Tas Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 siemanko! kolejny projekcik prosto z Rhino + Maxwell. Nie chcialem poswiecac za duzo czasu na ta fure, wiec zrobilem tylko tylek+kolo. Mialo byc zblizenie na swiatlo, ale ze nie wyszlo jak mialo, to jest ogolny view. A to oswietlenie to tylko HDRI z jakiegos zdjecie typu "city by night". pozdrawiam!
hkropinski Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 sam model ( samochodu ) wydaje sie byc w porządku. ale sposob w jaki go przedstawiles, materialy, oswietlenie i render - pozostawiają wiele do zyczenia... pozdrawiam
Gość BigBen Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Zatkało mnie. Piękny, szkoda że tylko dupcia. Gratuluję.
Tas Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 no przyznam wam , ze tez mi sie cos nie podoba w tej koncepcji przedstawienia(oswietlenie i tlo). Zreszta nie pierwszy raz zchrzanilem, wiec bede musial jakos to dopracowac. Mial byc taki industrial klimacik :P cheers
hcpiter Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 koło i i tyl fajny nawet bardzo ale render kicha, nieciekawie by bylo zepsuc ten model nieciekawym renderem szczegolnie te refleksy :)
RA Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Ciekawe, choć odbicia według mnie za mocne. I tarcza hamulcowa jest zbyt widoczna, więc coś z GI trzeba by namieszać, czy dodać jakiś cień. :) EDIT: Może pokaż siatkę, interesuje mnie jak rozwiązałeś w końcu problem z tym miejscem nad nadkolem.
pecet Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 render bardzo cukierkowy i w ogóle niezbyt udany, sam model niby ładny ale są dwa odstępstwa od oryginału: - górna linia tyłu (linia tego zagięcia jest trochę inna) - kształt tego co jest w tym tłumnik
Tas Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 oto siatki: pecet: nie bardzo wiem o ktore roznice tobie chodzi, wiec zamieszczam zdjecie na ktorym sie wzorowalem, niech kazdy sam porowna :)
Beatou Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 fajne ;] prawa połowa dobra lewa troche tak jak wyżej ludki mowia heh ja bym jeszcze dopieścił i by było miodzio 8)
Dawcio_m Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 więc jakoś sobie poradziłes z tym tyłem i tym bocznym surfem:) felga bardzo ładna model też, render niby ładny, ale odbicia za ostro po oczach idą i jeszcze tam gdzie powinno być ciemno nie jest;)
tymko Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 znalazłem parę niezgodności ze zdjęciem na którym się wzorowałeś. Ale i tak mi się podoba.
mrkrzysiek Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 model ładny, ale render można by było jeszcze dopracować, szczególnie tło i odbicia na lakierze, no i materiał felgi też do wymiany, ale i tak jest fajnie :)
Rekomendowane odpowiedzi