Napisano 31 Marzec 200718 l Mój dostawca netu jest poprostu do bani (ale niestety w moim rejonie jest monopolista:/ bo Tpsy boje sie jak diabeł swięconej wody) i mimo, że mam pakiet o szybkości 1Mb czesto wszystko sie szlaja, że mozna szału dostać. Interesuje mnie czy wie może ktoś czy od strony prawnej można w takim przypadku np płacić mniej za sieć lub np iść z jakąś skargą do biura konsumentów i wymuc na takiej firmie albo poprawe jakości usług itp, itd... POPROSTU WKURZA MNIE, ŻE ONI I TAK DAJA TAKI TRANSFER JAK IM SIE PODOBA A ICH KLIENT JEST POPROSTU BEZRADNY pewnie nie jestem sam w takiej sytuacji.
Napisano 31 Marzec 200718 l Miałem radiówkę u prywaciarza. 128 kb/s z umowy chyba nigdy nie wyciągnął. +\- 3 dni w miesiącu było przerwy w działaniu. Ale sfrustrowani użytkownicy mogli płacić mniej. Wystarczyło przy opłacaniu rachunku w placówce pokazać/powiedzieć jak dlugo i kiedy nie było neta Teraz mam neo 1Mbps. Wszystko ładnie śmiga, tylko mi modem nieraz szaleje (wiadomo - zabawka za 1zł). Bark limitów, stabilne 128MB/s - więc mogę mieć włączony jakiś p2p, przeglądać www i słuchać radia bez przycinania ^^. I do tego pootwierane porty ;) Ogólnie jestem zadowolony. Nie ma się co TP bać Przejrzyj jeszcze dokładnie umowę, bo 1 literka może całkiem zmienić przywileje ISP.
Napisano 31 Marzec 200718 l Autor Tak tak z tym "do 1Mb" może być troche zamieszania ale prawo konsumenckie w takich przypadkach nie jest chyba aż tak "sztywne" i być może da sie coś wywalczyć (np w sklepie moze być napisane "nie przyjmujemy zwrotów" ale to jest bez znaczenia bo przecież każdy ma zagwarantowane to że może oddac towar w jakimś tam czasie...) A co do przerw w działaniu to to faktycznie inna historia.
Napisano 31 Marzec 200718 l Wiem, że to dziwnie zabrzmi, ale polecam Tepsę.. :) Zmieniłem radio 512 na neo i odczuwam niesamowity komfort :) Za tą samą cenę mam 1,2 MBita :)
Napisano 31 Marzec 200718 l taa nie ma to jak net od prywatnych dostawcow:/ te osiedlowe sieci to jedna wielka kicha, chodzi jak chce. W tp przynajmniej wszystko mam stabilne( no moze czasem sie rozlacza net, ale to drobiazg) Tp jakas tam jakosc swych uslug posiada, przynajmniej jesli chodzi o net:)
Napisano 31 Marzec 200718 l Widac jak jeszcze daleko Polsce do zachodu pod tym wzgledem. Jestem obecnie w UK i siedze na 10cio megowym laczu [wyciaga do 1200Kb\s] W tym tygodniu dostalem pismo ze od maja zwiekszaja predkosc do 20mega, przy czym cena wzrosnie o 2 funty [niecale 12 zeta] i bedzie wynosila 29funtow/mc... [~180zl]. Znajomy ma neta z konkurencjii i zalil sie na transfery [ze niby mu tych 10mega nie wyciaga] wystarczyl jeden telefon do biura obslugi z sugestia ze zmieni dostawce. Kilka godzin pozniej net smigal jak powalony:). Pozostawiam to bez komentarza. Moze w naszym pieknym kraju ktos sie wreszcie stuknie w glupi leb i pouklada wszystko tak jak byc powinno...
Napisano 1 Kwiecień 200718 l Ja mam neta z kablówki UPC i nie wiem czemu ale bardzo często jakby mi się zawiesza,że np. nie chodzą mi strony www a gadu normalnie działa albo po chwili całkiem przestaje chodzić a modem pokazuje,że net jest. No więc za każdym razem musze wyłączać puszeczkę z kontaktu na 15 sek i potem juz jest ok :/ Nie wiem czy to wina ich czy mi się po prostu pudełko zawiesza :/
Napisano 1 Kwiecień 200718 l Też mam Neostradę i jakos nie narzekam. Nie wiem czemu wszyscy się boją TP. Zwłaszcza teraz, bez limitów. Najwyraźniej z TP jest jak z MS - po prostu trzeba narzekać i tyle, taka mentalność.
Napisano 1 Kwiecień 200718 l Swego czasu moi rodzice spotkali przedstawiciela z SFERI, jest to lokalny dostawca netu drogą radiową. Nabijali ich w butelke ze jest super ekstra fajnie, podpisali umowe ... (net 2 mb) ale po sciągniecu ok. 300 mb spada do 512 kb/s a po ok. 1 gb do 128 kb/s porażka ... Na szczescie umowe udało sie rozwiązac i założylem neo 1 mb i jestem bardzo zadowolony, obsługa telefoniczna na wysokim poziomie, tak samo jak i działanie netu :)
Napisano 1 Kwiecień 200718 l Neo to całkiem spoko sieć, ja mam neo 6'stke. Przerzuciłem się na nie po UPC, które co miesiąc odłączali mnie na 2 dni. zaraz będzie fala uprzedzonych postów radeon/amd/linux/chello:]
Napisano 1 Kwiecień 200718 l topic podlizywania sie i chwalenia tp, no nie wiedzialem ze kiedys tego dozyje ;/
Napisano 1 Kwiecień 200718 l ja w kwestii formalnej. w tytule jest blad. nie z przymiotnikami pisze sie razem
Napisano 1 Kwiecień 200718 l illy - to chyba nie kwestia podlizywania sie i chwalenia tp, a raczej obiektywne stwierdzanie faktow:) Kiedys mozna bylo "z zasady" nie lubic tp, microsoftu itp. Teraz ludzie wybieraja po prostu to co jest lepsze/lepiej spelnia swoje funkcje. Ja sie ciesze ze ludzie w koncu zaczynaja racjonalnie myslec:D hehe:)
Napisano 1 Kwiecień 200718 l ;520504']illy - to chyba nie kwestia podlizywania sie i chwalenia tp' date=' a raczej obiektywne stwierdzanie faktow:) Kiedys mozna bylo "z zasady" nie lubic tp, microsoftu itp. Teraz ludzie wybieraja po prostu to co jest lepsze/lepiej spelnia swoje funkcje. Ja sie ciesze ze ludzie w koncu zaczynaja racjonalnie myslec:D hehe:)[/quote'] Zgadzam się-nie kierujmy się stereotypami tylko tym co dobre. A jak jest z tepsą nie wiem dokładnie ale ktoś mi na nią narzekał :/
Napisano 1 Kwiecień 200718 l ja mam kolornet [osiedlowy net za 45zł /miech] transfery duże ,tak średnio 300kb/s :) ale było gorzej..jakiś rok temu i wcześniej użo słabsze transfery i net padał co jakiś czas.. tak więc z osiedlówkami to różnie bywa:P kiedyś miałem chello ale to stare czasy i nie fajny net:D
Napisano 2 Kwiecień 200718 l ja chce tylko przypomnieć że 1 Mb to 128 kB wiec max powinieneś mieć taki transfer, jak masz o połowe mniejszy to możesz interweniować jak najbardziej :)
Napisano 2 Kwiecień 200718 l a tam gadacie, u mnie śmiga np. z rapida 800 kbps płace 15 miesiecznie bo mam huba w pokoju i jestem szczęśliwy:D trza w dobrym miejscu mieszkać poprostu a swoją drogą to neo złe też nie jest
Napisano 2 Kwiecień 200718 l tak jak voyager przesiadłem sie z radiówki 128 na neo 1mb i jestem zadowolony ale i tak chciałbym żeby z neostrady zrobili normalnego DSL'a :P ps: neo samo sie rozłancza po 24 godzinach żeby nastąpiła zmiana adresu IP (bo jeszcze ktoś wpadnie na pomysł żeby sobie serwer założyć)
Napisano 3 Kwiecień 200718 l jak bedzie neo bez abonamentu za tel to sie zastanowie! jak narazie 80KB/s za 60/miech mi wystarczy! a mam radiowke!
Napisano 3 Kwiecień 200718 l Ja mam neo 1Mb/s od roku i nie mam z tym zadnych problemow, zawsze mam wysoki transfer, nie mialem zadnych przerw... jestem zadowolony z TP. Pozatym teraz chyba jest specjalny niski abonament do samej neostrady...