Napisano 23 Wrzesień 200519 l to naigrywanie ma na celu wytknąć błędy, na które od razu zwraca się uwagę! lepiej to zrobić w taki żartobliwy sposób chyba, nie he he! a nie jak jakiś zadufany doktor habilitowany...
Napisano 23 Wrzesień 200519 l arturros - o fuck. Skad wziales modelke z wodoglowiem. pokaz referki :) JoKeR
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Jakas porazka tyle postow i to bez obrazka ;-) cos szybkiego na przewranie tej passy:
Napisano 23 Wrzesień 200519 l leander, mant-raz dzieki :] ortheza fajne, troche mi sie kojarzy z pojazdami Jawas'ów ze starłorsów tym razem troche dluzej mi sie zeszlo, i tak jest plastik :/
Napisano 23 Wrzesień 200519 l przypomina mi liv aka Arvena :) moze sie myle. Przydalby sie wiekszy kontrast.
Napisano 23 Wrzesień 200519 l a na czym dokładnie polega rysowanie z referki? bezpośrednio na zdjęciu?
Napisano 23 Wrzesień 200519 l ortheza, no faktycznie z jej foty rysowane, ale podobienstwo jak zwykle ucieklo :] grim, rysowanie po zdjeciu to imho strata czasu niewiele sie nauczyszs, z referki to raczej tak ze patrzysz sobie w czasie malowania na zdjecie/malun i sie wzorujesz pozdr.
Napisano 23 Wrzesień 200519 l he he. obejrzyj wcześniejsze moje ołówki, to zobaczysz, że raczej nie potrzebuję referek. nie chodzi mi o to, że jestem jakiś miszczu, ale coś tam potrafię, a przerysowywać nie cierpię! no i dzięki.
Napisano 23 Wrzesień 200519 l grim, wiesz rysowaniem z glowy tez sie wiele nie rozwiniesz powielasz tylko to co umiesz. A nie zawsze jest mozliwosc korzystania a naturalnych modeli :-) (co jest najbardziej pouczajace) wtedy siega sie po fotografie. Tak przynajmniej ja robie
Napisano 23 Wrzesień 200519 l no to fakt. nie jest tak, że w ogóle nie korzystam. najczęściej patrzę na części ciała kiedy nie wiem jak dana część ma być ułożona. a często robię wygibasy przed lustrem ha ha!
Napisano 23 Wrzesień 200519 l ...a często robię wygibasy przed lustrem ha ha! no i to jest według mnie doskonały pomysł, też tak robię ale czasem też korzystam ze zdjęć [zresztą co tu moge mówić jak dopiero zaczynam ..]
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Nieskończony jeszcze koncept... ehh chyba będę się musiał wziąć za siebie i zrobić coś pożądnego bo ostatnio tu sporo super prac się pokazało...
Napisano 24 Wrzesień 200519 l maciekg: czy nie za plasko? dobrze radzi Ci ortheza :) misiekhc thx, portrecior w porzadku (lewe oko bym podniosl:)
Napisano 24 Wrzesień 200519 l A ze mnie nie śmiejcie się za bardzo , to mój pierwszy występ na tej części forum . Technika zerżnięta z rebel studio xP .
Napisano 24 Wrzesień 200519 l fajny. I nawet swieci :D No to ja podrzuce twarzyczke jako ze na takie zapanowala moda. W koncu trzeba przestac sie obijac i zaczac rysowac na powaznie, nie ?
Napisano 25 Wrzesień 200519 l taka sobie glowa :] swego czasu ilustracja do jakiegos tekstu w Esensji
Napisano 25 Wrzesień 200519 l Jakiś mało klimatyczny ten monster, taki raczej śmieszny, dlatego nie podoba mi się. Ale za to fajna fakturka tła i ziemi. Nie potrafię jeszcze takich fakturkowych rzeczy robić. a to mój dziad, też śmieszny!
Napisano 25 Wrzesień 200519 l zi_q fajne kolory, niestety anatomia kuleje i poza tego "czegos" raczej nieciekawa...:/ wert fajny grzybek, a moze troszke ostrzej go? :) moj potwor do kolekcji:
Napisano 26 Wrzesień 200519 l mant-raz: Dzieki, faktycznie anatomia tam siadla zupelnie. Tutaj kolejny speed (powiedzmy bo 1,5h) [edited patrz nizej]
Napisano 26 Wrzesień 200519 l Tu będzie krótki wywód, który może nadawałby się na osobny temat. Otóż prosisz (jak niektóre osoby także) o wskazywanie błędów, bo to pomaga.... Moim zdaniem, jeśli chcesz, by pokazywać ci błędy, które popełniasz, musisz najpierw podesłać jakieś prace studyjne, np. studium/szkice postaci, martwe natury cokolwiek, gdzie będzie takie błędy można pokazać. Na tym obrazku ktoś może ci powiedzieć "używaj tego i tamtego, wyodrębnj plany, zatosuj blura". Nie nauczysz się w ten sposób rysować, ponieważ prace, które podesłałeś są (no ten kameleon może nie), są już w pewien sposób przekształcane, nierzeczywiste. I jak narysujesz kolesia z 5-cio metrową ręką to można uznać, że tak miało być, ale kiedy popełnisz coś takiego przy jakimś studium postaci, to będzie ewidentny błąd! Zachęcam wszystkich, którzy chcą się nauczyć rysować o ćwiczenie czyli rysowanie z rzeczywistości i podsyłanie tych prac (może jednak nowy temat?) Takie łapanie się od razu za tablety i jakieś niewiadomo jakie produkcje nie wychodzi najlepiej kiedy nie potrafi się narysować choćby dłoni poprawnie! (a to podstawa) Proszę o opinie na ten temat. Hail!
Napisano 26 Wrzesień 200519 l No i ok.. tak wlasnie bede robil. Dzieki bardzo. Co do zalozenia takowego tematu (gdzie mozna podyslac/wklejac swoje prace studyjne) jestem calkowicie za. Sadze, ze znajdzie sie kilka osob (moze nawet nascie), ktore beda tym zainteresowane. Pozdrawiam, zi_q.
Napisano 27 Wrzesień 200519 l Grim, to wlasnie jest esencja :) najpierw trzeba wiedziec jak wyglada rzeczywistosc zanim sie zacznie ja deformowac. Popieram watek szkoleniowy , mysle ze warto go zalozyc. Ale trudno powiedziec jak bedzie popularny. Powinny sie tam znalezc wylacznie prace z reala, najlepiej skany prac wykonanych metodami naturalnymi ( bye bye tablet)
Napisano 27 Wrzesień 200519 l Żeby sprawdzić popularność, trzeba najpierw założyć ha ha. Niech ktoś to zrobi i to taki na stałe niech będzie, bo ja nie potrafię. I nazwa np. jakaś typu "nauka rysunku, szkoła rysowania...". Wiadomo o co chodzi.
Napisano 27 Wrzesień 200519 l to forum istnieje nie od dzis i pewne pomysły sie powtarzają co jakis czas, zalecam przejrzenie od czasu do czasu archiwum ;)...zapraszam tu: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=5698&page=1&pp=30 pzdr...
Napisano 27 Wrzesień 200519 l to forum istnieje nie od dzis i pewne pomysły sie powtarzają co jakis czas, zalecam przejrzenie od czasu do czasu archiwum ;)...zapraszam tu: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=5698&page=1&pp=30 pzdr... ... i tu :) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=5351&highlight=martwa+natura