Yansen Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 Jest u licha czy nie!! Mój muł jakoś się nie kwapi ze znalezieniem. BTW. Czy jest pełne wsparcie dla Maxa 6?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoas Napisano 21 Listopad 2003 Share Napisano 21 Listopad 2003 wszyscy czekaja niecierpliwie.. powiem wam ze juz w 1.2 byly wielkie zmiany.. jesli chodzi o jakos liczenia Gi .. dzialania fotonuf.. bylem w szoku.szkoda ze mi sie lic skonczyla.. grrrr 2.0 to bedzie rewelacja.. wiem to !! fotoas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dziwary Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Jakoś tego nie widze co z tego ze wyjdzie brazil 2.0 skoro tylko nieliczni widzieli brazila 1.2 jak wyjdzie brazil 1.2 na max 6 to pojawi sie na tym forum pare inforacji i na tym sie skończy pare pytań czy ktoś ma i koniec Taka jest niestety prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Kilka dni temu rozmawiałem z ludźmi ze Splutterfisha, to są informacje od nich: Brazil 1.2- Usprawnione GI i zwiększona liczba shaderów. Po skontaktowaniu się z nimi upgrade z wersji 1.0 lub późniejszych jest darmowy. Nie działa pod Maxem R6. Mają go rekompilować pod R6 na dniach. Brazil 2.0- Czyli nowoczesny Displace (nie zależny od siatki) i efekty atmosferyczne (ruchy powietrza (np. gorąco) i wolumentryczne biorące się z definiowania atmosfery)). Co mogę powiedzieć, zapowiada się obiecująco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoas Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 taaaaaaaa.. pisalem juz o brazilu 1.2 roznica jest wielka ! czuc ze juz chlopaki przylozyli wala raczej stabilnosc i GI super poprawione szdery .. jasne.. ale oni ciagle walcza z szybkoscia. Jakosc trzymaja n rownym poziomie jednak dalej nie kumam polityki Spluttera, dlaczego to tak wolno wszystko u nich. .jejku fotoas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yansen Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 At Last!!! SplutterFish Announces Immediate Availability of the Brazil Rendering System for Discreet\'s 3ds max 6 Professional 3D Animation Software VENICE, CA (December 10, 2003) -- SplutterFish LLC, a high-end 3D rendering software solutions provider, today announced that the Brazil Rendering System v. 1.2, an advanced, fully-integrated rendering suite for Discreet\'s 3ds max® software, is now available for 3ds max 6, the latest version of Discreet\'s top-selling 3D animation software. czytać: http://www.splutterfish.com/sf/sf_gen_page.php3?page=press/Brazil_for_3dsmax6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cochise Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 I z czego sie cieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l_lewandowski Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Witam! Ja sie zastanawiam kiedy bedzie sie mozna zapoznac z nowszymi v i czy to w ogole bedzie mozliwe! Nikt chyba nie wylozy kasy na orginal, wszyscy woleliby wersje treningowe ;) a takowych moze nie byc, bo jest niezle chroniony i nie wiadomo czy chlopaczkom od ulegalniania programow bedzie sie chcialo spedzac x czasu na lamaniu programu, nie oszukujmy sie, dla nieiwelkiej grupki zapalencow... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yansen Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2004 A co nie jest dla grupki zapaleńców. Choć przyznaje, że ostatnio polubilem V-Ray\'a - szybki (jak sama nazwa wskazuje) i do tego jakoś wyjątkowo dobrze współpracuje z DreamScape\'m... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoas Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 mialem przyjemnosc pracowac na Brazilu 1.2 i powiem ze troszke szybciej to smiga i ladniejsze te GI wychodzi ale dalej to wszystko jest wolne a co do mentala w maxie.. to sie mocno zawiodlem, tak jak pisali juz inni Mental to Maya i XSI Max to jakas podpucha tylko Vray pozosanie Vrayem na zawsze cos kosztem szybkosci. .jzu nie bede mowil co. nie ma idealnego rozwiazania Mental w XSI i wogole XSI nie jest dla wszystkich bo to soft dosc skomplikowany jeszcze poczekamy pare latek panowie zeby wszystko sie SAMO LICZYLO hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Oj fotoas... Bardzo przykre jest że mental nie ma opcji delikatnego zabarwiania na niebiesko... No i nic się nie da zrobić przez to niestety....A co do twierdzeń o xsi i mayi to chyba za długo rozmawiałeś z Pionistem... Jakoś Pendzel implementuje efekty z tychże softów pod maxowego mentala... I to z dobrymi efektami. Ale widać trzeba mieć głębsze pojęcie aby się do tego zabrać... Cóż tyle ode mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Fotas: No co Ty? XSI jest trudny? Przecież niema chyba łatwiejszego softu od najnowszego softimage. Oczywiście jest to kwestia gustu, ale jakoś w głowie mi się to nie mieści :D. To już max jest trudniejszy. Maya to, co innego. Ale XSI ?? A jeszcze z takim \"wsparciem\" jak jest na forum3d (pozdrawiam dział od XSI :D) to niema absolutnie żadnego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoas Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Gotham_ idac twoim tropem mozna powiedziec ze kazdy soft dobry i kazdym da sie zrobic to co sie chce. Pendzel robi to co robi i robi to dobrze i sprawnie,ale pewnych rzeczy sie nie da przeskoczyc Vrayem, pewnych nie da Mentalem w maxie.Moze to kwestia czasu jak niebawem ktos z XSI podziala tak jak pendzel i pokaze swiatu zswoje poty.Ale czy to jest jakis priorytet ?? Batou_ taaaaa. wielki usmiech.czytam forum XSI,ale nie chce wyskakiwac z debilnymi pytaniami zaraz.Do tego moj FX5600 na XSI chodzi 10X szybciej niz na maxie,nie przesadzajac zni troche . wiesz ze raczej siedze w architekturce i cos tam klikam z szaderami bo nie jest to tak banalne( czytaj glupkowate) jak w maxie..Zadem maxiarz nie ma pojecia co to tak naprawde jest szader jesli nie dotknie XSI badz Maya.ale moze dalsze dywagacje to puszcze na forum XSI czolem panowie aha.. osobiscie Max i Vray to demon szybkosci i dla klienta to jest wypas,ale nigdy przenigdy nie bedzie to wyznacznik jakosci tak jak Mental w XSI badz Maya.ale to juz chyba kazdy wie.pisze dla poczatkujacych zeby sobie wytatuowali na czole :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 ?Gotham_ idac twoim tropem mozna powiedziec ze kazdy soft dobry i kazdym da sie zrobic to co sie chce.? Jeśli się umie ;) to oczywiście że tak. Naprawdę liczy się talent a nie soft. Oczywiście Soft nie może ograniczać... Paint + myszka niewątpliwie ogranicza ale... Softy o których mowa już raczej nie. W sprawie Mentala- Xsi ma najlepszą implementację z wiadomych przyczyn. W sprawie shaderów- Chyba nigdy nie używałeś któregoś z render manów :>.... Bo coś za mocno się podniecasz lamersko obiektowym podejściem mentala :>.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegu Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Sorx, ale czy mógłby mi ktos powiedziec ile kosztuje Brazil albo Vray albo MentalRay (raczej w nowszych wer!), gdzie mozna kupic i który z nich jest najlepszy? (do tej pory myslałem że Brazil ale teraz juz sam nie wiem) Big thx :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Sam z ciekawości zobaczyłem: Brazil : 1200 $ V-Ray advanced : 799$ V-Ray Basic : 299$ Mental ray 3.2 : 1895$ (cena ze strony softimage) A który z nich jest najlepszy? Nie wiem :D Ja lubię mental`a i finalrendera (z którym musiałem się rozstać po przesiadce na XSI). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Tylko tu przydałby się jescze mały komnatrz do tych cen bo o ile mnie pamięć nie myli to np. Brazil od razu jest z licencją na kilka stanowisk, chyba 3 czy 4, jak to znajdę to napiszę. EDIT: Ten za 1200$ ma jedną licencję do pracy i dwie dodatkowe na kolejne maszyny, dla renderingu sieciowego np. Jest też wersja za 750$ ale ma ona tylko 4 licencje do samego renderingu. Przynajmniej tak to zrozumialem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Mental jest na jedno stanowisko, ale jak będziesz chciał go kupić już np. na 40 i więcej to za sztukę zapłacisz jedyne 950 $ [lol2]. Do 7 licencji : 1895 za sztukę Do 19 lic. : 1395 za szt. Do 39 lic. : 1195 za szt. Pow. 40 lic : 950 za szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l_lewandowski Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 Witam! ...a jednak chlopaki dali sobie rade i zlamali zabezpieczenia! [lol2] Brazil 1.2 wkrotce w waszych domach! :P Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yansen Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2004 Ok. Brazil jest lepszy. Ale jeśli o mnie chodzi to chciałbym umieć zrobić coś przyzwoitego korzystając ze ScanLine Renderera Max\'a, a potem jakość GI i causty\'k bedzie mi spędzać sen z powiek :-) Bo o ile modelowanie idzie mi jeszcze jako tako to materiały i ustawianie oświetlenia ... brrrr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoas Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 Lewandowsky_ gdzies ty to wyczytal ja tu same problemy widze ze ludzie maja ze zlamaniem tego skurkowanca Gotham_ rendermana jeszcze nie tykalem,ale co masz do szaderuf w MEntalu ? w XSI ?? kurde... genialna sprawa,zaczynasz czuc naprawde material,jeszcze co prawda malo sie znam ale takie mam odczucia Yansen_ fake GI.. troszke na sieci tutoriali..na Adku tez bylo,tylko nie kaz mi szukac bo no time dzis. Brazil jest dobry,ale czy najlepszy ? hmm..do animacji chyba nie jest za dobry..bo fatalnie wolny pozdro fotoas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yansen Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2004 Ależ ja nie mam problemu z ustawieniem GI tylko z trywialnym ustawianiem materiałów tak aby wyglodaly tak jak ja chce a nie tak jak soft chce... Oczywiście , że musze tutki poczytać i jak znajde trochę czasu to to zrobie. A tak BTW to przypomina mi to troche dyskusje nad wyższością Atari nad Commodore... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegu Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 Ja pier.ole, to czysta taniocha [lol2][lol2], juz lece do supermarketu, kupie od razu wszystkie trzy z okazjii nowego roku!! No coz, taki to ten swiat jest okrutny i nic na to nie poradzimy. A powiedzcie mi czy chociaz Brazil jest prosty w obsludze (tzn czy taki przecietny LoL jak ja da sobie rade zeby uzyskac dobry efekt np fenomenalne szescianiki lub oryginalne kulki biale na bialym tle???) Big tHx !! PozdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yansen Napisano 10 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2004 Według mnie Brazil jest najprostszy z RayTracerów. Choć może mi się tak wydawać bo pod Maxem 4.2 i 5 to jego używałem najczęściej. Choć jak przypomne sobie problemy z MentalRay\'em to może i jest to stwierdzenie obiektywne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 Usunąłem posty (wcześniej inny moderator ale z moim przyzwoleniem). Dlaczego? Regulamin. Powstał z jakiegoś powodu, _lewandowski jesteś na forum od niedawna i niestety nie widziałeś czemu takowy regulamin powstał. Nic mnie nie obchodzą twoje powody czy jaki masz soft w domu. Rozmów o warezie nie będzie na forum. Nikt nie karze ci czytać regulaminu tak samo jak nikt nie karze ci być na tym forum. Są inne, mogą ci dużo bardziej przypaść do gustu. Jeśli chcesz być na tym musisz jednak przestrzegać określonych reguł. To o czym napisałeś... Miejsce tego jest w dyskusjach czy komentarzach a nie tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l_lewandowski Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 Witam! Info dla osob nekajacych mnie U2U! Nie podaje \"informacji\" o Brazilu... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cochise Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 Info dla osob pytajacych o Brazila 1.2: jeszcze nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 16 Styczeń 2004 Share Napisano 16 Styczeń 2004 Jest!! Ale nie taki, jakby wszyscy chcieli :P ..bo a $$ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cochise Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 A jednak juz jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 ura riebiata ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 A tak po polskiemu?? :) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l_lewandowski Napisano 13 Luty 2004 Share Napisano 13 Luty 2004 Witam! ...a mowilem! he he he fotoas, niedowiarku! [lol2] Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoas Napisano 16 Luty 2004 Share Napisano 16 Luty 2004 no ja si ebardzo ciesze ze Zenek12 juz jest na fali...czekali czekali i sie doczekali :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yansen Napisano 20 Luty 2004 Autor Share Napisano 20 Luty 2004 A ja jak zwykle o niczym nie wiem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 20 Luty 2004 Share Napisano 20 Luty 2004 Potwierdzam, już jest... Jestem szczęśliwym posiadaczem owej wersji...:D PS. Tylko nie zwalać mi się na GG i U2U...:P Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yansen Napisano 20 Luty 2004 Autor Share Napisano 20 Luty 2004 Jak na moje to za mało razy napisałeś to samo i jakoś do mnie nie dotarło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yansen Napisano 20 Luty 2004 Autor Share Napisano 20 Luty 2004 BTW. Ostatnio piszę program do wizualizacji struktur magnetycznych i mam dużo geometrii więc real-time odpada a własnego renderera pisał nie będę. Postanowiłem zrobić eksport danych dla innego renderera. I wiecie co POV-Ray rządzi:D Prostota, darmowość, wystarczalność (do tych zastosowań). Ot co! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LHT Napisano 21 Luty 2004 Share Napisano 21 Luty 2004 Jest Brazil 1.2.21 na 3Dsmax6, mam go na dysku. Tylko maxa 6 nie moge odpalić :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 21 Luty 2004 Share Napisano 21 Luty 2004 ehhh... za miast sie chwalic kto ma a kto nie ma lepiej pokazcie co umiecie albo co zrobiliscie !! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkk81 Napisano 21 Luty 2004 Share Napisano 21 Luty 2004 Ja tez mam, ale ona jest jakas wadliwa. Po zainstalowamiu (recznym) nie ma miniaturek materialow w MaterialEditorze!!! Moze macie na to jakis sposob i czy wogole tez macie ten problem!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkk81 Napisano 21 Luty 2004 Share Napisano 21 Luty 2004 Ja tez mam, ale ona jest jakas wadliwa. Po zainstalowamiu (recznym) nie ma miniaturek materialow w MaterialEditorze!!! Moze macie na to jakis sposob i czy wogole tez macie ten problem!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi