RaVirr Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2007 Ha wkręt jest taki, że ja tego nie skanuje tylko fotografuje te rysunki (do tego komórką) i dlatego taka jakość:/ Z rozmiarami czasem się trochę zapominam bo na moim monitorze taka wielkość jest w sam raz. Od teraz będę dawał mniejsze rozdziałki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 Uff komórka to raczej się do tego nie nadaje. Efekty takich fotek są mało czytelne i naprawdę mało co można powiedzieć o pracach bo niewiele widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2007 Hmmm skanera nie mam.. W sumie jest w domu inny kom (K800i) to zacznę nim robić foty. W końcu to JUŻ 3mpx a nie 2 jak w moim K750i. Albo trzeba będzie gdzieś znaleźć skaner ;] Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 Sprzedam tanio (taniej,niż gdziekolwiek indziej) nowego Epsona: skanero-xero-drukarkę, ale jeśli nie chcesz, to i tak polecam "Epsona";) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Cześć. Trochę tu nie zaglądałem, ale nie miałem możliwości zbytnio (całkowita wymiana kompa). Skaner w najbliższym czasie odpada gdyż najzwyczajniej nie mam już kasy. Więc.. zaczynam znowu dłubać w Fotoszopie ;p I (uwaga!) już coś wydłubałem ;) Mam chęć jeszcze powiększyć kadr, ale zobaczymy jak to będzie.. Co wy na to?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Październik 2007 Autor Share Napisano 10 Październik 2007 Witam. Póki co walczymy z kolorem. Chcę to skończyć bo na razie to tylko godzina pracy (czyli wip): czekam na rady. Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 z tymi wrzosowiskami to albo mi się wydaje albo nadużyłeś sharpena, jeśli to jakaś inna technika to przepraszam, ale jeśli nie to spróbuj to wyostrzyć jakoś naturalnie, ostrymi brushami czy coś, co do drugiego to brak pierwszego planu i ciężko coś powiedzieć ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Październik 2007 Autor Share Napisano 11 Październik 2007 Masz racje- za dużo tego sharpena. Dzięki za koment dobrze wiedzieć, że ktoś tu zagląda;) Dalszy ciąg płonącego miasta (i chyba to już koniec- niestety totalnie czasu brak, cały czas nauka:/): Łącznie około 3 godzin..Pozdrawiam;) ..... edit Teraz jest Koniec;D i Łącznie około 4,5 godziny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 7 Listopad 2007 Autor Share Napisano 7 Listopad 2007 Ciąg dalszy: Jakoś już to wygląda..Co myślicie o namalowaniu gdzieś z prawej słoneczka?? Zawsze te jakieś urozmaicenie w kolorach będzie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Listopad 2007 Autor Share Napisano 9 Listopad 2007 Uff..przez ostatnie dni było dosyć dużo czasu na ćwiczenia.. Zostawiłem na razie oleje i wziąłem się za photoshopa. Ten obraz poniżej miał być kolorowy. Zacząłem od dość szczegółowego szkicu, potem zacząłem nakładać kolory...krótko mówiąc kolejna porażka:/ Skończyło się na tym: Korzystałem z kilku fotek znalezionych w necie.Już teraz widzę, że prawe oko jest za małe i ręce chyba za duże, ale nie mam siły już tego poprawiać.. Za dużo nad tym siedziałem, może kiedyś jeszcze się do tego wezmę. Co o tym sądzicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 jeśli używasz filtrów to (moim zdaniem ;P) źle, można sobie polookać jakie efekty dają, jak zmieniają stylistykę i charakter obrazka ale raczej staraj się korzystać z nich tylko ewentualnie spróbować uzyskać ten efekt samemu, narzędziami/pędzlem, cięciem itp. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Listopad 2007 Autor Share Napisano 10 Listopad 2007 Skoro tak mówisz..postaram się tak robić;) Zacząłem cokolwiek ćwiczyć w photoshopie ale te ćwiczenia są tak nieregularne (teraz klasa maturalna-głównie nauką trzeba się zająć a rysunki i malunki już rekreacyjnie niestety:/), że na "konsekwencje" tych ćwiczeń trzeba będzie jeszcze długo czekać.. Ale póki weekend- trening;D Dzięki za koment;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 cześć, apropos miasta: niezłe jak na początek, ale za bardzo jednolite. inne odcienie nadałyby temu jakiś wyraz, pozwoliły zarysować kontury etc. i za dużo czerni ;) odnosnie tej czarnobialej babci, oko w prosty sposób możesz powiększyć ;> zaznacz je dookoła i naciśnij ctrl+t ;) 3maj sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 15 Listopad 2007 Autor Share Napisano 15 Listopad 2007 sammael_at tak szczerze powiedziawszy już mi się nie chce wracać do poprzednich prac;) Wole zrobić coś nowego;) Nowy pikczer- w założeniu anioł na pierwszym planie, z tyłu mglisty krajobraz. Walczymy;) Aktualny stan pracy: Piszcie śmiało co do poprawy, co be i fe.;) Byłbym niezmiernie wdzięczny za komentarze i rady:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 Za długa jej prawa dłoń, i trochę źle że jej czubek głowy uciąłeś...no ale pracuj dalej zapowiada się smakowicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 30 Listopad 2007 Autor Share Napisano 30 Listopad 2007 Straciłem wene na to wyżej.. Może kiedyś dokończę ;) Jak na razie odświeżam troszkę teczkę bo spadłem na 3 strone;) Taki portrecik ołówkiem który mam nadzieję jeszcze dopracować: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 no ołóweczek śliczota...choć osobiście uważam, że chyba za mocne cienie w okolicach oczu.... dają trochę demoniczny wyraz. Za to cała reszta superos!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2007 Dzięki ;) Takiego brzydala sobie narysowałem: Trochę krzywo wyszedł ale co tam..rzucam na pożarcie ;D I powoli zacznę konstruować sceny bo chyba powoli czas na to;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shin Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 brzydal faktycznie krzywy, ale chłopaczek powyżej wyszedł ci świetnie.. kojarzy mi się z Royem Battym z Bladerunnera, ino w czasach dziecięctwa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2007 Dzięki;) Chłopaczek lepszy bo rysowany na zlecenie za żywą gotówkę;) Trza było dłużej nad nim posiedzieć i się postarać, a brzydal to tylko tak na odstresowanie;) edit Dorzucam jeszcze ze speedpaintingu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 Coś takiego zmalowałem (z referencji): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2007 Kolejny portret ołówkiem: Mam nadzieje, że sie spodoba;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 ładnie ci wyszedł ten ołówkowy, dobrze że zwróciłeś uwagę na oczy. W tym wyżej, z referencji drażni mnie ten fragment koloru, jak kolorowe to kolorowe a jak b&w to b&w, przez co cienie wyglądają jak brudy jakieś, postaraj się tego unikać raczej ;] Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 świetne!! Choć oczka wyszły troszkę płaskie..przydał by sie jakiś mocniejszy blik albo coś. Wydaję mi sie że rysowałeś ze zdjęcia robionego z fleszem, bo cienie sie tak kontrastowo układają. Pozdrawiam i czekam na następne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Heja! Moim zdaniem rysunki robione ołówkiem wychodzą ci o niebo lepiej niz digitale. Może byś spróbował maziać tabletem podobnie jak ołówkiem, nieuzywając miękkich pyndzli. Wtedy efekt mógłby być ciekawy. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2007 Witam i wielkie dzięki za komentarze;) Ciesze się, że się podoba;) masz)rum Hehe zlikwiduje ten kawałek koloru;) I obiecuje poprawę;) MortomZdjęcie było zrobione z fleszem, sam nie chciałem nic zmieniać w ułożeniu cieni i kierunku padania światła, żeby w jak największym stopniu przypominał zdjęcie. Niedługo chyba następne portrety. Mam nadzieje, że będą Ci się podobać;) SoAd Więc na kompie robić tylko szkice i wprawić się w tym a jak na razie omijać kolor? A może jak na razie całkiem przerzucić się na ołówek i trenować? Co o tym myślisz? Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2008 Następny portret do kolekcji;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 nei boj sie podkreslac zebow, bo teraz wygladaja jakby panna miala te miejsce twarzy zywcem z "kreskowek" wziete, wiadaomo czasem a w szczegolnosci gdy sie rysuje olowkiem wychodza zbyt ciemne miejsca miedzy zebami i wyglada to okropnie ale lepiej wlasnie tak se pocwiczyc, pomaluj sobie same zeby kiedy jest zacisnieta szczeka i potem to przenos do portretow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 Zbiór ostatnich prac:) Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrew Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Jak dla mnie całkiem ciekawe rysunki. Mógłbyś tylko zwrócić większą uwagę na światłocień, niektóre ważniejsze cienie przydałoby się bardziej wyeksponować. I może się czepiam, ale w większości portretów trochę zniekształciłeś oczy, tzn. postać ma każde oko inne- innej wielkości, kształtu. W niektórych rysunkach to bardzo rzuca się w...oczy:) Co do rysunków cyfrowych, podobają mi się. Masz wiele ciekawych pomysłów. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Maj 2008 Autor Share Napisano 11 Maj 2008 Daroz Rysowanie zębów to moja bolączka..ćwiczę i ćwiczę i dalej lipnie to wygląda..Dlatego często wybieram buźki z zamkniętymi ustami;) Andrew Dzięki;) Z racji tego, że ostatnio matury męczą brakuje czasu na rysowanie. Ostatnio udało mi się narysować portrecik na a3. Trochę zmolestowany w szopku: PS. Do przyszłych maturzystów -> Te całe matury są mocno przereklamowane..To mimo wszystko tylko większy sprawdzian:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 Całkiem fajnie, świetny nos i wargi. Super decha na pierwszym planie. Można by było jeszcze bryły szukać rysując narzędziem ( nie palcem) i tam gdzie jest światło, delikatnie a gdzie cień intensywniej by nie pozostawiać zbyt wiele płaskiej kartki (być może tak robiłeś ale jest to mało widoczne). Oczy - trochę zbyt wyrysowane konturem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi