Napisano 7 Czerwiec 200717 l witam jestem tu nowy... zaczynam prace z 3ds maxem (8) wcześniej pracowałem troche na Blenderze... potrzebuje wszelkiego rodzaju pomocy przy modelowaniu auta... prosze o skomentowanie siatki... piszcie co jest krzywo...co jest nie tak... lub czego nie powinno być itp... z góry wielkie dzięki...
Napisano 7 Czerwiec 200717 l krzywo, ogladaj wiecej tutoriali i siatek, bo narazie slabo, ale to początki wiec pamietaj: tutoriale:) pozdr
Napisano 7 Czerwiec 200717 l więcej precyzji od samego początku bo później będzie trudno Ci naprawiać siatkę jak będzie bardziej szczegółowa i tak pisze hkropinski , przyglądnij się dobrze innym siatkom:)
Napisano 7 Czerwiec 200717 l Radził bym napoczątku zrobic tylko zarys auta ... a potem dopiero detal itp... :)
Napisano 8 Czerwiec 200717 l no bedziesz sie musial troche pomeczyc ;) wbrew pozorom to dosyc trudne autko do modelowania, ma kilka miejsc nad ktorymi trzeba poglowkowac.
Napisano 8 Czerwiec 200717 l Autor dzięki za odpowiedzi... oglądałem już chyba wszystkie tutki o modelowaniu aut... i troche siatek też przejrzałem ### Proszę moderatora o usunięcie mojego wątku ###
Napisano 8 Czerwiec 200717 l ee tam ... czemu od razu usuwac ? :> dawaj dalej ... co cie nie zabije to cie wzmocni ;] jak nie wyjdzie ta proba... to wyjdzie kolejna ... wyciagnij z tego max ile sie da ... a zaowocuje to przy kolejnych projektach pozdrawiam
Napisano 8 Czerwiec 200717 l Autor robie nowe auto ponieważ printy od tego bmw były nie dokładne... alebo ja coś pokręciłęm. Dlatego prosze o usunięcie... teraz robie bmw 7 a raczej próbuje... dopiero zrobiłem maskę
Napisano 8 Czerwiec 200717 l zaloze sie ze przy BMW 7 tez powiesz ze printy sa niedokladne... ale sie mi nie chce zakladac...
Napisano 8 Czerwiec 200717 l troche dziwne ze dopiero teraz zauwazyles ze printy sa niedokladne. poszukaj na forum tutkow damusTo na temat niepasujacych printow. poza tym to niepoddawaj sie tak latwo,walcz...
Napisano 8 Czerwiec 200717 l Autor a tym bmw m3 na serio było coś nie tak z tymi printami ... dlatego nie zrobiłem tyłu... w tym bmw 7 nie widze żadnych nie dociągnieć... jak narazie
Napisano 8 Czerwiec 200717 l polecam ci rozpoczęcie zabawy z modelowaniem aut od audi (niestety jest już chyba wymodelowany kazdy model) najnowsze modele mają prawie idealne printy o bardzo dużej rozdzielczości. referków też nie brakuje:) chyba że wolisz np kaszlaka bo referków nie trzeba szukać, mozna wyjsc na ulice i zaraz zobaczysz egzemplarz
Napisano 8 Czerwiec 200717 l Autor właśnie w tym problem że te dokładne mają dużą rozdzielczośc i jak się wczyta do maxa to są niewyraźne... :( tak wygląda moja praca nam bmw 7 ... dobrze ta siatka wygląda? a tak poza tym to jak się robi taki render siatki?bo ja screeny robie
Napisano 9 Czerwiec 200717 l To moze poczytaj najpierw o poprawianiu jakisci textur wyswietlanych w view?? Teraz siatak nie wyglada ze dobrze tez jest miejscami dziwni ulozona ale zycze powodzenia :] I nie poddawaj sie tak szybko ;)