Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

postanowi艂em i jak do艂aczy膰 do bitwy... m贸j pomys艂 jest stosunkowo prosty: gekon lamparci na d艂oni... (bedzie to test prawdziwo艣ci mojego podpisu)

z racji 偶e sko艅czy艂em wst臋pne modelowanie postanowi艂em si臋 wko艅cu tu pokaza膰... tak wi臋c wygl膮da efekt 2 dni mojej pracy

na razie jest jeszcze stanowczo za okrag艂y w niekt贸rych miejscach w innych s膮 dziwne przew臋偶enia... no ale teraz zajme si臋 d艂oni膮... potem dopasuj臋 oba modele do siebie i dopiero zajm臋 sie szczeg贸艂ami... mam nadziej臋 zd膮偶y膰 co艣 konkretnego pokaza膰 w ci膮gu najblizszego tygodnia... c贸偶... zapowiada si臋 nieprzespany tydzie艅...

czepiac si臋... krytykowa膰... bo bez tego nie umiem pracowa膰 :D

• Odpowiedzi 20
  • Wy艣wietle艅 14,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam.

-ogon zdecydowanie za kr贸tki

-艂apy wykasowac i zrobic nowe

-uklad przy tylnich 艂apach jest w rzeczywistosci inny

-g臋ba raczej jest dobra chociaz chyba oczy za bardzo wkles艂e

- na renderze widac ze g贸ra g艂owy jest p艂aska w rzeczywistopsci sa wypukle miejsca nad oczami

- i zbyt ostre zejscie z grubego srodka do tylnich 艂ap

-i rozciagnij srodek brzucha na boki

To chyba tyle popraw i pokaz. Powodzenia

P.S A i witam w Bitwie :)

Napisano
  • Autor

ogon nie jest taki kr贸tki jak wyglada z tej perspektywy.. ale wyd艂u偶enie i tak mu nie zaszkodzi... (na razie nie b臋d臋 tego robi艂 bo on nie zostanie w tej pozycji wiec i tak zgubie jeszcze jego proporcje)

艂ap kasowa膰 nie b臋d臋 tylko zrobi臋 co艣 zeby nie by艂y taka prowizork膮...

uk艂ad przy tylnych 艂apach wida膰 musze jeszcze postudiowa膰... bo nawet nie wime jak poprawia膰...

oczom jeszcze si臋 przyjrz臋...

g艂owa nie jest zupe艂nie p艂aska... ale chyba warto ja poprawi膰...

proporce szeroko艣ci na r贸偶ych odcinkach potrzebuj膮 jeszcze du偶o pracy :P

wielki dzieki za podpowiedzi

jak poprawi臋 to dam update...

Napisano
  • Autor
-uklad przy tylnich 艂apach jest w rzeczywistosci inny

w艂asnie doszed艂em do wniosku zekompletnie nie rozumiem tego punktu... uk艂膮d przy tylnych 艂apach... ale uk艂膮d czego? palc贸w kolan zakres ruchu? kompletnie nie wiem o co ci dok艂adnie chodzi... nie wime na co mam zwr贸cic uwag臋...

Napisano

chodzi mi o to ze uklad ca艂ego odcinkaw miejscu gdzie sa tylnie nogi jest zle wymodelowany jesli chodzi o anatomie

gdfsnv8.png

Napisano
  • Autor

aa... czyli gownie mocowanie... to tez by艂o zrobione na odal do tej pory :P

a co do ogona... ten co tutaj pokazujesz to chyba jeszcze jaki艣 inny bo u lamparcich to ogon to zaledwie ok 50% d艂ugo艣ci cia艂a...

macularius3.jpg

i pysk te偶 ma nieco inny

1.jpg

ale g艂ow臋 i tak musz臋 poprawi膰 zgodnie z tym co zasugerowa艂e艣...

Napisano
  • Autor

no i w ko艅cu jaki艣 update....

-------------------------------------

edit:

z uwagi na ogromne zainteresowanie moim projektem (nawet jak ktos zajrza艂 to nic nie napisa艂) postanowi艂em 偶e edytuj臋 post zamiast pisa膰 nast臋pnego..

-----------------------------------

na razie poprawi艂em tylko g艂ow臋 i 艂apy... troch臋...

dodatkowo stworzy艂em rek臋...

i teraz g艂owne pytanie:

czy co艣 jeszcze nalezy poprawi膰 w tej d艂oni zanim po艂o偶臋 na niej zwierzaka i na艂o偶e tekstury?

prosz臋 o ocenianie i dalsze krytykowanie... zar贸wno gekona jak i d艂oni...

Napisano
  • Autor

oczywi艣cie brak jakieokolwiek zainteresowania...

ale i tak rzucam update... jak zwykle prawie nic si臋 nie zmieni艂o... ale co tam...

ty razem w lepszej rozdzielczo艣ci...

艣wiat艂a oczywi艣cie nie pozostan膮 n tych pozycjach co s膮 (albo raczej 艣wiat艂o), kadr te偶 si臋 zmini... mo偶e wprzysz艂o艣ci bedzie wygl膮da膰 mniej gumowato...

i niestety raczej nie bedzie za du偶o render贸w z cieniami... teraz chcia艂em zrobic cienie g艂ownie po to by pokaza膰 jak zwierza przylega do r臋ki...

99782699vd4.th.jpg

jak widzicie jakies bugi w modelu to piszcie... mog艂em wszystkich nie zauwa偶y膰...

mia艂em si臋 zaj膮膰 jeszcze poprawianiem r臋ki ale do nominacji ma艂o czasu zosta艂o wiec zajm臋 si臋 g艂贸wn膮 cz臋艣ci膮... czyli samym gekonem...

Napisano
  • Autor

jak wida膰 na refkach ten gekon jest ca艂y pokryty do艣膰 niewielkimi grudkami... s膮 one jednak za du偶e aby zrobi膰 to na bumpach... czy ma ktos jaki艣 pomys艂 jak w miar臋 szybko i skutecznie zrobi膰 tak膮 ich ilo艣膰 na jego sk贸rze??

Napisano
  • Autor

d艂o艅 na razie olewam... swoja drog膮c iekawe czy wjscie mi r贸wnie dobrze jak tobie...

je艣li chodzi o wygi臋cie gekona to znalaz艂em zdjecie na kt贸rym jest dok艂adnie tak samo (s艂u偶y艂o mi ono do utrzymania proporcji itp) a oto ono:

macularius_high_yellow.jpg

Napisano
  • Autor

i kolejny update a kt贸ry nikt nic nie napisze :P

model jest juz w艂asciwie sko艅czony... zosta艂y moz ejeszcze jakie艣 szlify... ale osobi艣cie nei bardzo widze co mo偶na jeszcze poprawia膰... i nie specjalnie mam na to ochot臋... (prawie 900 ty艣 tr贸jk膮t贸w do艣膰 skutecznie mnie odstrasza) musze jeszcze poprawi膰 neco okolice 艂aczenia tylnch n贸g z cia艂em (tylko nie do ko艅ca wiem jak to powino by膰... wiem tylko 偶e teraz nie wygl膮da najlepiej)

R臋ka jak na raze przypomina mi takie cos jak ogl膮da艂e na discoery... proteza r臋ki z za艂o偶ona jak膮s gum膮 na d艂o艅zeby z daleka nie by艂o wida膰 偶e co艣 jest nie tak :D ale ty sie zajme p贸藕niej...

jutro mam nadziej臋 zrobi膰 teksturk臋 gekona...

jak macie jakies uwagi co do modelu to piszcie jak najszybciej... p贸ki mi si臋 chce grzeba膰 w modelu :P

Napisano
  • Autor

i kolejny update a kt贸ry nikt nic nie napisze :P

model jest juz w艂asciwie sko艅czony... zosta艂y moz ejeszcze jakie艣 szlify... ale osobi艣cie nei bardzo widze co mo偶na jeszcze poprawia膰... i nie specjalnie mam na to ochot臋... (prawie 900 ty艣 tr贸jk膮t贸w do艣膰 skutecznie mnie odstrasza) musze jeszcze poprawi膰 neco okolice 艂aczenia tylnch n贸g z cia艂em (tylko nie do ko艅ca wiem jak to powino by膰... wiem tylko 偶e teraz nie wygl膮da najlepiej)

R臋ka jak na raze przypomina mi takie cos jak ogl膮da艂e na discoery... proteza r臋ki z za艂o偶ona jak膮s gum膮 na d艂o艅zeby z daleka nie by艂o wida膰 偶e co艣 jest nie tak :D ale ty sie zajme p贸藕niej...

jutro mam nadziej臋 zrobi膰 teksturk臋 gekona...

jak macie jakies uwagi co do modelu to piszcie jak najszybciej... p贸ki mi si臋 chce grzeba膰 w modelu :P

29136279fi9.th.jpg

ps. zna ktosoze jak膮艣 genialn膮 metod臋 by zag臋ci膰 siatk臋 tylko w jednym kierunku ??

Napisano

nie wiem co rozumiesz przez zag臋szczenie siatki tylko w jednym kierunku ? mo偶esz j膮 zag臋艣ci膰 poprzez dodanie Mesh smootha albo turbo smootha dla ca艂ego obiektu albo tylko dla zaznaczonych poly. Co do r臋ki to kciuk do poprawy ... ale w sumie na tym uj臋ciu z gekonem tego nie wida膰 ;)

co do ilosci poly to zapoznaj sie z tutkami Klicka do zbrusha - masz tam pokazane jak mo偶esz zrobi膰 obiekt LP kt贸ry b臋dzie wygl膮da艂 jak super hiper haj poly ;)

Napisano

model wychodzi bardzo ladnie tylko te grudki jakies nie teges - a reka do chyba do wymiany bo bardzo srednio sie prezentuje ale mam nadzieje ze poprawisz :D

Napisano
  • Autor

chocdzi mi o to zeby zag臋艣ci膰 siatk臋 wzd艂u偶 ogona a ie zmienia膰 jej g臋sto艣ci na obwodzie... a tymi grudkami rzczywi艣cie tzreba si臋 zaja膰... dopiero teraz rano to widze jak jestem wyspany...

wileki dzi臋ki za komentarze...

ciekawe kiedy ja co艣 zrobi臋 jak mam teraz tyle godzin tutk贸w do obejrzenia :D

Napisano
  • Autor

grudki poprawione... mam nadziej臋 偶e na lepsze...

teksturki na gekona na艂o偶one... teraz tylko czekam a偶 ponarzekacie na efekty mojej pracy :P

30786139ql2.th.jpg

chyba przegi膮艂em z jako艣ci膮 tego pliku

Napisano
  • Autor

zastanawiam sie nad podmiana bumpa na gekonie... a jak ju偶 podejm臋 decyzj臋 co z nim zrobi膰 (i ewentualnie to zrobi臋) to zajm臋 si臋 r臋k膮...

ale ju偶 nie dzisiaj... dzisiaj w planach mam gry i spanie... musz臋 w ko艅cu odpocz膮膰...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci