KLICEK Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Jag sie masz Pod tym adresem dostępne są video tutoriale do silnika renderującego Gelato ! Czym jest Gelato ? Gelato to silnik renderujący wykorzystujący GPU czyli teoretycznie powinien być kilka razy szybszy niż silniki używające tylko CPU. Silnik można ściągnąć stąd za free! Do tego mamy dobrą wiadomość dla użytkowników "blendera", dzięki temu skryptowi będziecie mogli przetestować Gelato w waszym ukochanym programie. Blender skrypt miłego oglądania : Próbki Gelato short - "kuhfo" Designed & Directed by Hannes Appell and Holger Wenzl Technical Director: Sebastian Schmidt Sound Design: Chris Bremus Producers: Olli Dressnandt and Max Penk Film Akademie, Baden-Wuerttemberg Stille: Więcej Milego ogladania :)
Destroyer Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 ciekawe jak szybko renderuje się na GeForcach 8800 GTX :P powinno być natychmiast :)
tadzio Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 mmm... ciekawe ciekawe... ja mam 7800. zobaczymy;) dzieki Klicuś ;) ... acha to pod mayke... to nie zobaczymy... ;(
Mortom Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 no szkoda że nie pod MAX'a :| chętnie looknoł bym jakiego boosta to da :>
Przybysz Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Mortom: Z maxem tez powinno śmigać: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=22383 Szkoda ze to tylko na GPU Nvidii :(
Gość User190 Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Eeeech.. będzie jakaś odpowiedź ATI?? :>
illy Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 mam 7600, jakby ktos potrzebowal net render to czasami nocami stoi komp
tadzio Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 to jak to jest z tym maxem? jak wlaczylem instalke to tylko bylo zapytanie jaka mayke mam... nic o maxie... na stronce galeto nic nie moge znalezc o maxie, tylko mya sie przwija...
Polo65 Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 Zaznaczasz pierwszą opcję (najstarsza Maya lub wcale) i instalujesz. Podczas instalacji dodaje plugin do maxa - amaretto. I już.
dlugasx Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 nie polecam nikomu zabawy tym softem z winda x64... bol i cierpienie
Rekomendowane odpowiedzi