Napisano 20 Marzec 200718 l Heja, wrzucam moj model robota zwiadowczego, ktorego miącham po godzinach. Jest to moja pierwsza scena, ktora planuje skonczyc ;) i traktuje ja jako nauke modelowania/ teksturowania itd. Ogolnie zaczelo sie od pomyslu na animacje ale jej losy zaleza od tego jak pojdzie mi z tym robotem wiec zobaczymy:) Robot docelowo mialby miec 2-4 metrow wysokosci, bedzie to maszyna kroczaca, opancerzona, raczej nieuzbrojona (przynajmniej nie jakos sczegolnie mocno). Korpus chcialem zeby byl inny niz nogi - bardziej oplywowy/organiczny. Narazie render pierwszego wiekszego etapu, bez tekstur itd. Pracuje nad kolejnym etapem (dodawanie szczegolow korpusu, ruchomych elementow itd.), wrzuce go niedlugo jak sie mu jeszcze przyjrze i go przerenderuje). siema
Napisano 20 Marzec 200718 l Autor Ciesze sie, ze dizajn sie podoba - spedzilem sporo czasu rysujac rozne warianty korpusów i odnóży :)
Napisano 20 Marzec 200718 l 2-4 metry wysokości a na obrazku jakiś taki mały ;) Pomysł ciekawy. Przypomina mi on troszkę te pajączki z Red Alerta. Ale ogólnie bardzo mi się podoba.
Napisano 20 Marzec 200718 l jestem na tak;) i nawet Renderek mi się też podoba;) tylko powciska cylindry do środka nóg bo widać szczeliny na "kolanach" chyba nie powinno tak być
Napisano 21 Marzec 200718 l Nie tylko pomysł ciekawy ale i wykonanie dobre!Pomysł nieco przypomina skądinad znany "toster" ale może to tylko mi sie tak wydaje!Będę tu zaglądał!Pozdrawiam
Napisano 21 Marzec 200718 l Całkiem ciekawie. Mi również design się podoba ;) Ciekawe jak wyjdą teksturki :) Pozdrawiam
Napisano 23 Marzec 200718 l jest nie zle, wsadz jakies screeny z mapowania i napisz czym renderowales ten konkretny obrazek
Napisano 25 Marzec 200718 l Autor http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=43849&stc=1&d=1174844365 render_25_03.jpg heja, wrzucam maly apdejt. Tak jak pisalem, dodalem szczegoly korpusu / nóg itd. Pojawily sie tez nowe elementy. Z mapowaniem narazie walcze (nie mam z tym doswiadczenia wiec moze sie przeciagnac :) ). Render tez testowy. Piona !
Napisano 26 Marzec 200718 l świetna sprawa:) zawsze szkiców jestem ciekawy w takich projektach mógłbyś wrzucić?