Napisano 26 Czerwiec 200717 l Witam Będzie to budka telefoniczna :D Dorobie jeszcze troszkę trawki tu i tam jak starczy miejsca na teksturze i jakieś jeszcze może małe rzeczy dla urozmaicenia :) Póki co całość 768 tris Pozdrawiam
Napisano 26 Czerwiec 200717 l nooo, przyjemne ;) jeśli masz jeszcze trochę wolnych tri to może dodaj jakąś zmiętą gazetę walającą się tu i tam? i osobiście wygiąłbym tą latarnię :) pozdrawiam! ps.i trzymam kciuki :P
Napisano 27 Czerwiec 200717 l Fajnie, że przyłączasz się do bitwy. Ciekawe co za flagę tam wsadziłeś ;)
Napisano 27 Czerwiec 200717 l Mistrzuniu, a nie oplacało by Ci się bardziej dać tego podłoża na kwadracie? No, chyba że coś cudujesz:) Weri najs! Kałuża ist di best!
Napisano 27 Czerwiec 200717 l Flaga jest wbita w opone??o_O Dodaj jakas trawe, krzaczka moze nawet. Szyby porozbijaj i daj odlkamki na podlozu. bardzo ladne poza tym, Moze bym tylko kija od flagi powiginal takze w inne osie na zgieciach ktore zrobiles. no latarnia tez moglaby sie skrzywic. Pozytywnie, moj faworyt.
Napisano 27 Czerwiec 200717 l Autor Dzieki za ciepłe słowa hyhy poskrzywialem wszystko co napisaliście Mort - na gazate nie starczy miejsca na texturze :/ Ofca - widzisz jakie to czasami człowiekowi głupie rzeczy przychodza do głowy :D nawet enviro w kryzysowej sytuacji :D Poraszek - trawa i szkła jak już napisałem beda, tylko jak juz bede mial całość zrobioną :P już rozłożyłem to to nawet: wolne miejsce na trawke i szkła tylko kurcze własnie mi na to ziemie nie starczyło miejsca dlatego pytałem sie o dodatkowe 256x256 :/ pozdr
Napisano 27 Czerwiec 200717 l to może miejsce na szyby poświęcisz na rzecz terenu, po prostu wywal szyby i powiedz że ktoś wybił :) (ot taka moja sugestia) no chyba że będziesz na nich robił jakiś detal typu plakaty itp (ot taka druga sugestia)
Napisano 28 Czerwiec 200717 l Autor hmm Tony genialne :D czemu ja na to nie wpadłem :D ? szyby i tak bedą wybite wiec moge wywalic jakąs ich czesc bo bedzie alpha i bedą tylke takie pozostalosci po nich wiec no mniejsza :d dzieki :)
Napisano 28 Czerwiec 200717 l Zawsze mozesz nie dawac textury na podloze -AND SCREW THE LIMITS!! YEAH.
Napisano 28 Czerwiec 200717 l E tam podloze, to juz tylko prezentacja modelu w koncu i chyba w limit sie nie wlicza, chociarz no nie wiem, w koncu taka buda normalnie nie stoi na kolistym wycinku piachu ale gdzies normalnie w lokaci, tak czy inaczej zostaw szyby bo nie ma to jak zababrana blotem i krwia szyba :), zrob je z peknieciami tak jakby ktos rzucil kamieniem (mysle ze dobrym tutaj przykladem by bylo wiele budek telefonicznych w polsce) do tego moze strzel taga :> Do tego mozesz jeszcze zlapac za wierzcholki jednego rogu budy razem z dachem i z soft selectem przeciagnij w dol :p No i potem wszytskie od dachu i ztwistuj lekuchno cala bude, nie bedzie wtedy taka sztywna idealna :) Pozdrawiam
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Autor juz sobie poradziłem z podlozem :P Konras - za mało czasu na to wszystko!! :D poraz kolejny udowodniłem sobie ze lepiej zebym robił postacie hehe :D jeszcze dodam troche oznak starosci i zniszczenia, trawke, szkła, lampe chyba jeszcze zmienie jak znajde czas na to wszystko bo chyba nie skoncze macie jeszcze jakies pomysły zeby to ulepszyć? ^^ kałuże chbya wywale też
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Wygląda bardzo dobrze, a jak dodasz obiecanych zabrudzeń i innych śmietków, zwłaszcza na tym czerwonym materiale budki i cosik na podłożu, będzie jeszcze lepiej.
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Mam nadzieję, że trawka będzie żółta i wyschnięta ;) Fajny fonik, dziwne, że nikt słuchawki nie urwał xD
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Autor thx! Empeck no oczywiście ze zólta i wyschnięta , inne nie wchodza w gre ;P nie wiem czy nie przesadziłem :D:D textura 1024 kurcze próbuje sie pozbyć tej intencji do robienia ze wszystkiego pseudo silenthilla ale ciezko jest :D
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Flaga trochę zbyt sztywna, ja bym ja zrobił opadniętą, jak przy bezwietrznej pogodzie. Poza tym, co Ty chcesz, Silent Hill dużo dobry ;)
Napisano 30 Czerwiec 200717 l No teraz jest elegancko :) Może utnij słuchawkę i rzuć koło budki i zobacz jak będzie wyglądało?
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Autor Empeck racja dużo dobry Silent Hill ale nie w każdym modelu enviro jaki próbuje zrobic :D bardziej żółta trawa nie pasowała, z ta flaga opadnieta troche cieżko było trisów musiałbym wiecej dodac a mam juz 999 :D Kuba toż jak ludzie by dzwonili gdyby słuchawka była ucięta? :D Jeśli juz nie ma żadnych w miare prostych do wykonania poprawek to skończyłem pzdr
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Trawę bym zrobił rzadszą, kilka źdźbeł na plejna. Poza tym skupiłbym ją bardziej ją wokół budki, lampy i opony
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Dobre mistrzu:) Ale mi tam jakoś ten buraczkowy na budce nie podchodzi:/ Telefon jest fajny!
Napisano 30 Czerwiec 200717 l cholercia, czuje straszny niedosyt, czegos mi tu brakuje :? ale ogolnie spoko
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Autor Empeck - czy ja wiem w sumei to już i tak nie pomrze w znacznym stopniu Lewus - a jaki kolor byś chciał? :D Ognisty - hmm mi w sumie tez ale juz za późno OK kończe, grunt ze dotarłem do końca :) tu jeszcze tekstura: thx za pomoc i wsparcie psychiczne :D pzdr
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Autor no ale musiałbym włączyc PSa, poprawiac opacity potem włączyć maxa i renderować to wszystko jeszcze raz i w ogóle straszne nie mam tyle cierpliwości o i jeszcze musiałbym minaturke zmienić :D
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Gratuluję ukończenia. Przed chwilą jak spojrzałem na render, przyszło mi na myśl, że mógłbyś wywalić tą trawę i wykorzystać uzyskane trisy na wymodelowanie takiego kulistego krzaczka, który często przetacza się po ziemi w westernach. Podkreśliło by to postapokaliptyczny charakter budki :) Więc gdybyś się przez najbliższe kilka godzin nudził...