Napisano 9 Listopad 200519 l srednio mi sie to podoba ... ten pioropusz wyglada jakby byl wektorowy :D JoKeR
Napisano 9 Listopad 200519 l moj pierwszy speed, za którego przepraszam hehe... z całą pewnością dało się lepiej i będzie lepiej, póki co w temacie przyrody jestem rookie
Napisano 9 Listopad 200519 l No i jak zwykle moje marne 5 groszy :) maciekG - ty ptaszka to i ja :) JoKeR
Napisano 9 Listopad 200519 l okz to drugi moj kontakt z photoshopem w sensie tworzenia speedów fajnie by było jakbyscie to zkrytykowali ;) A starałem sie zrobic jak avatar ale avatar rysowałem ręcznie a to digital :D Deus super las :) Pozdr.
Napisano 9 Listopad 200519 l Deus, mw4d - fajne laski. Mw4d- duze (miłe) zaskoczenie, bo widac, ze wiesz co nieco o 2d:p shalivan- zanim sie zabierzesz za cieniowanie poszczegolnych elementow, jak zmarszczki, czy uszy, okresl skad pada swiatlo i cieniuj po duzych bryłach, a pozniej wchodz w szczegoly, bo teraz to troszke jak płaskorzezba wyglada.
Napisano 9 Listopad 200519 l Dwa Speedy mojego autorstwa. Jeden zrobiony w ArtRage a drugi w Photoshopie
Napisano 9 Listopad 200519 l Sorry ale zapomniałem pomniejszyć...i sii troche rozjechał wątek:P. Speedki troche gówniane ale ArtRage raczej jest żadko przeze mnie uzywany no i jak ktoś używał to wie, że skubany ograniczony jest troche...
Napisano 9 Listopad 200519 l Hehehe toz to speedy jak cholera :D Ejj czemu nikt nigdy nie komentuje moich speedkow :P JokeR
Napisano 9 Listopad 200519 l ej, moz emi ktos powiedziec jakim narzedziemw painterze robi sie takie fajne mazy jak na obrazku Johna Wallina? (http://www.johnwallin.net/site/pix/rasundakyrka.jpg)
Napisano 9 Listopad 200519 l Dzieki za komentarze :) Avenger:Możliwe ,że kiedyś powróce do tego motywu. Jak narazie średnio idzie mi wykańczanie pracek.Znacznie lepszy jestem w rozpoczynaniu kolejnych :) MaciekG : podoba mi sie swoboda malowania piórek , bardzo fajny spid. Dreamdealer : dobrze zrobiona przestrzennosc, fajnie zrobione liscie na ziemi, fragment ziemi jest za bardzo podobny do masy lisci na drzewach zarowno pod wzgledem koloru jak i wielkości (mowa o wielkosciach na plaszczyznie ) - mogłeś dać jakieś prześwity nieba czy światła , no i fakturowo jakos lepiej to rozwiazac . Yookeer : Swietna kompozycja ( jezeli poprowadzisz odcinki od najbardziej wysunietych punktow ptaszyska prostopadle do krawedzi "kartki" po bokach i u gory to zobaczysz , ze kazdy ma wyraznie inna dlugosc - to jedna z zasad dobrej kompozycji.Poza tym fajnie dziala oko umieszczone na osi symetrii :) Popracowałbym nad ukazaniem "materiałów" z jakich zrobione sa poszczegolne elementy obrazu ,za pomocą bruszy, techniki malowania itp Pokaż ,że dziób jest twardy i odbija inaczej swiatlo niz miekkie pióra , ma tez inna fakturę , oko natomiast jest bardzo szkiste ,powinno miec bardzo wyrazne kontrasty i odblaski (walnij biala krope 100% opacity tam gdzie ma byc błysk światła , źrenice zrób idealnie czarną :) Deus :Ładnie jest:) Fajny rytm z tych konarów się zrobił. Mw4d : Dobre , kompozycyjnie moze bym ciut przedłużył kadr by ptaszka przenieść nieco na bok od srodka obrazka - boona jest chyba elementem skupiajacym uwagę. Gałązki zbyt rachityczne miejscami :) I tło całkiem sympatyczne jest . Shalivan :W sumie to co napisał Kolegaalek + uzywaj raczej twardych pedzli ,bo to o wiele lepiej wyglada. CzAk1: Fajnie uzyskany efekt głębi w malunku lasu. Kompozycja przypomina kulisową scenografię w teatrze. Marduk: Generalnie fajnie wycieniowane , tylko ramka jakaś taka :/ (moze uzyj innego pendzla do tego. Proponowałbym rysowanie twardym pędzlem i cieniowanie softem , ewentualnie wyostrzenie krawędzi twarzy po narysowaniu całości soft brushem. Trochę żuchwa za duza wydaje sie mnie. Uff...:D Pozdrówka
Napisano 9 Listopad 200519 l Moze nie jest jakies super, ale progres chyba jakis jest :) OK 40min, PS
Napisano 9 Listopad 200519 l szkoda ze ta twarz nie jest prosta wtedy bylo by o niebo lepiej...ale kolorki bardzo mile dla oka:)
Napisano 10 Listopad 200519 l DEUS - też chciałem się dowiedzieć kiedyś ale mi nie pomogli na forum :) podobne efekty idzie uzyskac w mixerze kolorów za pomocą znajdujących sie tam narzędzi ale nie wiem gdzie ich szukac w brushah etc :/ btw dzieki za link. Ładne pracki ziąmy ;) yooker twoje też :)
Napisano 10 Listopad 200519 l hm Deus, pracka fajowa tego goscia ale jakos mi odbicia w wodzie nie pasuja nie odpowiadaja temu co jst nad woda :] co do maz to wyglada jak jakis camelhair + jakies impasto (mowie o P7) bo p9 nie znam,
Napisano 10 Listopad 200519 l Z ryja trochę maszkaron ale generalnie idziesz do przodu ;P Czemu mowisz o Synusiu maszkaon ?? :P
Napisano 10 Listopad 200519 l 1,5 godziny, na prośbę jednego z kolegów :D "Największy joker wszechczasów" pełny obraz: http://img499.imageshack.us/img499/2010/086bt.jpg ucięte nieco:
Napisano 10 Listopad 200519 l CzAk1: Fajnie uzyskany efekt głębi w malunku lasu. Kompozycja przypomina kulisową scenografię w teatrze. Dzięki wielkie.
Napisano 10 Listopad 200519 l Synuś,Deus ładnie malują na komputerze:) 2h w photoshop CS z pierwszym "zrobionym" pędzlem
Napisano 10 Listopad 200519 l Deus prikrasnyje :) wyszło ciekawie :) trochę się wyłamię, wektorek więc kawowy (part_2) :)
Napisano 10 Listopad 200519 l Wszystko myszka oczywiście (dwie poprzednie prace tez)...bo tableta jeszcze nie mam:P
Napisano 10 Listopad 200519 l pierwotna wersja drzewka - mysle ze chyba wyszla n atyle znosnie zeby pokazac :P i nowa technika z ktora chyba zostane na dluzej - latwo sie rysuja, a efekt mnie nie obchodzi xD
Napisano 10 Listopad 200519 l Deus drzewko ładne...choś tamto fajniejsze:D. A to co poniżej to wogóle nie wiem co to ale tez fajnie wygląda
Napisano 10 Listopad 200519 l heh Deus wszyscy mowia ze efekt ich nie obchodzi ale to jest taka pozorna gadka tylko...a tak na serio...to poodba mi sie to 1 twoje drzewko na tej stronce...jest naprawde ladne:)...widac inspiracje linkiem ktory chyba ty gdzies pokazywales z praca jakiegos artysty wlasnie z takim widoczkiem...to nic zycze powodzenia w nowej technice:)
Napisano 10 Listopad 200519 l moja wariacja w painterze. ehhh ja chyba nie opanuje tego programu i wogole po co ja ten tablet kupowalem ;/ :D
Napisano 10 Listopad 200519 l Fajnie wam idzie :) Ja nadal mecze twarzyczki :/ PS, ok 40min...Troche "mdle" to wyszlo :/ EDIT : Pomeczylem sie jeszcze z 5 min i chyba lepiej :)
Napisano 10 Listopad 200519 l arturros nie przesadzaj...:D...wszystko z czasem przyjdzie...:p a tablet fajna sprawa wielu myszkowcow z forum by ci pozazdroscilo :)
Napisano 11 Listopad 200519 l Deus: to drugie dobre, tylko co to jest? ;) Plastique: hehe zabawne... tlo fajne ale nie pasuje do reszty bitwa na EF, 30min raczej concept niz speed... ps i painter: pozdrawiam
Napisano 11 Listopad 200519 l arturros- moze ta papużka, akurat tak sobie wyszła (troche tło z tym liquifiem niefajne) ale ogólnie idzie ci coraz lepiej i lada dzień będziesz wymiatał:) plastique- fajna tapeta na ścianie, jak na 1raz to super:) p_skowron- super, szczególnie koncept- masz genialny sposób oświetlania. maciekg- czemu on ma kosę:D
Napisano 11 Listopad 200519 l bueheeh kilka fajnych pracek powstalo...a nadjbardziej mi sie podoba z tym przestraszonym ludkiem:D
Napisano 11 Listopad 200519 l Plastique - myslalem, ze to chlapnal kolegaalek ... bardzo kolegaalkowe, ale fajne Synuś - te twoje glowy leca w prawo wszystkie ... ja mam wade wzroku (jedno oko slabsze) i tez krzywie wszystko ... dobra rada dla ciebie - rob czesto flip horizontal i poprawiaj proporcje w odbiciu lustrzanym ... to pomaga p_Skowron - 2 bardzo fajny
Napisano 11 Listopad 200519 l Plastique - myslalem, ze to chlapnal kolegaalek ... bardzo kolegaalkowe, ale fajne :D lol ale komplement... nie nie ja tylko nedznym nasladownikiem jestem ;) kolegaalek to niedościgniony miszcz!! :) tym smamym nieukrywam ze w tym obrazku na bank jest jakis kolegaalkowy pierwiastek... no a tapete to juz ewidnetnie zerżnolem hahaha [cut] a tu takie nieskonczone, bo misie niechcialo :) pozdrowki
Napisano 11 Listopad 200519 l czy komplement, czy nie .. spostrzezenie jest trafne i chyba nikt nie zaprzeczy ;)
Napisano 11 Listopad 200519 l mam dziwne wrazenie ze od pasa w gore ten typ stoi przodem do nas a od pasa w dol tylem:) ale moze mi sie wydaje;]