Privateer Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 Witam. Inspiracją do stworzenia tego renderka był nocny spacerek pewną uliczką. Samo ulepienie modeli zajęło mi ok 3-4 dni roboczych, więcej czasu poświęciłem na doświetlenie i oczekiwanie na niezliczoną ilość renderów próbnych. Celem było stworzenie graficzki przypominającej starą fotografię. W końcu dobrnąłem do akceptowalnej postaci, no i po paru szlifach w p-shopie mogę uznać pracę za zakończoną :) Ahaa, i jeszcze jedno, do zrobienia tego potrzebowałem 3ds maxa, a oświetliłem za pomocą FinalRendera :) Pozdrawiam.
Bruneq Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 tak jak mowilem wczesniej...wywal tec czarne paski !!;\
tadzio Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 eee... paski mi sie podobaja;) model jest bardzo fajny, tylko do starej fotografii czegos temu renderowi brakuje... wyszedl plowy i plaski. moze wiecej kontrastu, abrdziej nasycone "kolory/cienie", jakis noise wieksz i moze troszke przepalen. takie jest moje skromne zdanie. ale ogolnie ciekawie. pozdrawiam serdecznie tadzio
Privateer Napisano 15 Maj 2007 Autor Napisano 15 Maj 2007 Wg mnie stare fotografie są właśnie ze słabym kontrastem i wygasłymi barwami a wiekszy noise poprostu spowoduje jakbyś robił fote kliszą o większym ISO :p A to surowizna z maxa:
pionix Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 Witam ziomala :) Bardzo fajnie wyszła ta "stara" wersja ale paski czarne bym wywalił pozdrawiam
Touch Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 Byłem ciekawy FinalRendera;) Mnie się podoba tylko dałbym może trochę zimno-niebieskiej 'poświaty' jaką daje księżyc, a co powinno być widać na dachu kamieniczki;) Choć przy sepii i tak raczej nie będzie tego widać. Pozdrawiam;)
Bruneq Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 heheh..a najlepsze to to ze fotka wzorowana na wczesne lata 30te....a latarnie z XXI wieku!;)
Privateer Napisano 15 Maj 2007 Autor Napisano 15 Maj 2007 przejdz sie po starym rynku w ktorym kolwiek miescie i porownaj :P:P
Homa Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 Całkiem przyjemnie... Lubię taki klimat, tego typu pracki... a ta prezentuje się bardzo okay ;-)
!Ewert Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 no klimat fajny ale render bez obróbki jakiś nie taki teges;p
Privateer Napisano 15 Maj 2007 Autor Napisano 15 Maj 2007 no klimat fajny ale render bez obróbki jakiś nie taki teges;p hehe no i po to sie szlifuje material po wyrenderowaniu ;)
CzAk1 Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 A mi to się tak wogóle to podoba, że fajne jest mam na myśli ;] Specjalnie wykonania nie ma sie co czepiać bo model ładny, na redner nie można narzekać...
ETA Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 Ja uważam, że pracka wygląda naprawdę ładnie, tylko na tym pierwszym renderze zabawnie wyglądają te lampy... cały render taki "stary", a lampki nowiutkie:P
Rekomendowane odpowiedzi