Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

http://www.komputronik.pl/Notebooki/hp_Compaq/seria_500/HP_530__GH638AA__T2050_15_4__1024MB_80GB_Vista_H_Basic_/pelny,id,40354/

czy to si臋 w og贸le do czego艣 nadaje?

szukam laptopa do 3-4k do pracy w autocad. na laptopach si臋 nie znam ale wydajno艣膰 por贸wnywalna ze stacjonarnym P4 2.8mhz 1gb by艂aby idealna.

no i design obudowy jest bardzo istotny :>

• Odpowiedzi 14
  • Wy艣wietle艅 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

To "Intel Graphics Accelerator 900" wygl膮da ma艂o zach臋caj膮co, ale nie wiem jak to jest z akceleracj膮 w autocadzie. Je偶eli z karty graf. nie korzysta, to bior膮c pod uwag臋 wygl膮d klapacz chyba jest okey.

Napisano
no i design obudowy jest bardzo istotny :>

to wsad藕 bebechy HP w obudow臋 od iBooka czy MacBooka;)

ta konfiguracja imo powinna stykn膮膰 chocia偶 ze 2 GB ramu by si臋 przyda艂o. karta graficzna tez jaka艣 taka... nie pewna.

Napisano

jak glownie zalezy ci na autocadzie to matryce 1280 x 800 bym odradzal...

moze ogladnij asusa F2J... core duo, 1 gb, radeon x1400, 15" matryca

1400x1050 i mozna go kupic za 3500-3700

Napisano

spotka艂em si臋 z bardzo z艂ymi opiniami na temat Intel Graphics Accelerator 900 - podobno oferuje bardzo s艂ab膮 wydajno艣膰 w stosunku do kart ATI albo Nvidii - ale nie pracowa艂em na tym tak偶e na 100% nie moge zapewni膰 偶e to prawda

przek膮tna ekranu LCD 15,4 cali - chyba troch臋 ma艂o do autocada

Napisano

hehehe ja swojego czasu w Maxie pracowa艂em na 14 calach.......yyyyyyy no jakby to powiedzie膰 to ma艂o troche no :P

Napisano

Sans, w kt贸rym艣 z w膮tk贸w ju偶 pisa艂em o firmie z Lubina, kt贸ra sk艂ada laptopy na komponentach jakie sam wybierzesz. Wszystko na bazie tzw. kad艂ubka ASUS'a. Brat kupi艂 teraz ze znajomym laptopa do firmy. Zmie艣cili si臋 w 4000z艂 przy 2GB RAM'u, 100GB dysku (7200 obr/m) i (nie wiem jak taktowany) ale dwurdzeniowy procesor. Je艣li chcesz podam Ci pe艂n膮 specyfikacj臋 i kontakt. Kompy wysy艂aj膮 te偶 kurierem, wi臋c nie mia艂by艣 problemu z odbiorem. Na wszystko 2 lata gwarancji.

Pozdrawiam

Napisano

M贸j znajomy ze sklepu komputerowego te偶 takie sk艂ada :) ale to co najwa偶niejsze w laptopie, czyli obudowa, nie jest ju偶 szczytem designu ;]

Napisano

Tutaj akurat z obudow膮 nie ma problemu, prezencja bardzo dobra;) Jak normalny laptop 艣redniej, mo偶e nawet wysokiej klasy;)

Podaj臋 szczeg贸艂ow膮 specyfikacj臋:

Core 2 Duo T5500, 1,83 GHz, 2MB cache, FSB 667MHz

Chipset Intel 945PM

2048 MB RAM DDR2 667MHz

ATI Radeon X1600, 256 MB z Turbo Cache (pami臋膰 do 512 MB)

Serial ATA 100GB Seagate 7200 rpm, z NCQ

15,4 cali, TFT WXGA Glare, 1280x800

DVD卤RW DL

LAN 10/100/1000 Mbit/s

WiFi Asus IEEE 802.11bg

Bluetooth

Czytnik kart pami臋ci: MemoryStick/MemoryStick Pro, MultiMedia Card, SecureDigital Card

Z艂膮cza zewn臋trzne:

1 x eSATA

1 x FireWire (IEEE 1394)

1 x RJ-11 (modem)

1 x RJ-45 (LAN)

1 x S-Video

1 x wej艣cie na mikrofon

1 x wyj艣cie na s艂uchawki

15-stykowe D-Sub (wyj艣cie na monitor)

5 x USB 2.0

Gniazda rozszerze艅 1x Express Card/54

Bateria: Li-Ion 6-cell

Windows XP Home Edition

24 m-ce gwarancji

Laptop robiony na kad艂ubku Asusa

Cena 4020 z艂 brutto

Napisano
Napisano

do acada wszystko sie nadaje. ja mam na intelu i 艣miga cho膰 pracowa膰 na laptopie z natury nie da sie szybko. (m贸j od jakiego艣 czasu le偶y w szafie)

...naj艂adniejsze s膮 IBMy :)

Napisano
  • Autor

dzi臋kuj臋 za porady. to ma by膰 laptop dla kole偶anki wi臋c zabawa w sk艂adaki odpada.

fajne s膮 sony vaio, ale oferta na polski rynek to jaki艣 przestarza艂y odpad z zachodu. na dodatek dro偶szy ni偶 wy偶sze modele w niemczech.

Napisano

odkopuje temat bo czuj臋 偶e mog臋 pom贸c :) zobacz na model CA M158N (lub M160S) z rodzia艂k膮 wsxga+ (jedyny mankament to wystaj膮ca z ty艂u bateria na jakie艣 1,5 cm, aczkolwiek jest ona pojemna i starcza na d艂ugi okres pracy). Nie wiem czy AutoCad potrzebuje akceleracji 3D. Je艣li tak to dobrymi kartami b臋d膮 geforce 7600,8600 albo od ati x1600. Jesli nie potrzebuje to karty typu intel gma (Graphic Media Accelerator) spokojnie wystarcz膮 :) co do Sony Vaio - to dobre notki, aczkolwiek nie maj膮 one serwisu w Polsce co mo偶e wi膮za膰 si臋 z d艂ugim czasem naprawy :/ tak samo jak Acer - nie maj膮 serwisu w Polsce tylko w Brnie w Czechach.

Skoro uzyszkodnikiem ma by膰 kobieta to Lenovo odpada... dlaczego? bo ma ma艂o wytrzymal膮 obudow臋 - szybko si臋 rysuje i wyciera, a notek powycierany nie wygl膮da 艂adnie.

Co do Paviliona - s膮 to notki mo偶e 艂adne, ale awaryjne... podobno piszczy dysk... :/

HP seria nc to dobry wyb贸r - jest to seria profesjonalna - bardzo wytrzymala obudowa - bodaj偶e kompzytowa, tak偶e nie b臋dzie si臋 tak szybko wyciera膰.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci