Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

siemanko!

kolejny projekcik prosto z Rhino + Maxwell. Nie chcialem poswiecac za duzo czasu na ta fure, wiec zrobilem tylko tylek+kolo. Mialo byc zblizenie na swiatlo, ale ze nie wyszlo jak mialo, to jest ogolny view. A to oswietlenie to tylko HDRI z jakiegos zdjecie typu "city by night".

pozdrawiam!

viewoptzu5.jpg

lambo2optzp0.jpg

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

sam model ( samochodu ) wydaje sie byc w porządku. ale sposob w jaki go przedstawiles, materialy, oswietlenie i render - pozostawiają wiele do zyczenia... pozdrawiam

Napisano

Zatkało mnie. Piękny, szkoda że tylko dupcia. Gratuluję.

Napisano
  • Autor

no przyznam wam , ze tez mi sie cos nie podoba w tej koncepcji przedstawienia(oswietlenie i tlo). Zreszta nie pierwszy raz zchrzanilem, wiec bede musial jakos to dopracowac. Mial byc taki industrial klimacik :P cheers

Napisano

koło i i tyl fajny nawet bardzo ale render kicha, nieciekawie by bylo zepsuc ten model nieciekawym renderem szczegolnie te refleksy :)

Napisano

Ciekawe, choć odbicia według mnie za mocne.

I tarcza hamulcowa jest zbyt widoczna, więc coś z GI trzeba by namieszać, czy dodać jakiś cień. :)

EDIT:

Może pokaż siatkę, interesuje mnie jak rozwiązałeś w końcu problem z tym miejscem nad nadkolem.

Napisano

render bardzo cukierkowy i w ogóle niezbyt udany, sam model niby ładny ale są dwa odstępstwa od oryginału:

- górna linia tyłu (linia tego zagięcia jest trochę inna)

- kształt tego co jest w tym tłumnik

Napisano
  • Autor

oto siatki:

80390169cf0.jpg

20672113rd3.jpg

pecet: nie bardzo wiem o ktore roznice tobie chodzi, wiec zamieszczam zdjecie na ktorym sie wzorowalem, niech kazdy sam porowna :)

73635922vy2.jpg

Napisano

fajne ;] prawa połowa dobra lewa troche tak jak wyżej ludki mowia heh ja bym jeszcze dopieścił i by było miodzio 8)

Napisano

więc jakoś sobie poradziłes z tym tyłem i tym bocznym surfem:) felga bardzo ładna model też, render niby ładny, ale odbicia za ostro po oczach idą i jeszcze tam gdzie powinno być ciemno nie jest;)

Napisano

znalazłem parę niezgodności ze zdjęciem na którym się wzorowałeś. Ale i tak mi się podoba.

Napisano

model ładny, ale render można by było jeszcze dopracować, szczególnie tło i odbicia na lakierze, no i materiał felgi też do wymiany, ale i tak jest fajnie :)

Napisano

no szkoda ze tylko tył zrobiłeś, model ładny

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.