cochise Napisano 8 Listopad 2003 Napisano 8 Listopad 2003 Czas sie zabrac do roboty, gablota jest przednia. Siatka Render
blood_brother Napisano 8 Listopad 2003 Napisano 8 Listopad 2003 Wydaje mi sie ze jak maska zchodzi na chlodnice to powinno byl lagodniejsze przejscie a nie takie kanciaste. Pozdro[piwo]
wiggles Napisano 8 Listopad 2003 Napisano 8 Listopad 2003 no troche kanciasta jest maska tam po boku, taki spad jkest
Loozack Napisano 8 Listopad 2003 Napisano 8 Listopad 2003 znowu auto ?? ludzie, no co wy :P;) nieźle się zapowiada, ale aż się dziwie, że zachowałeś gładkość przy tak gęstej siatce low poly... współczuję potem przy renderowaniu takiej ilości face\'ów :) zdrówko [piwo]
wiggles Napisano 8 Listopad 2003 Napisano 8 Listopad 2003 \"znowu auto\" i kto to mowi loozack i kto to mowi :D:D:D[lol2]
Bremen Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 Zdecydowanie lapiej wyglada ta piatka od konkurencyjnej :P
Loozack Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 Originally posted by wiggles \"znowu auto\" i kto to mowi loozack i kto to mowi :D:D:D[lol2] taki żarcik :] P.S. Bremen, też tak myslę, tylko nie mów nikomu ;)
Vetis Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 bardzo ladnie jak narazie. moglbys powiedziec skad refery wziac ? albo je zamiescic na forum ??
cochise Napisano 9 Listopad 2003 Autor Napisano 9 Listopad 2003 Nie chce sie wydac arogancki albo wszechwiedzacy ale: Blood_brother: nie Wiggles: nie Loozack: to dzieki ciezkiej pracy i poswieceniu Veris:refery chyba z http://www.onnovanbraam.com Ten model ma byc dokladnym odwzorowaniem wiec to co widac jest takie jak powinno byc. Dzieki i pozrdo
cochise Napisano 13 Listopad 2003 Autor Napisano 13 Listopad 2003 Spokojnie Loozack, nie spodziewaj sie modelu za jutro, niektorzy maja studia na glowie. Zrobilem na razie drzwi z ktorych jestem dumny.
Loozack Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 ja też mam studia na głowie... tyle że zaocznie :P a drzwi są jak drzwi... szczerze mówiąc to nie wiem z czego jesteś aż tak dumny :D
cochise Napisano 13 Listopad 2003 Autor Napisano 13 Listopad 2003 Jestem dumny z tego ze sa idealnie proste. A tutaj tyl:
Loozack Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 bardzo szybko ci to idzie (i bardzo dokładnie), ale przy tak gęstej siatce to już chyba nie trzeba meshsmootha :)
pg Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 model sliczniutki, wizualnie REWELACJA!!!!co do siatki... jak kto woli,jedni lubei pracowac na mniej zageszczonej -wtedy edycja jej jest duzo latwiejsza, ale w niektorych momentach moga pojawic sie problemy-osobiscie przechodze teraz ten problem, przy cieciu modelu, ktory musi byc low poly(bo do animki potrzebny), ale gdy sie go potnie i podzieli na czesci to geometria samej siatki sie pierd.... i widac artefakty;/tak wiec GRATULUJE tak wysmienitej kontroli nad tak gesto siatka... bo kto w dziesiejszych czasach w profesjonalnym studiu przejuje sie liczba poly????:) ALE.... nie przesadzasz z gestoscia jednak???:):):):):):)
cochise Napisano 14 Listopad 2003 Autor Napisano 14 Listopad 2003 Z ta siatka to jest tak, ze zageszczam kiedy musze, a musze kiedy nie osiagam odpowiedniego poziomu szczegolow. Wolalbym rzadka siatke nie musialbym kombinowac jak tu zagescic zeby sie faldy nie porobily. Dzieki za slowa uznania
cochise Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Napisano 13 Grudzień 2003 Jako, ze okres kolokwiow minal, trzeba sie brac do roboty
kozioo Napisano 13 Grudzień 2003 Napisano 13 Grudzień 2003 Świetna felga:] Na prawde barzo dobra robota. Czekam na więcej.
Loozack Napisano 13 Grudzień 2003 Napisano 13 Grudzień 2003 no świetna, świetna... ale inna niż na zdjęciu... po pierwsze... za dużo śrubek, a po drugie... ramiona na zdjęciu są wypukłe a u ciebie wklęsłe :| ale siateczka piękna :D pozdrawiam [piwo] P.S. hehe, teraz dopiero się zorientowałem dlaczego zrobiłeś za dużo otworów na śrubki :] gdybyś miał zrobić 5 śrubek na 7 ramion to musiałbyś bardzo skomplikować siatkę, a tak wystarczyło skopiowanie po okręgu... o ty leniuchu :];):D
cochise Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Napisano 14 Grudzień 2003 Z tymi 7 otworami na sruby, to nie specjalenie tylko przez moja nieuwage lol A ramiona sa wklesle, po prostu na tym zdjeciu tego nie widac.
MorF Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 Jak dla mnie rewelka ale ja pogolbil bym się dawno w tak gestej siatce, jestes b.wprawny w maxie chyba :]
cochise Napisano 23 Luty 2004 Autor Napisano 23 Luty 2004 Po dlugim czasie letargu powracam z nowa dawka energii do roboty blabla... Musialem poprawic ta felge, teraz ma wlasciwa liczbe otworow. Jezeli ktos jest zainteresowany to moge ta stara udostepnic.
Predator Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 alus swietny !!! podobny zrobilem ale twoj przebija go o kilka glow w szczeglach i detalach :)
Loozack Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 a możesz pokazać siateczkę ?? chodzi mi zwłaszcza o miejsce śrub :> [piwo]
cochise Napisano 23 Luty 2004 Autor Napisano 23 Luty 2004 Tego sie obawialem, jak przyjde z uczelni to wrzuce
kozioo Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 Hehe:] Prawda wyjdzie na jaw. A na teraz to fela mi sie podoba. Zobaczymy jeszcze jak wygląda jej siatka.
cochise Napisano 24 Luty 2004 Autor Napisano 24 Luty 2004 Wsadzenie 10 otworow w 7 ramienna felge nie jest niemozliwe, tylko troche pokrecone to wychodzi, ale po meshsmooth nie ma najwiekszego sladu nieladu.
Kryhas Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 O kurde !! Świetnie. Gdybym miał coś takiego robić to chyba zajełoby mi to rok. Gdybyś mugł zapodać siadke przodu i boku (ale bardziej z przodu) bo chodzi mi o pare szczegułów dotyczących także mojego BMW M3 CLS. Będe bardzo wdzieczny.
cochise Napisano 24 Luty 2004 Autor Napisano 24 Luty 2004 Dla ulatwienia srodek felgi edytowalem na plasko, to znaczy ta wkleslosc zostala dodana pozniej za pomoca fdd cyl. Tutaj jest to co chciales choc za duzo tu nie ma.
Kryhas Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 Sory ale źle sformułowałem zdanie bo mnie chodziło o siatki całego wozu (przód i bok bardziej skierowany ku przodowi bo ja męcze się jeszcze ze zdeżakiem oraz nerkami i innymi). Bede bardzo wdzięczny i sory za tamto.
Kryhas Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 Ta siatka i tak mi sie przyda w przyszłości bo i tak bede robił felge. :)
Loozack Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 podziwiam cię za tą felgę, naprawdę :) ja się poddałem przy 5-ciu śrubach w 16-sto ramiennej feldze :( a tobie wyszło to bardzo dobrze, chociaż nie idealnie :) jednak co do siatki całego modelu auta to jest ona dla mnie w niektórych miejscach conajmniej bez sensu :| najprostszy przykład - drzwi, które są podzielone w pionie na kilka segmentów (chodzi mi o siatkę low-poly), a przecież są płaskie, więc zupełnie nie rozumiem tego dzielenia [hmmm] no ale każdy ma swoją technikę, najważniejsze, że ci to dobrze wychodzi :) pozdrawiam [piwo]
cochise Napisano 18 Maj 2004 Autor Napisano 18 Maj 2004 Ciezko mi idzie ten model, chyba na wakacje go skoncze:) Maly update zeby nie bylo ze nie ma.
sikham Napisano 18 Maj 2004 Napisano 18 Maj 2004 podziwiam cie że grzebiesz sie w takiej gestej siatce :) (tak trzymaj) ;) jedyne co moge poradzić to popraw rowki bo chyba niemają fabrycznej szerokości ;) u Ciebie tak na oko mają z 1 mm ;) pozdro ps. robisz modele z taką predkością jak ja :> wiec niejestem sam :D
nielot007 Napisano 18 Maj 2004 Napisano 18 Maj 2004 troche dlugo to juz robisz:D:D ale jest pieknie hehe
Kryhas Napisano 18 Maj 2004 Napisano 18 Maj 2004 Już myślałem że zaprzestałeś roboty nad tym pięknym BMW ale się myliłem :] Według mnie jest bezbłędnie prócz tego co napisał Skilo.
cochise Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Napisano 28 Sierpień 2004 Update, po 3 miesiacach Troche mi milosc do maxa zanikla i nie wiem co zrobic zeby powrocila :(
Michas Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 ja ci powiem co zrób :-) wez poogladaj sobie pracki z cgtalk.com z działu cgchoice gallery i złap inspiracje ;) a tego BTW to chyba mozesz spisać na straty juz.. wiele wiele autek zniknęło na starcie tutaj :> chyba że lubisz dręczyć się to kontynuuj.
cochise Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Napisano 28 Sierpień 2004 Wow to mnie zacheciles, teraz to mi sie dopiero chce, "spisac na straty" nie po to siedzialem godzinami zeby teraz nie dokonczyc. Wole sie podreczyc...
Gość User190 Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 Stara miłość nie rdzewieje - jeśli CUIę to pocieszy to jestem pod wrażeniem takie wykorzystania polymodelingu :) :p Jednak nie am to jak organika ;)
Rekomendowane odpowiedzi