SansSerif Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Projekt architektury wnętrz łazienki w mieszkaniu prywatnym. . . . . . . . . . . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Dobre, miłe dla oka, tylko konfiguracja lustra i umywalki coś nie bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fik Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 deja vu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Co tu gadać..:) I cenowo wygląda w miarę ludzko to półka na ścianie tylko mi nie pasji, nie można jej się pozbyć..? Psuje cały efekt.. Jaki jest przybliżony koszt..? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 zastanawiam się nad ramą lustra. nawet jeśli zastosujesz idealne warunki odprowadzające wilgoć to jednak zawsze można pochlapać tą ramę wodą. A jeśli się ją pochlapie wodą to zapewne spaczeje i popęka wraz z upływem czasu. to jakaś specjalna konstrukcja? może nie z drewna tylko z PCV lub innego syntetyku? może to jakiś specjalny impregnat, lub jakiś uszczelniacz styków krawędzi łączenia listew? projekt fajny ale ciasno tam jak cholera i nawet nie ma gdzie ręcznika powiesić ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 11 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2007 arch515, szafka w ścianie jest bardzo funkcjonalna. Nie chciałem z niej robić agresywnego elementu wizualnego bo nie pasował mi do resztu układanki. Dlatego pojawil się pomysł na malowanie w kolorze płytek. Koszt, 10-20k, To dopiero wstępna koncepcja. tweety, łazienka ma prawie 6m2, na ręczniki jest duży grzejnik i pojawią się małe wieszaki przy wannie, z laniem wody na lustro przesadzasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolipop Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 fajna laziena.chociaz ciezka w obsludze jesli chodzi o dzieci.ten kant obodowy wanny niebezpieczny i do zlewu ciezko siegnac.dla singla w sam raz. edit:a ten kibel to wygodny jest?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 w 3/4 polskich domów jest o wiele więcej ostrych kantów, więcej ruchomych przedmiotów (dywaniki, ścierki, skarpety) i o wiele więcej elektryki. imo ta łazienka jest naprawdę "children firendly" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Podoba mi się pomysł ze stojącym, a nie wiszącym lustrem, ale jak ktoś zauważył, to lustro powinno być w miejscy okna, a okno w miejscu lustra i mimo Twojego upodobania dla minimalizmu, zdecydowałbym się jednak na raczej obły kibelek, ten 'kanciak' strasznie przyciąga uwagę i trochę mi tu nie pasuje. Ta 'roleta' jest lowpoly? Świetnie wygląda. Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 budzi emocje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misoni Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 + gdyby kazdy inwestor tak myslal.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 + gdyby każdego było stać na taki Standard;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 No kurcze, o to chodzi też, żeby ludzie mieli kasę, aby do tego architekta w ogóle mogli pójść;) Czyż nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 A nie tak jak mój ojciec i mamuśka - sami zaprojektowali sobie łazienkę :) Co do projektu, to strasznie ale to strasznie przyciąga wzrok ta szafka i ten kanciasty kibelek pod nią, kibelek nawiązujący do krągłości umywalki i szafka o tak zmiennym kolorze jak...to coś na ścianie i imho było by ciekawiej :) Świetny projekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 No nie wiem, okrągła umywalka zlewa się z białym blatem i jest praktycznie niezauważalna jej owalność (odstająca od kanciastej formy ogólnej), tym bardziej, że jesteśmy przyzwyczajeni do pozaokrąglanych umywalek. Kibelek jest biały na ciemniejszym tle, rzuca się w oczy, gdyby był okrąglejszy wkurzałby imo. Filozofuję, chyba potrzebuję jakiegoś tygodniowego bana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 co wam wszystkim ten kibel tak przeszkadza - dla mnie wlasnie jest super... co do szafki - moze i funkcjonalna ale jkaos tak nie trzyma sie 'porzadku - troche nad blatem juz troche nad kibelkiem.. no i ten chromowany przycisk do splukiwania - nie dosc ze jkais taki nieco obły, to w dodatku z polyskiem :/ ... zaraz bedzie odciski palcow na nim widac żaluzja niczego sobie - wrazenie ciezkosci pognieconego papieru celowe? zlew dla praworecznych - co za dyskryminacja ! ; ) poza tym, poziom widze trzymasz na stałym poziomie! pozdrawiam, boba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 podaj mi choć jeden przykład inwestora.który idąc do architekta ma tylko kasę na projekt i wc do przyszłej łazienki. tak ale w polsce architekt wnetrz jest raczej traktowany jako luksus a nie jako standard ihmo 0.5% ludzi stac na pozadny projekt w co wliczam realizacjie co do projektu to jedynie spuczka i wbudowana szafka mi nie pasuja ale zapewne jedno i drugie musi byc ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 No nie wiem, okrągła umywalka zlewa się z białym blatem i jest praktycznie niezauważalna jej owalność (odstająca od kanciastej formy ogólnej), Kanciastą formę ogólną można by przełamać, owalnością podzespołów sanitarnych :) A to ze sie zlewa to chyba nie jest wina jej kształtu, imho pozaokrąglany sedesik by pasował :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipocotam Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 to i ja dorzucę swoje trzy grosze : - myślę że szafka nie dawałaby tak po oczach gdyby trzymała się podziałów narzuconych przez kafelki i miała np jakies wcięcia na frontach będące kontynuacją układu kafli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Udziar Napisano 20 Kwiecień 2007 Share Napisano 20 Kwiecień 2007 Moim zdaniem szafka jest niaładna. Duże skrzydła drzwi, jakos tak wstawiona niecentralnie. Poza tym jest juz sporo szafek pod blatem a ta w scianie na prawde nie zdobi wnetrza. Lustro jest tez jakby za duze na taką klitkę - chociaz pomysl postawienia fajny. Ładna kolorystyka - calkiem ciepła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winkiel Napisano 22 Kwiecień 2007 Share Napisano 22 Kwiecień 2007 Mnie podoba sie, tylko konsekwentnie bym sie pozbył uchwytów w szafkach zrobił w pionie tę szafkę we wnęce tylko troche bym fronty przewęził i wydłużył no i nie wiem co z paluchami jak cokołu nie ma :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synthax Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 Projekt bardzo ciekawy jak na tak małą przestrzeń. No i oczywiscie zawodowo przedstawiony. Muszla jedynie za ostra w swych kształtach. Użyłeś plane light w oknach czy tylko sun? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 6 Maj 2007 Autor Share Napisano 6 Maj 2007 ...podaj mi choć jeden przykład inwestora.który idąc do architekta ma tylko kasę na projekt i wc do przyszłej łazienki. większość potencjalnych klientów wysyłających do mnie zapytania ma budżet na inwestycję mniejszy niż koszt ewentualnego projektu ;) Użyłeś plane light w oknach czy tylko sun? tylko plane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurop3 Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 łazienka bardzo przyjemna i minimalistyczna, mam zapytanie odnosnie blatu, jaki to materiał nio i jaka jest przyblizona cena czegos takiego? pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 7 Maj 2007 Autor Share Napisano 7 Maj 2007 łazienka bardzo przyjemna i minimalistyczna, mam zapytanie odnosnie blatu, jaki to materiał nio i jaka jest przyblizona cena czegos takiego? pozdrawiam... wstępnie blat kerrock, z komorą kerrock. około 4500pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Bardzo mi sie podoba kolorystyka i ogólny wygląd. Moooze troszeczke psuje wyglad szafka na scianie, choc jest ona wygodnia i potrzebna. Powiedz dlaczego umywalka nie jest na przeciwko lustra? To co prawda, megastandartowe rozwiazanie ale troche upierdliwe byłoby np. golenie sie w takim miejscu. Dlaczego tak przyjąłeś? Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 10 Maj 2007 Autor Share Napisano 10 Maj 2007 Powiedz dlaczego umywalka nie jest na przeciwko lustra? To co prawda, megastandartowe rozwiazanie ale troche upierdliwe byłoby np. golenie sie w takim miejscu. Dlaczego tak przyjąłeś? Pozdrawiam:) bo fajnie jest wyglądać przez okno myjąc zęby :) ale faktycznie nie pomyślałem o golących się na mokro. polecam maszynki elektryczne, tańsze, wygodniejsze i mniej bolesne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 10 Maj 2007 Autor Share Napisano 10 Maj 2007 . PRECZ Z MASZYNKAMI ELEKTRYCZNYMI ! ! ! Raz użyłem tego ścierwa,i wolę chyba nieogolony chodzić...;) architekt musi znać się na wszystkim więc... skóra przyzwyczaja się do nowego sposobu golenia około 2 tygodnie. przy wrażliwej skórze dobrze jest zastosować "olejek PRZED goleniem". ja przy bardzo wrażliwej skórze stosuję krem nawilżający PRZED goleniem :cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Urzekla mnie Twoja historia ;> Jakos ostatnio nienawidze patrzec na Twoje projekty ;) Te na forum ( :P ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 10 Maj 2007 Autor Share Napisano 10 Maj 2007 Urzekla mnie Twoja historia ;> Przy prezentacji projektu Twojego mieszkania możemy skręcić dyskusję panelową o potrzebach funkcjonalnych i estetycznych małych mieszkań dla kawalerów żyjących z kotami ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Pfff... powiem premierowi, ze szydzisz z kawalerow z kotami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jesien Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Piękna łazienka... Coś czego szukam... I ten patent z oknem :D cieszę się że nei tylko ja miałam taką fanaberię by umywalkę dać pod okno... Rano zapsanej gęby nie chcę oglądać a za to sarny i zające mogą się pokazać w polu widzenia.... Pytanko.... Jakiego materiału można użyć na płytki? I czy te szafeczki też może gdzieś są? Szukam ale nie widzę.,.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesch Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 bardzo fajnei wygląda ten szum... nadaje teakieej miękkości temu minimalizmowi..:) zacne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi