Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Inspiracją do stworzenia tego renderka był nocny spacerek pewną uliczką. Samo ulepienie modeli zajęło mi ok 3-4 dni roboczych, więcej czasu poświęciłem na doświetlenie i oczekiwanie na niezliczoną ilość renderów próbnych. Celem było stworzenie graficzki przypominającej starą fotografię.

W końcu dobrnąłem do akceptowalnej postaci, no i po paru szlifach w p-shopie mogę uznać pracę za zakończoną :)

Ahaa, i jeszcze jedno, do zrobienia tego potrzebowałem 3ds maxa, a oświetliłem za pomocą FinalRendera :)

Pozdrawiam.

URL%5D

kamienicaelowof7.jpg

URL%5D

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

eee... paski mi sie podobaja;)

model jest bardzo fajny, tylko do starej fotografii czegos temu renderowi brakuje...

wyszedl plowy i plaski. moze wiecej kontrastu, abrdziej nasycone "kolory/cienie", jakis noise wieksz i moze troszke przepalen.

takie jest moje skromne zdanie.

ale ogolnie ciekawie.

pozdrawiam serdecznie

tadzio

Napisano

Wg mnie stare fotografie są właśnie ze słabym kontrastem i wygasłymi barwami a wiekszy noise poprostu spowoduje jakbyś robił fote kliszą o większym ISO :p

A to surowizna z maxa:

cam6copyfe1.jpg

Napisano

Byłem ciekawy FinalRendera;) Mnie się podoba tylko dałbym może trochę zimno-niebieskiej 'poświaty' jaką daje księżyc, a co powinno być widać na dachu kamieniczki;) Choć przy sepii i tak raczej nie będzie tego widać.

Pozdrawiam;)

Napisano

A mi to się tak wogóle to podoba, że fajne jest mam na myśli ;]

Specjalnie wykonania nie ma sie co czepiać bo model ładny, na redner nie można narzekać...

Napisano

Ja uważam, że pracka wygląda naprawdę ładnie, tylko na tym pierwszym renderze zabawnie wyglądają te lampy... cały render taki "stary", a lampki nowiutkie:P

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności