Napisano 9 Kwiecień 200717 l Projekt architektury wnętrz łazienki w mieszkaniu prywatnym. . . . . . . . . . . . .
Napisano 9 Kwiecień 200717 l Dobre, miłe dla oka, tylko konfiguracja lustra i umywalki coś nie bardzo.
Napisano 9 Kwiecień 200717 l Co tu gadać..:) I cenowo wygląda w miarę ludzko to półka na ścianie tylko mi nie pasji, nie można jej się pozbyć..? Psuje cały efekt.. Jaki jest przybliżony koszt..? Pozdrawiam
Napisano 10 Kwiecień 200717 l zastanawiam się nad ramą lustra. nawet jeśli zastosujesz idealne warunki odprowadzające wilgoć to jednak zawsze można pochlapać tą ramę wodą. A jeśli się ją pochlapie wodą to zapewne spaczeje i popęka wraz z upływem czasu. to jakaś specjalna konstrukcja? może nie z drewna tylko z PCV lub innego syntetyku? może to jakiś specjalny impregnat, lub jakiś uszczelniacz styków krawędzi łączenia listew? projekt fajny ale ciasno tam jak cholera i nawet nie ma gdzie ręcznika powiesić ;) Pozdrawiam
Napisano 11 Kwiecień 200717 l Autor arch515, szafka w ścianie jest bardzo funkcjonalna. Nie chciałem z niej robić agresywnego elementu wizualnego bo nie pasował mi do resztu układanki. Dlatego pojawil się pomysł na malowanie w kolorze płytek. Koszt, 10-20k, To dopiero wstępna koncepcja. tweety, łazienka ma prawie 6m2, na ręczniki jest duży grzejnik i pojawią się małe wieszaki przy wannie, z laniem wody na lustro przesadzasz :)
Napisano 11 Kwiecień 200717 l fajna laziena.chociaz ciezka w obsludze jesli chodzi o dzieci.ten kant obodowy wanny niebezpieczny i do zlewu ciezko siegnac.dla singla w sam raz. edit:a ten kibel to wygodny jest?:)
Napisano 11 Kwiecień 200717 l w 3/4 polskich domów jest o wiele więcej ostrych kantów, więcej ruchomych przedmiotów (dywaniki, ścierki, skarpety) i o wiele więcej elektryki. imo ta łazienka jest naprawdę "children firendly" :)
Napisano 11 Kwiecień 200717 l Podoba mi się pomysł ze stojącym, a nie wiszącym lustrem, ale jak ktoś zauważył, to lustro powinno być w miejscy okna, a okno w miejscu lustra i mimo Twojego upodobania dla minimalizmu, zdecydowałbym się jednak na raczej obły kibelek, ten 'kanciak' strasznie przyciąga uwagę i trochę mi tu nie pasuje. Ta 'roleta' jest lowpoly? Świetnie wygląda. Pozdr!
Napisano 12 Kwiecień 200717 l No kurcze, o to chodzi też, żeby ludzie mieli kasę, aby do tego architekta w ogóle mogli pójść;) Czyż nie?
Napisano 12 Kwiecień 200717 l A nie tak jak mój ojciec i mamuśka - sami zaprojektowali sobie łazienkę :) Co do projektu, to strasznie ale to strasznie przyciąga wzrok ta szafka i ten kanciasty kibelek pod nią, kibelek nawiązujący do krągłości umywalki i szafka o tak zmiennym kolorze jak...to coś na ścianie i imho było by ciekawiej :) Świetny projekt
Napisano 12 Kwiecień 200717 l No nie wiem, okrągła umywalka zlewa się z białym blatem i jest praktycznie niezauważalna jej owalność (odstająca od kanciastej formy ogólnej), tym bardziej, że jesteśmy przyzwyczajeni do pozaokrąglanych umywalek. Kibelek jest biały na ciemniejszym tle, rzuca się w oczy, gdyby był okrąglejszy wkurzałby imo. Filozofuję, chyba potrzebuję jakiegoś tygodniowego bana...
Napisano 12 Kwiecień 200717 l co wam wszystkim ten kibel tak przeszkadza - dla mnie wlasnie jest super... co do szafki - moze i funkcjonalna ale jkaos tak nie trzyma sie 'porzadku - troche nad blatem juz troche nad kibelkiem.. no i ten chromowany przycisk do splukiwania - nie dosc ze jkais taki nieco obły, to w dodatku z polyskiem :/ ... zaraz bedzie odciski palcow na nim widac żaluzja niczego sobie - wrazenie ciezkosci pognieconego papieru celowe? zlew dla praworecznych - co za dyskryminacja ! ; ) poza tym, poziom widze trzymasz na stałym poziomie! pozdrawiam, boba
Napisano 12 Kwiecień 200717 l podaj mi choć jeden przykład inwestora.który idąc do architekta ma tylko kasę na projekt i wc do przyszłej łazienki. tak ale w polsce architekt wnetrz jest raczej traktowany jako luksus a nie jako standard ihmo 0.5% ludzi stac na pozadny projekt w co wliczam realizacjie co do projektu to jedynie spuczka i wbudowana szafka mi nie pasuja ale zapewne jedno i drugie musi byc ;) pozdrawiam
Napisano 12 Kwiecień 200717 l No nie wiem, okrągła umywalka zlewa się z białym blatem i jest praktycznie niezauważalna jej owalność (odstająca od kanciastej formy ogólnej), Kanciastą formę ogólną można by przełamać, owalnością podzespołów sanitarnych :) A to ze sie zlewa to chyba nie jest wina jej kształtu, imho pozaokrąglany sedesik by pasował :)
Napisano 17 Kwiecień 200717 l to i ja dorzucę swoje trzy grosze : - myślę że szafka nie dawałaby tak po oczach gdyby trzymała się podziałów narzuconych przez kafelki i miała np jakies wcięcia na frontach będące kontynuacją układu kafli
Napisano 20 Kwiecień 200717 l Moim zdaniem szafka jest niaładna. Duże skrzydła drzwi, jakos tak wstawiona niecentralnie. Poza tym jest juz sporo szafek pod blatem a ta w scianie na prawde nie zdobi wnetrza. Lustro jest tez jakby za duze na taką klitkę - chociaz pomysl postawienia fajny. Ładna kolorystyka - calkiem ciepła.
