sammael_at Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 phi, a mnie nigdy nikt nie pochwali ;( nawet w swienta :FFFF ;]]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 Edi -> jestem samoukiem, wiec nie pomoge ci za wiele z teoria. Co do barw - obserwujac otocznie sam pewnie odbierasz pewne rzeczy lepiej czy gorzej. Wiele doznan kojarzy sie z kolorem, bezposrednio badz posrednio, i w odwrotna strone. Myslisz kurczak -> cos slodkiego, futrzastego, delikatnego -> jezeli widziales choc raz w zyciu piskle od razu przychodzi ci na mysl takze zolty puch i cieplo. Milosc czerwien, niebo blekit, laka zielen. Potem przychodza skojarzenia z samymi miejscami. Miejscami z dziecinstwa, z terazniejszosci. Siedza one gleboko pod skora kazdego z nas i w odpowiednich momentach daja o sobie znac. Jestesmy do siebie podobni - stad tez jezeli kierujesz prace do jakiegos odbiorcy moze sie spodziewac ze czern wywola ponury mroczny klimat, pomarancz zolty czerwien mile odczucie ciepla ...podobnie jak ty to odczuwasz. Oczywiscie pewne rzeczy sa przypisane do okreslonych barw i tu juz liczy sie twoj zmysl obserwacji. Z technicznej strony ( pragne tu zaznaczyc ze rysunek - choc chcialbym inaczej - jest dla mnie hobby to dosyc rzadko do niego powracam) - zaczynam od odcieni szarosci - tutaj mam ostre plecu z brushami wiec jedyna innowacja jaka jakis czas temu poczynilem to zabawa z mokrymi krawedziami, sam ksztalt wiele razy modyfikuje przy pomocy leveli, krzywych, contrastem... z warstw rzadko korzystam pracujeac na tym etapie. Kiedy uznam ze trzyma sie to w miare kupy robie kolejnego layera ktory juz odpowiada za zabarwienie - uzywam nakladki (overlaya). Potem jeszcze splaszczenie, lekkie wysotrznie i wsjo. To dosyc krotka filozofia. Sam jestem ciekaw jak wielcy forumowi ;) wodzowie radza sobie z tym. W koncu narazie to co dla nas jest sufitem dla nich jest podloga. pozdrawiam rzuq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość makbol Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 Witam Z gory sorry ze sie wpycham w temat ale mam pytanie. Ktory (ktorzy) z was rysuja na tablecie pentagrama ? (open xxl) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 makbol -> ja ***** niestety ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zi_q Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 20 minut photoshop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 Ja rysuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 ja nie rysuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 Mojej mamie się podoba :) Photoshop CS [edit] brite [ post niżej ] : yyy... nie ;) Wzorowałem się na fotce petery (dosyć mocno) ale miejscami odbiega od niej znacząco. Więc jest to takie nie wiadomo co ;) W końcu to speed więc stwierdziłem że nie będę się specjalnie przejmować. Interesowało mnie głównie światło. No i chciałem poćwiczyć malowanie w photoshopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brite Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 Batou - Petra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 1234567890 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oDD Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 forever you and me when the windmill Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tajemniczy_pan Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 PPK- naprawde zacnie! Szczególnie ta twarz! Batou- fajnie Odd- :) Niedługo tu coś zaplołduje, żeby trzymać się speedowych zasad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 30 Marzec 2005 Share Napisano 30 Marzec 2005 Szacunek dla wszystkich Calkowicie sie zagubilem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 31 Marzec 2005 Share Napisano 31 Marzec 2005 lost in white space Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 31 Marzec 2005 Share Napisano 31 Marzec 2005 oDD: jak zwykle... hmm.. fajnie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tlaloc Napisano 31 Marzec 2005 Share Napisano 31 Marzec 2005 .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brite Napisano 31 Marzec 2005 Share Napisano 31 Marzec 2005 Technika to zupełnie nie moj temat do malowania, ale coś mnie tak natchnęło po przeczytaniu tego artykułu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 31 Marzec 2005 Share Napisano 31 Marzec 2005 oj dawno nic nie speedowalem ... 30 min .. painter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fira Napisano 31 Marzec 2005 Share Napisano 31 Marzec 2005 speed...nie wiem, painting...napewno;) Element zadania szkolnego, poprostu Azor:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 Szybka chmurka....10min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 Siegmar swietne! moze przerob na "cos wiekszego" ? ;) Fira - takie ksiazkowe to :) naprawde fajne Tomur, troche zbyt skomplikowane i szczegolowe jak na chmure ;) hmm... moze dzisiaj zaszaleje i wrzuce spida? o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 hehe .. wrzucaj .. dzieki .. ale to moje jest zdecydowanie za ciemne ... fira - niezly szczupiec tomur - widzialem gdzies tutek do takich klołdsów ... robiles to z niego?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 No tutek byl a nawet jest http://www.optidigit.com/stevens/cloudtut.html ale nie mialem go przed sobą wiec efekt za oszołamiający nie jest cheers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tlaloc Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 odpoczynek po pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 jakies 10 min w PSie.... wyszla taka kupa - ale ostatnio nic mi nie wychodzi, wiec dlaczego to mialoby byc dobre :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 2 Kwiecień 2005 Share Napisano 2 Kwiecień 2005 Wcale nie taka QPA Deusie :) felo ma charakterek tylko walor jeszcze zdeko kulawy :P Siegmar: Ma klimacik Twoja pracka. Tlaloc: Widać duże postępy, keep workin' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 2 Kwiecień 2005 Share Napisano 2 Kwiecień 2005 heh, wreszcie zeskanowalem swoje szkice (glownie concepty na contest CGN :P ) Jeden sobie nawet pokolorowalem :] ok. 30 minut PS i Painter Chyba slucham za duzo Lateralusa... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ka21k Napisano 2 Kwiecień 2005 Share Napisano 2 Kwiecień 2005 Postanowilem takze sprobowac swoich sil z chmurkami i oto efekt: Edit: do postu ponizej: Masz racje, troche poprawilem mam nadzieje ze teraz troche lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 2 Kwiecień 2005 Share Napisano 2 Kwiecień 2005 no fajnie, tylko poakz mi gdzies niebo w takim kolorze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 2 Kwiecień 2005 Share Napisano 2 Kwiecień 2005 pare minut fotoszopik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 2 Kwiecień 2005 Share Napisano 2 Kwiecień 2005 chcialem sie jakos uzewnetrznic, ale czuje sie jakby mi odebrano skrzydla:( nie pozostaje mi nic innego, jak tylko sie polozyc spac. dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Misi3ck Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 zombik.. btw polecam tutki, do ktorych pionier podal linka jakis czas temu http://jeremymariez.free.fr/tutorial.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 rzuq - ja bym cię wywalił z forum za ten dowcip...byłbym szczęśliwszym człowiekiem go nie znając. a już prawie udało mi się go zapomnieć. węgiel podciągnięty w paintshopie odd, jak to robisz że ci się te kolorki nie żrą ze sobą :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 nie macie jakiś namiarów na materiały mówiące o zastosowaniu kolorów, tak trochę od strony teoretycznej? Jak dobierać? Jak łączyć? Itp. Mam z tym duży problem... Edi, polecam książeczke "Jak powstaje kolor" Jose M. Parramon . Z tutoriali na sieci: http://www.ef.art.pl/index.php?p=8&a=6&id=47. Szczegolnie warto zwrocic uwage na zagadnienie kolorow dopelniajacych. To pozwoli uciec od fotograficznych przeklaman i splaszczen koloru. Przyklady ciekawych kontrastow z wykorzystaniem kolorow dopelniajacych: http://www.rafalwojtunik.com/illustrations/large_illustrations_141.jpg (żółty-niebieski) http://www.photosight.ru/photo.php?photoid=399771&ref=author (zielony, czerwony. Ciekawa iluzja powstala przez mocną czerwien w tle, plecy kurtki,przynajmniej dla mnie, wydaja sie zielone, a w rzeczywistosci sa czerwone) szybka reprodukcja ze zdjecia little-nindży. Mam nadzieje, ze mi wybaczy ingerencje w anatomie, ale zdjecie bylo niewyrazne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkaszpir Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 Pora na mały szpeedzik :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 cos nie poszlo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 nieee no... z takim spidem i taka ksywka daleko nie zajedziesz :P btw - to jakas konkretna postac, czy poprostu takie obrazki Ci w glowie siedza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 paint to post ten koles to proba narysowania jednej postaci w roznych pozycjach i ukladach... pewnie bedzie ciag dalszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brite Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 wieczerza przy zachodzie słońca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 Mkaszpir: fajne, duzo "sympatycznych momentow", jak to mawia moj znajomy PPK: ta dlon ciekawa tempery, kilka minut. Nie udalo mi sie uniknąć czerni, bo oprocz niej mam tylko dwa kolory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 Witam, dawno mnie tutaj nie bylo. I widze ze jakis postep jest, cos sie ruszylo. To ja tez wrzucam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 ładnie levan, szczególnie ta morda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 leander: Rozwalasz mnie pomysłami :) levan: pierwszy rysunek to mistrzostwo świata , 3 też ciekawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 Długopis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 taki koncepcik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tajemniczy_pan Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 levan- koncepcik średnio mi sie podoba, coś z nogami dziwnego, ale ta praca z mordą ŚWIETNA!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 racja, cos z tymi nogami zle sie dzieje jeszcze jeden spid: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 Levan, prawa noga tego goscia (dla nas lewa) powinna byc odwrocona niemal prostopadle do "kamery" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 levan,leander git!! atu majne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gedzior Napisano 5 Kwiecień 2005 Share Napisano 5 Kwiecień 2005 graficzka na wlasne potrzeby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi