzieś o tym czytałem. To przyczyna opóźnienia. A ostatnio gg coś ma z serverami Mi sie też zdarzało że wiadomości nie dochodziły. Teraz używam AQQ z obsługą gg. Jak jeden kolo(tylko jeden kontakt mi tak nie działa,ale tylko z sieci gg) do mnie pisze to wyskakuje mipuste okienko, a jak ja wysyłam to pisze że nie jestem połączony,a wiadomość i tak dochodzi:? Sieć AQQ jest w pełni P2P i ma dodatkowe funkcje:D np. wycinanie wycików(obrazek wycięty z monitora).
Napisano 15 Marzec 200717 l gg to nie cale zycie, czas wyjsc na swieze powietrze normalnie pogadac ze znajomymi :) psujecie sobie relacje towarzyskie tym calym gg a co do bledow gg, to bardzo milo mnie przywital blad "wprowadziles zle haslo" sam z siebie jakis tydzien temu :)
Napisano 15 Marzec 200717 l illy - chyba wszystkim wtedy wyskoczył ten sam błąd, miałem dokładnie to samo... Przeraziłem się że ktoś mi konto gg ukradł, co już nie byłoby wcale zabawne.
Napisano 15 Marzec 200717 l a co do bledow gg, to bardzo milo mnie przywital blad "wprowadziles zle haslo" sam z siebie jakis tydzien temu :) Takie coś miałem już z 4 razy. Niestety nie zadziałało przypomnienie hasła na maila, ani nic :/ Aby nie stracić nr należy napisać maila do gg z opisaniem sytuacji, numerem IP oraz data ostatniego logowania i przybliżoną data założenia numeru (:P). Po takim mejlu, gg odpisuje podając nowe hasło jednorazowe, wchodzimy na gg zmieniamy hasło i juz wszystko śmiga :)
Napisano 15 Marzec 200717 l MaGuu: to nie o to chodzi. Zawal chyba kazdy mial wtedy. Ja tymbardziej nie mam firewalla a niektore osoby znaja moje gg, wiec myslalem ze to psikus. Szybko export listy i chcialem zalozyc nowe konto. lecz niestety nowego numeru nie udaje mi sie zalozyc od czerwca. Mysle sobie: w koncu czas na zycie, a nie tylko gg;p Na szczescie zaraz dostalem wiadomosc od kolezanki ze jej tez padlo i w sumie po godzinie wszystko do normy wrocilo. GG ma bledy i tyle. Czy to wazne skoro wszyscy tego uzywaja? To tak jakby skarzyc sie na windows ;p
Napisano 16 Marzec 200717 l Polecam uzywanie konnekta, który ma dobra obsluge protokolu gg. Natomiast nie polecam mirandy do ktorej sie zrazilem, czasami trzeba czekac pare sekund az wiadomosc pojdzie, nawet gdy z serwerami jest wszystko ok.
Napisano 16 Marzec 200717 l Mnie z kolei Konnekt padał bardzo regularnie i często, choć ma kilka fajnych opcji i sporą galerię ciekawych emotek... Tak więc co kto lubi, o ile mu dziala.
Napisano 16 Marzec 200717 l Autor illy -- no tak, no tak... zgadzam sie z toba ale sam przyznasz ze z gg zycie jest latwiejsze:) cos na wzor komorki;) nie bede jechal pare godz. do jakiejs osoby (chociazby to bylo 10min) po to aby pogadac sobie 5min;) PS: na gg osoby sie bardziej otwieraja:] (no ale nie mozna pomijac tez konsekwencji jakimi sa wlamania i virusy) ale pamietaj ze nikt ci nie zmieni hasla glownego (chyba ze sie wlamie na glowny serwer) bo z tego co pisales (i inni pisali) to chodzilo wam o problem z glownym haslem ktore jest ustalane przy rejestracji;) nie wiem czy glowne haslo jest przechowywane gdzies na naszym komputerze :| bo bez tego raczej go nie zlamiesz;)
Napisano 16 Marzec 200717 l AQQ rox..nie wiem po co ludzie uzywaja staroswieckie gg skoro jest tyle o wiele lepszych zamiennikow!!
Napisano 16 Marzec 200717 l Jeśli masz włączoną opcję, by zapamiętywał hasło do logowania, to raczej jest zapisane na dysku.
Napisano 17 Marzec 200717 l Autor dlatego ma taka opcje bo czesto nie dochodza:P i z duzym opóźnieniem...
Napisano 2 Kwiecień 200717 l A ja nie będę namawiał was na multibusy. Tylko zasugeruję tlena. używam od 3 czy 4 lat (praktycznie od początku istnienia) I jestem zadowolony. Bez gadzetów i innych nieporecznych rzeczy z dużą możliwością rozwoju poprzez pluginy. Nie traktujcie tego jako spoiler ;) śpiący jestem...
Napisano 2 Kwiecień 200717 l jeśli ktoś używa tlena to reklamy można usunąć dopisując linijkę 127.0.0.1 a2.o2.pl do pliku hosts w windowsie. tak apropo programów obsługujących GG i reklam ;)
Napisano 3 Kwiecień 200717 l heh wielkie dzieki mam z nimi zawsze problem bo wnerwiają człowieka:D a tak po problemie, piwo dla Ciebie a w GG da sie zgasić te reklamy małe wyskakujące nad dolną częścią okienka? ------------------------ http://www.procentciebie.pl/
Napisano 29 Kwiecień 200717 l Autor NO! a ja sobie sprawilem aqq bardzo wygodny kamunikator;) mysle ze o 100x lepszy od gg;) moze ktos uzywa? ps. nadal mi czest wiadomosci nie dochodza ale nie wiem czy to nie przez osobe z ktora rozmawiam bo najczesciej sa to osoby posiadajace nowa wersje gg;)
Napisano 29 Kwiecień 200717 l Tak, wczoraj gg znów (a może jak zwykle) się posypało i z nikim nie można się skontaktować. Spójrzcie o ile prościej by było gdyby świat używał tlena :) Dla ciekawych nowa beta (jest ekstra.) Komunikator Tlen.pl 6.00.2.40