Napisano 22 Kwiecień 200717 l Mnie podoba sie, tylko konsekwentnie bym sie pozbył uchwytów w szafkach zrobił w pionie tę szafkę we wnęce tylko troche bym fronty przewęził i wydłużył no i nie wiem co z paluchami jak cokołu nie ma :).
Napisano 5 Maj 200717 l Projekt bardzo ciekawy jak na tak małą przestrzeń. No i oczywiscie zawodowo przedstawiony. Muszla jedynie za ostra w swych kształtach. Użyłeś plane light w oknach czy tylko sun?
Napisano 6 Maj 200717 l Autor ...podaj mi choć jeden przykład inwestora.który idąc do architekta ma tylko kasę na projekt i wc do przyszłej łazienki. większość potencjalnych klientów wysyłających do mnie zapytania ma budżet na inwestycję mniejszy niż koszt ewentualnego projektu ;) Użyłeś plane light w oknach czy tylko sun? tylko plane
Napisano 7 Maj 200717 l łazienka bardzo przyjemna i minimalistyczna, mam zapytanie odnosnie blatu, jaki to materiał nio i jaka jest przyblizona cena czegos takiego? pozdrawiam...
Napisano 7 Maj 200717 l Autor łazienka bardzo przyjemna i minimalistyczna, mam zapytanie odnosnie blatu, jaki to materiał nio i jaka jest przyblizona cena czegos takiego? pozdrawiam... wstępnie blat kerrock, z komorą kerrock. około 4500pln.
Napisano 10 Maj 200717 l Bardzo mi sie podoba kolorystyka i ogólny wygląd. Moooze troszeczke psuje wyglad szafka na scianie, choc jest ona wygodnia i potrzebna. Powiedz dlaczego umywalka nie jest na przeciwko lustra? To co prawda, megastandartowe rozwiazanie ale troche upierdliwe byłoby np. golenie sie w takim miejscu. Dlaczego tak przyjąłeś? Pozdrawiam:)
Napisano 10 Maj 200717 l Autor Powiedz dlaczego umywalka nie jest na przeciwko lustra? To co prawda, megastandartowe rozwiazanie ale troche upierdliwe byłoby np. golenie sie w takim miejscu. Dlaczego tak przyjąłeś? Pozdrawiam:) bo fajnie jest wyglądać przez okno myjąc zęby :) ale faktycznie nie pomyślałem o golących się na mokro. polecam maszynki elektryczne, tańsze, wygodniejsze i mniej bolesne :)
Napisano 10 Maj 200717 l Autor . PRECZ Z MASZYNKAMI ELEKTRYCZNYMI ! ! ! Raz użyłem tego ścierwa,i wolę chyba nieogolony chodzić...;) architekt musi znać się na wszystkim więc... skóra przyzwyczaja się do nowego sposobu golenia około 2 tygodnie. przy wrażliwej skórze dobrze jest zastosować "olejek PRZED goleniem". ja przy bardzo wrażliwej skórze stosuję krem nawilżający PRZED goleniem :cool:
Napisano 10 Maj 200717 l Urzekla mnie Twoja historia ;> Jakos ostatnio nienawidze patrzec na Twoje projekty ;) Te na forum ( :P ).
Napisano 10 Maj 200717 l Autor Urzekla mnie Twoja historia ;> Przy prezentacji projektu Twojego mieszkania możemy skręcić dyskusję panelową o potrzebach funkcjonalnych i estetycznych małych mieszkań dla kawalerów żyjących z kotami ;>
Napisano 25 Marzec 200915 l Piękna łazienka... Coś czego szukam... I ten patent z oknem :D cieszę się że nei tylko ja miałam taką fanaberię by umywalkę dać pod okno... Rano zapsanej gęby nie chcę oglądać a za to sarny i zające mogą się pokazać w polu widzenia.... Pytanko.... Jakiego materiału można użyć na płytki? I czy te szafeczki też może gdzieś są? Szukam ale nie widzę.,..
Napisano 26 Marzec 200915 l bardzo fajnei wygląda ten szum... nadaje teakieej miękkości temu minimalizmowi..:) zacne.