Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

modelrr8.jpg

Witam

Będzie to budka telefoniczna :D

Dorobie jeszcze troszkę trawki tu i tam jak starczy miejsca na teksturze i jakieś jeszcze może małe rzeczy dla urozmaicenia :)

Póki co całość 768 tris

view2xy3.jpg

view1kt4.jpg

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nooo, przyjemne ;) jeśli masz jeszcze trochę wolnych tri to może dodaj jakąś zmiętą gazetę walającą się tu i tam?

i osobiście wygiąłbym tą latarnię :)

pozdrawiam!

ps.i trzymam kciuki :P

Napisano

Fajnie, że przyłączasz się do bitwy. Ciekawe co za flagę tam wsadziłeś ;)

Napisano

Mistrzuniu, a nie oplacało by Ci się bardziej dać tego podłoża na kwadracie? No, chyba że coś cudujesz:)

Weri najs! Kałuża ist di best!

Napisano

Flaga jest wbita w opone??o_O

Dodaj jakas trawe, krzaczka moze nawet. Szyby porozbijaj i daj odlkamki na podlozu.

bardzo ladne poza tym, Moze bym tylko kija od flagi powiginal takze w inne osie na zgieciach ktore zrobiles. no latarnia tez moglaby sie skrzywic.

Pozytywnie, moj faworyt.

Napisano
  • Autor

Dzieki za ciepłe słowa hyhy

poskrzywialem wszystko co napisaliście

Mort - na gazate nie starczy miejsca na texturze :/

Ofca - widzisz jakie to czasami człowiekowi głupie rzeczy przychodza do głowy :D nawet enviro w kryzysowej sytuacji :D

Poraszek - trawa i szkła jak już napisałem beda, tylko jak juz bede mial całość zrobioną :P

już rozłożyłem to to nawet:

uvwye6.png

wolne miejsce na trawke i szkła

tylko kurcze własnie mi na to ziemie nie starczyło miejsca dlatego pytałem sie o dodatkowe 256x256 :/

pozdr

Napisano

to może miejsce na szyby poświęcisz na rzecz terenu, po prostu wywal szyby i powiedz że ktoś wybił :) (ot taka moja sugestia) no chyba że będziesz na nich robił jakiś detal typu plakaty itp (ot taka druga sugestia)

Napisano
  • Autor

hmm Tony genialne :D czemu ja na to nie wpadłem :D ? szyby i tak bedą wybite wiec moge wywalic jakąs ich czesc bo bedzie alpha i bedą tylke takie pozostalosci po nich wiec no mniejsza :d

dzieki :)

Napisano

E tam podloze, to juz tylko prezentacja modelu w koncu i chyba w limit sie nie wlicza, chociarz no nie wiem, w koncu taka buda normalnie nie stoi na kolistym wycinku piachu ale gdzies normalnie w lokaci, tak czy inaczej zostaw szyby bo nie ma to jak zababrana blotem i krwia szyba :), zrob je z peknieciami tak jakby ktos rzucil kamieniem (mysle ze dobrym tutaj przykladem by bylo wiele budek telefonicznych w polsce) do tego moze strzel taga :>

Do tego mozesz jeszcze zlapac za wierzcholki jednego rogu budy razem z dachem i z soft selectem przeciagnij w dol :p No i potem wszytskie od dachu i ztwistuj lekuchno cala bude, nie bedzie wtedy taka sztywna idealna :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

juz sobie poradziłem z podlozem :P

Konras - za mało czasu na to wszystko!! :D

poraz kolejny udowodniłem sobie ze lepiej zebym robił postacie hehe :D

jeszcze dodam troche oznak starosci i zniszczenia, trawke, szkła, lampe chyba jeszcze zmienie jak znajde czas na to wszystko bo chyba nie skoncze

macie jeszcze jakies pomysły zeby to ulepszyć? ^^

kałuże chbya wywale też

acho0.jpg

Napisano

Wygląda bardzo dobrze, a jak dodasz obiecanych zabrudzeń i innych śmietków, zwłaszcza na tym czerwonym materiale budki i cosik na podłożu, będzie jeszcze lepiej.

Napisano

Mam nadzieję, że trawka będzie żółta i wyschnięta ;)

Fajny fonik, dziwne, że nikt słuchawki nie urwał xD

Napisano

Teraz tylko brudna szmata w rękę i smarowanie :) Fajnie wychodzi.

Napisano
  • Autor

thx!

Empeck no oczywiście ze zólta i wyschnięta , inne nie wchodza w gre ;P

nie wiem czy nie przesadziłem :D:D

textura 1024

kurcze próbuje sie pozbyć tej intencji do robienia ze wszystkiego pseudo silenthilla ale ciezko jest :D

acgb2.jpg

Napisano

Flaga trochę zbyt sztywna, ja bym ja zrobił opadniętą, jak przy bezwietrznej pogodzie.

Poza tym, co Ty chcesz, Silent Hill dużo dobry ;)

Napisano

No teraz jest elegancko :) Może utnij słuchawkę i rzuć koło budki i zobacz jak będzie wyglądało?

Napisano
  • Autor

Empeck racja dużo dobry Silent Hill ale nie w każdym modelu enviro jaki próbuje zrobic :D

bardziej żółta trawa nie pasowała, z ta flaga opadnieta troche cieżko było trisów musiałbym wiecej dodac a mam juz 999 :D

Kuba toż jak ludzie by dzwonili gdyby słuchawka była ucięta? :D

Jeśli juz nie ma żadnych w miare prostych do wykonania poprawek to skończyłem

modelrr8.jpg

siatadv8.jpg

pzdr

Napisano

Trawę bym zrobił rzadszą, kilka źdźbeł na plejna. Poza tym skupiłbym ją bardziej ją wokół budki, lampy i opony

Napisano

Dobre mistrzu:) Ale mi tam jakoś ten buraczkowy na budce nie podchodzi:/

Telefon jest fajny!

Napisano

cholercia, czuje straszny niedosyt, czegos mi tu brakuje :?

ale ogolnie spoko

Napisano
  • Autor

Empeck - czy ja wiem w sumei to już i tak nie pomrze w znacznym stopniu

Lewus - a jaki kolor byś chciał? :D

Ognisty - hmm mi w sumie tez ale juz za późno

OK kończe, grunt ze dotarłem do końca :)

tu jeszcze tekstura:

teksturazm9.jpg

thx za pomoc i wsparcie psychiczne :D

pzdr

Napisano
  • Autor

no ale musiałbym włączyc PSa, poprawiac opacity potem włączyć maxa i renderować to wszystko jeszcze raz i w ogóle straszne nie mam tyle cierpliwości o i jeszcze musiałbym minaturke zmienić :D

Napisano

Gratuluję ukończenia. Przed chwilą jak spojrzałem na render, przyszło mi na myśl, że mógłbyś wywalić tą trawę i wykorzystać uzyskane trisy na wymodelowanie takiego kulistego krzaczka, który często przetacza się po ziemi w westernach. Podkreśliło by to postapokaliptyczny charakter budki :) Więc gdybyś się przez najbliższe kilka godzin nudził...