Napisano 15 Maj 200717 l Witam. Inspiracją do stworzenia tego renderka był nocny spacerek pewną uliczką. Samo ulepienie modeli zajęło mi ok 3-4 dni roboczych, więcej czasu poświęciłem na doświetlenie i oczekiwanie na niezliczoną ilość renderów próbnych. Celem było stworzenie graficzki przypominającej starą fotografię. W końcu dobrnąłem do akceptowalnej postaci, no i po paru szlifach w p-shopie mogę uznać pracę za zakończoną :) Ahaa, i jeszcze jedno, do zrobienia tego potrzebowałem 3ds maxa, a oświetliłem za pomocą FinalRendera :) Pozdrawiam.
Napisano 15 Maj 200717 l eee... paski mi sie podobaja;) model jest bardzo fajny, tylko do starej fotografii czegos temu renderowi brakuje... wyszedl plowy i plaski. moze wiecej kontrastu, abrdziej nasycone "kolory/cienie", jakis noise wieksz i moze troszke przepalen. takie jest moje skromne zdanie. ale ogolnie ciekawie. pozdrawiam serdecznie tadzio
Napisano 15 Maj 200717 l Autor Wg mnie stare fotografie są właśnie ze słabym kontrastem i wygasłymi barwami a wiekszy noise poprostu spowoduje jakbyś robił fote kliszą o większym ISO :p A to surowizna z maxa:
Napisano 15 Maj 200717 l Witam ziomala :) Bardzo fajnie wyszła ta "stara" wersja ale paski czarne bym wywalił pozdrawiam
Napisano 15 Maj 200717 l Byłem ciekawy FinalRendera;) Mnie się podoba tylko dałbym może trochę zimno-niebieskiej 'poświaty' jaką daje księżyc, a co powinno być widać na dachu kamieniczki;) Choć przy sepii i tak raczej nie będzie tego widać. Pozdrawiam;)
Napisano 15 Maj 200717 l heheh..a najlepsze to to ze fotka wzorowana na wczesne lata 30te....a latarnie z XXI wieku!;)
Napisano 15 Maj 200717 l Całkiem przyjemnie... Lubię taki klimat, tego typu pracki... a ta prezentuje się bardzo okay ;-)
Napisano 15 Maj 200717 l Autor Tomuś napisał: no klimat fajny ale render bez obróbki jakiś nie taki teges;p hehe no i po to sie szlifuje material po wyrenderowaniu ;)
Napisano 25 Maj 200717 l A mi to się tak wogóle to podoba, że fajne jest mam na myśli ;] Specjalnie wykonania nie ma sie co czepiać bo model ładny, na redner nie można narzekać...
Napisano 25 Maj 200717 l Ja uważam, że pracka wygląda naprawdę ładnie, tylko na tym pierwszym renderze zabawnie wyglądają te lampy... cały render taki "stary", a lampki nowiutkie:P