grim666 Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 to naigrywanie ma na celu wytknąć błędy, na które od razu zwraca się uwagę! lepiej to zrobić w taki żartobliwy sposób chyba, nie he he! a nie jak jakiś zadufany doktor habilitowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 arturros - o fuck. Skad wziales modelke z wodoglowiem. pokaz referki :) JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 o fuck Polecam zapoznanie sie z regulaminem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Jakas porazka tyle postow i to bez obrazka ;-) cos szybkiego na przewranie tej passy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 leander, mant-raz dzieki :] ortheza fajne, troche mi sie kojarzy z pojazdami Jawas'ów ze starłorsów tym razem troche dluzej mi sie zeszlo, i tak jest plastik :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 przypomina mi liv aka Arvena :) moze sie myle. Przydalby sie wiekszy kontrast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 mant-raz, leander - ladniutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Leander – rozwalasz mnie swoimi pracami jak mało kto tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grim666 Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 a na czym dokładnie polega rysowanie z referki? bezpośrednio na zdjęciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 ortheza, no faktycznie z jej foty rysowane, ale podobienstwo jak zwykle ucieklo :] grim, rysowanie po zdjeciu to imho strata czasu niewiele sie nauczyszs, z referki to raczej tak ze patrzysz sobie w czasie malowania na zdjecie/malun i sie wzorujesz pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tlaloc Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grim666 Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 he he. obejrzyj wcześniejsze moje ołówki, to zobaczysz, że raczej nie potrzebuję referek. nie chodzi mi o to, że jestem jakiś miszczu, ale coś tam potrafię, a przerysowywać nie cierpię! no i dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 grim, wiesz rysowaniem z glowy tez sie wiele nie rozwiniesz powielasz tylko to co umiesz. A nie zawsze jest mozliwosc korzystania a naturalnych modeli :-) (co jest najbardziej pouczajace) wtedy siega sie po fotografie. Tak przynajmniej ja robie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grim666 Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 no to fakt. nie jest tak, że w ogóle nie korzystam. najczęściej patrzę na części ciała kiedy nie wiem jak dana część ma być ułożona. a często robię wygibasy przed lustrem ha ha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Kruk Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 ...a często robię wygibasy przed lustrem ha ha! no i to jest według mnie doskonały pomysł, też tak robię ale czasem też korzystam ze zdjęć [zresztą co tu moge mówić jak dopiero zaczynam ..] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Nieskończony jeszcze koncept... ehh chyba będę się musiał wziąć za siebie i zrobić coś pożądnego bo ostatnio tu sporo super prac się pokazało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 grim, swietne! Leru, docenilbys tego pana ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 No to teraz szybki szkic trolla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 maciekg: czy nie za plasko? dobrze radzi Ci ortheza :) misiekhc thx, portrecior w porzadku (lewe oko bym podniosl:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 A ze mnie nie śmiejcie się za bardzo , to mój pierwszy występ na tej części forum . Technika zerżnięta z rebel studio xP . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 taki sobie rysuneczek nawet wcale nie szybki ,na rozgrzekwe tak aby :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 fajny. I nawet swieci :D No to ja podrzuce twarzyczke jako ze na takie zapanowala moda. W koncu trzeba przestac sie obijac i zaczac rysowac na powaznie, nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 Deus, całkiem to fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 grzybky: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aneye Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 koty na noc na dobranoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyttry Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 moj drugi speed tutaj ;) 20 minut farbkami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 widze ze ostatnio powalacie jakością :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 taka sobie glowa :] swego czasu ilustracja do jakiegos tekstu w Esensji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 ot szybka PSowa akwarelka :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zi_q Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 PS 40 minutek: (wskazanie bledow mile widziane, dopiero sie ucze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Koncepcik potworka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grim666 Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Jakiś mało klimatyczny ten monster, taki raczej śmieszny, dlatego nie podoba mi się. Ale za to fajna fakturka tła i ziemi. Nie potrafię jeszcze takich fakturkowych rzeczy robić. a to mój dziad, też śmieszny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 fajna kreska, kolorki gorsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 zi_q fajne kolory, niestety anatomia kuleje i poza tego "czegos" raczej nieciekawa...:/ wert fajny grzybek, a moze troszke ostrzej go? :) moj potwor do kolekcji: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 moj kolejny maszkaron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 BLUKA - dobre :) mysza: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 nawet przyjemne pracki wrzucacie ;) a szczegolnie Weedlog:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zi_q Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 mant-raz: Dzieki, faktycznie anatomia tam siadla zupelnie. Tutaj kolejny speed (powiedzmy bo 1,5h) [edited patrz nizej] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grim666 Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Tu będzie krótki wywód, który może nadawałby się na osobny temat. Otóż prosisz (jak niektóre osoby także) o wskazywanie błędów, bo to pomaga.... Moim zdaniem, jeśli chcesz, by pokazywać ci błędy, które popełniasz, musisz najpierw podesłać jakieś prace studyjne, np. studium/szkice postaci, martwe natury cokolwiek, gdzie będzie takie błędy można pokazać. Na tym obrazku ktoś może ci powiedzieć "używaj tego i tamtego, wyodrębnj plany, zatosuj blura". Nie nauczysz się w ten sposób rysować, ponieważ prace, które podesłałeś są (no ten kameleon może nie), są już w pewien sposób przekształcane, nierzeczywiste. I jak narysujesz kolesia z 5-cio metrową ręką to można uznać, że tak miało być, ale kiedy popełnisz coś takiego przy jakimś studium postaci, to będzie ewidentny błąd! Zachęcam wszystkich, którzy chcą się nauczyć rysować o ćwiczenie czyli rysowanie z rzeczywistości i podsyłanie tych prac (może jednak nowy temat?) Takie łapanie się od razu za tablety i jakieś niewiadomo jakie produkcje nie wychodzi najlepiej kiedy nie potrafi się narysować choćby dłoni poprawnie! (a to podstawa) Proszę o opinie na ten temat. Hail! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zi_q Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 No i ok.. tak wlasnie bede robil. Dzieki bardzo. Co do zalozenia takowego tematu (gdzie mozna podyslac/wklejac swoje prace studyjne) jestem calkowicie za. Sadze, ze znajdzie sie kilka osob (moze nawet nascie), ktore beda tym zainteresowane. Pozdrawiam, zi_q. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grim666 Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Może jutro zjem sobie pierogi na obiad. (bez referki żadnej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 takie cus przed snem-koń czy cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Grim, to wlasnie jest esencja :) najpierw trzeba wiedziec jak wyglada rzeczywistosc zanim sie zacznie ja deformowac. Popieram watek szkoleniowy , mysle ze warto go zalozyc. Ale trudno powiedziec jak bedzie popularny. Powinny sie tam znalezc wylacznie prace z reala, najlepiej skany prac wykonanych metodami naturalnymi ( bye bye tablet) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grim666 Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Żeby sprawdzić popularność, trzeba najpierw założyć ha ha. Niech ktoś to zrobi i to taki na stałe niech będzie, bo ja nie potrafię. I nazwa np. jakaś typu "nauka rysunku, szkoła rysowania...". Wiadomo o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 to forum istnieje nie od dzis i pewne pomysły sie powtarzają co jakis czas, zalecam przejrzenie od czasu do czasu archiwum ;)...zapraszam tu: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=5698&page=1&pp=30 pzdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gildor Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Hm no to dzisiaj Jedi Master Yoda;-) około godzinka pozdrawiam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 to forum istnieje nie od dzis i pewne pomysły sie powtarzają co jakis czas, zalecam przejrzenie od czasu do czasu archiwum ;)...zapraszam tu: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=5698&page=1&pp=30 pzdr... ... i tu :) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=5351&highlight=martwa+natura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 pora na jakiegos speed'a :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Me bruszowe eksperymenty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi