RA Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Swietne Łukasz. Cudowny klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Łukasz brawo :] scatmax swietne dłonie, garniak i reszta tez :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 srednio mi sie to podoba ... ten pioropusz wyglada jakby byl wektorowy :D JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dreamdealer Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 moj pierwszy speed, za którego przepraszam hehe... z całą pewnością dało się lepiej i będzie lepiej, póki co w temacie przyrody jestem rookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 No i jak zwykle moje marne 5 groszy :) maciekG - ty ptaszka to i ja :) JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 maciekG bomba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 efekt uboczny eksperymentow z obrazkiem na CGNC: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 Ja podobnie, drzewo-style :) za duza wrona :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 okz to drugi moj kontakt z photoshopem w sensie tworzenia speedów fajnie by było jakbyscie to zkrytykowali ;) A starałem sie zrobic jak avatar ale avatar rysowałem ręcznie a to digital :D Deus super las :) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 Deus, mw4d - fajne laski. Mw4d- duze (miłe) zaskoczenie, bo widac, ze wiesz co nieco o 2d:p shalivan- zanim sie zabierzesz za cieniowanie poszczegolnych elementow, jak zmarszczki, czy uszy, okresl skad pada swiatlo i cieniuj po duzych bryłach, a pozniej wchodz w szczegoly, bo teraz to troszke jak płaskorzezba wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 Dwa Speedy mojego autorstwa. Jeden zrobiony w ArtRage a drugi w Photoshopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 Sorry ale zapomniałem pomniejszyć...i sii troche rozjechał wątek:P. Speedki troche gówniane ale ArtRage raczej jest żadko przeze mnie uzywany no i jak ktoś używał to wie, że skubany ograniczony jest troche... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 Hehehe toz to speedy jak cholera :D Ejj czemu nikt nigdy nie komentuje moich speedkow :P JokeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 Ostatnio zrobiłem sobie małą przerwę... Godzinka w PS: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 ej, moz emi ktos powiedziec jakim narzedziemw painterze robi sie takie fajne mazy jak na obrazku Johna Wallina? (http://www.johnwallin.net/site/pix/rasundakyrka.jpg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 Dzieki za komentarze :) Avenger:Możliwe ,że kiedyś powróce do tego motywu. Jak narazie średnio idzie mi wykańczanie pracek.Znacznie lepszy jestem w rozpoczynaniu kolejnych :) MaciekG : podoba mi sie swoboda malowania piórek , bardzo fajny spid. Dreamdealer : dobrze zrobiona przestrzennosc, fajnie zrobione liscie na ziemi, fragment ziemi jest za bardzo podobny do masy lisci na drzewach zarowno pod wzgledem koloru jak i wielkości (mowa o wielkosciach na plaszczyznie ) - mogłeś dać jakieś prześwity nieba czy światła , no i fakturowo jakos lepiej to rozwiazac . Yookeer : Swietna kompozycja ( jezeli poprowadzisz odcinki od najbardziej wysunietych punktow ptaszyska prostopadle do krawedzi "kartki" po bokach i u gory to zobaczysz , ze kazdy ma wyraznie inna dlugosc - to jedna z zasad dobrej kompozycji.Poza tym fajnie dziala oko umieszczone na osi symetrii :) Popracowałbym nad ukazaniem "materiałów" z jakich zrobione sa poszczegolne elementy obrazu ,za pomocą bruszy, techniki malowania itp Pokaż ,że dziób jest twardy i odbija inaczej swiatlo niz miekkie pióra , ma tez inna fakturę , oko natomiast jest bardzo szkiste ,powinno miec bardzo wyrazne kontrasty i odblaski (walnij biala krope 100% opacity tam gdzie ma byc błysk światła , źrenice zrób idealnie czarną :) Deus :Ładnie jest:) Fajny rytm z tych konarów się zrobił. Mw4d : Dobre , kompozycyjnie moze bym ciut przedłużył kadr by ptaszka przenieść nieco na bok od srodka obrazka - boona jest chyba elementem skupiajacym uwagę. Gałązki zbyt rachityczne miejscami :) I tło całkiem sympatyczne jest . Shalivan :W sumie to co napisał Kolegaalek + uzywaj raczej twardych pedzli ,bo to o wiele lepiej wyglada. CzAk1: Fajnie uzyskany efekt głębi w malunku lasu. Kompozycja przypomina kulisową scenografię w teatrze. Marduk: Generalnie fajnie wycieniowane , tylko ramka jakaś taka :/ (moze uzyj innego pendzla do tego. Proponowałbym rysowanie twardym pędzlem i cieniowanie softem , ewentualnie wyostrzenie krawędzi twarzy po narysowaniu całości soft brushem. Trochę żuchwa za duza wydaje sie mnie. Uff...:D Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 Deus:Jeżeli chodzi o te zgrubienia farby- to jest impasto z artist oils Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 Nooo dzieki za taki komentaz :) Łukasz Jaskólski wielki thx ;) JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 Moze nie jest jakies super, ale progres chyba jakis jest :) OK 40min, PS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 szkoda ze ta twarz nie jest prosta wtedy bylo by o niebo lepiej...ale kolorki bardzo mile dla oka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 Z ryja trochę maszkaron ale generalnie idziesz do przodu ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 DEUS - też chciałem się dowiedzieć kiedyś ale mi nie pomogli na forum :) podobne efekty idzie uzyskac w mixerze kolorów za pomocą znajdujących sie tam narzędzi ale nie wiem gdzie ich szukac w brushah etc :/ btw dzieki za link. Ładne pracki ziąmy ;) yooker twoje też :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 hm Deus, pracka fajowa tego goscia ale jakos mi odbicia w wodzie nie pasuja nie odpowiadaja temu co jst nad woda :] co do maz to wyglada jak jakis camelhair + jakies impasto (mowie o P7) bo p9 nie znam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 Z ryja trochę maszkaron ale generalnie idziesz do przodu ;P Czemu mowisz o Synusiu maszkaon ?? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 1,5 godziny, na prośbę jednego z kolegów :D "Największy joker wszechczasów" pełny obraz: http://img499.imageshack.us/img499/2010/086bt.jpg ucięte nieco: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 CzAk1: Fajnie uzyskany efekt głębi w malunku lasu. Kompozycja przypomina kulisową scenografię w teatrze. Dzięki wielkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 ot dziwactwo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 Synuś,Deus ładnie malują na komputerze:) 2h w photoshop CS z pierwszym "zrobionym" pędzlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkaszpir Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 Deus prikrasnyje :) wyszło ciekawie :) trochę się wyłamię, wektorek więc kawowy (part_2) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 Wszystko myszka oczywiście (dwie poprzednie prace tez)...bo tableta jeszcze nie mam:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 pierwotna wersja drzewka - mysle ze chyba wyszla n atyle znosnie zeby pokazac :P i nowa technika z ktora chyba zostane na dluzej - latwo sie rysuja, a efekt mnie nie obchodzi xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 deus fajne to to ostanie;] painter jak mniemam ? oilpastels?+cos?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 P9. Artist oils, impasto - jak Lukasz przykazal :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 Deus drzewko ładne...choś tamto fajniejsze:D. A to co poniżej to wogóle nie wiem co to ale tez fajnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 heh Deus wszyscy mowia ze efekt ich nie obchodzi ale to jest taka pozorna gadka tylko...a tak na serio...to poodba mi sie to 1 twoje drzewko na tej stronce...jest naprawde ladne:)...widac inspiracje linkiem ktory chyba ty gdzies pokazywales z praca jakiegos artysty wlasnie z takim widoczkiem...to nic zycze powodzenia w nowej technice:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 moja wariacja w painterze. ehhh ja chyba nie opanuje tego programu i wogole po co ja ten tablet kupowalem ;/ :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 Fajnie wam idzie :) Ja nadal mecze twarzyczki :/ PS, ok 40min...Troche "mdle" to wyszlo :/ EDIT : Pomeczylem sie jeszcze z 5 min i chyba lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 arturros nie przesadzaj...:D...wszystko z czasem przyjdzie...:p a tablet fajna sprawa wielu myszkowcow z forum by ci pozazdroscilo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastique Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 dzisiaj mam debiut w speed pejting :P aha jakies 30min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 hahaha :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 Plastiqie, nie jest zle, w koncu to Twoj pierwszy raz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_skowron Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 Deus: to drugie dobre, tylko co to jest? ;) Plastique: hehe zabawne... tlo fajne ale nie pasuje do reszty bitwa na EF, 30min raczej concept niz speed... ps i painter: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 zima fanart :], sie nie moge doczekac jak co roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 arturros- moze ta papużka, akurat tak sobie wyszła (troche tło z tym liquifiem niefajne) ale ogólnie idzie ci coraz lepiej i lada dzień będziesz wymiatał:) plastique- fajna tapeta na ścianie, jak na 1raz to super:) p_skowron- super, szczególnie koncept- masz genialny sposób oświetlania. maciekg- czemu on ma kosę:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 bueheeh kilka fajnych pracek powstalo...a nadjbardziej mi sie podoba z tym przestraszonym ludkiem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 Plastique - myslalem, ze to chlapnal kolegaalek ... bardzo kolegaalkowe, ale fajne Synuś - te twoje glowy leca w prawo wszystkie ... ja mam wade wzroku (jedno oko slabsze) i tez krzywie wszystko ... dobra rada dla ciebie - rob czesto flip horizontal i poprawiaj proporcje w odbiciu lustrzanym ... to pomaga p_Skowron - 2 bardzo fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastique Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 Plastique - myslalem, ze to chlapnal kolegaalek ... bardzo kolegaalkowe, ale fajne :D lol ale komplement... nie nie ja tylko nedznym nasladownikiem jestem ;) kolegaalek to niedościgniony miszcz!! :) tym smamym nieukrywam ze w tym obrazku na bank jest jakis kolegaalkowy pierwiastek... no a tapete to juz ewidnetnie zerżnolem hahaha [cut] a tu takie nieskonczone, bo misie niechcialo :) pozdrowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 czy komplement, czy nie .. spostrzezenie jest trafne i chyba nikt nie zaprzeczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 mam dziwne wrazenie ze od pasa w gore ten typ stoi przodem do nas a od pasa w dol tylem:) ale moze mi sie wydaje;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastique Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 wogle on dziwny jakis :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi