ledyr Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 Witam Będzie to budka telefoniczna :D Dorobie jeszcze troszkę trawki tu i tam jak starczy miejsca na teksturze i jakieś jeszcze może małe rzeczy dla urozmaicenia :) Póki co całość 768 tris Pozdrawiam
mort Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 nooo, przyjemne ;) jeśli masz jeszcze trochę wolnych tri to może dodaj jakąś zmiętą gazetę walającą się tu i tam? i osobiście wygiąłbym tą latarnię :) pozdrawiam! ps.i trzymam kciuki :P
Kuba Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Fajnie, że przyłączasz się do bitwy. Ciekawe co za flagę tam wsadziłeś ;)
Levus Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Mistrzuniu, a nie oplacało by Ci się bardziej dać tego podłoża na kwadracie? No, chyba że coś cudujesz:) Weri najs! Kałuża ist di best!
Por@szek Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Flaga jest wbita w opone??o_O Dodaj jakas trawe, krzaczka moze nawet. Szyby porozbijaj i daj odlkamki na podlozu. bardzo ladne poza tym, Moze bym tylko kija od flagi powiginal takze w inne osie na zgieciach ktore zrobiles. no latarnia tez moglaby sie skrzywic. Pozytywnie, moj faworyt.
ledyr Napisano 27 Czerwiec 2007 Autor Napisano 27 Czerwiec 2007 Dzieki za ciepłe słowa hyhy poskrzywialem wszystko co napisaliście Mort - na gazate nie starczy miejsca na texturze :/ Ofca - widzisz jakie to czasami człowiekowi głupie rzeczy przychodza do głowy :D nawet enviro w kryzysowej sytuacji :D Poraszek - trawa i szkła jak już napisałem beda, tylko jak juz bede mial całość zrobioną :P już rozłożyłem to to nawet: wolne miejsce na trawke i szkła tylko kurcze własnie mi na to ziemie nie starczyło miejsca dlatego pytałem sie o dodatkowe 256x256 :/ pozdr
Tony M. Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 to może miejsce na szyby poświęcisz na rzecz terenu, po prostu wywal szyby i powiedz że ktoś wybił :) (ot taka moja sugestia) no chyba że będziesz na nich robił jakiś detal typu plakaty itp (ot taka druga sugestia)
ledyr Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Napisano 28 Czerwiec 2007 hmm Tony genialne :D czemu ja na to nie wpadłem :D ? szyby i tak bedą wybite wiec moge wywalic jakąs ich czesc bo bedzie alpha i bedą tylke takie pozostalosci po nich wiec no mniejsza :d dzieki :)
Por@szek Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Zawsze mozesz nie dawac textury na podloze -AND SCREW THE LIMITS!! YEAH.
Konras Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 E tam podloze, to juz tylko prezentacja modelu w koncu i chyba w limit sie nie wlicza, chociarz no nie wiem, w koncu taka buda normalnie nie stoi na kolistym wycinku piachu ale gdzies normalnie w lokaci, tak czy inaczej zostaw szyby bo nie ma to jak zababrana blotem i krwia szyba :), zrob je z peknieciami tak jakby ktos rzucil kamieniem (mysle ze dobrym tutaj przykladem by bylo wiele budek telefonicznych w polsce) do tego moze strzel taga :> Do tego mozesz jeszcze zlapac za wierzcholki jednego rogu budy razem z dachem i z soft selectem przeciagnij w dol :p No i potem wszytskie od dachu i ztwistuj lekuchno cala bude, nie bedzie wtedy taka sztywna idealna :) Pozdrawiam
ledyr Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 juz sobie poradziłem z podlozem :P Konras - za mało czasu na to wszystko!! :D poraz kolejny udowodniłem sobie ze lepiej zebym robił postacie hehe :D jeszcze dodam troche oznak starosci i zniszczenia, trawke, szkła, lampe chyba jeszcze zmienie jak znajde czas na to wszystko bo chyba nie skoncze macie jeszcze jakies pomysły zeby to ulepszyć? ^^ kałuże chbya wywale też
Coin Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Wygląda bardzo dobrze, a jak dodasz obiecanych zabrudzeń i innych śmietków, zwłaszcza na tym czerwonym materiale budki i cosik na podłożu, będzie jeszcze lepiej.
_michal Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Mam nadzieję, że trawka będzie żółta i wyschnięta ;) Fajny fonik, dziwne, że nikt słuchawki nie urwał xD
Kuba Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Teraz tylko brudna szmata w rękę i smarowanie :) Fajnie wychodzi.
ledyr Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 thx! Empeck no oczywiście ze zólta i wyschnięta , inne nie wchodza w gre ;P nie wiem czy nie przesadziłem :D:D textura 1024 kurcze próbuje sie pozbyć tej intencji do robienia ze wszystkiego pseudo silenthilla ale ciezko jest :D
_michal Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Flaga trochę zbyt sztywna, ja bym ja zrobił opadniętą, jak przy bezwietrznej pogodzie. Poza tym, co Ty chcesz, Silent Hill dużo dobry ;)
Kuba Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 No teraz jest elegancko :) Może utnij słuchawkę i rzuć koło budki i zobacz jak będzie wyglądało?
ledyr Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 Empeck racja dużo dobry Silent Hill ale nie w każdym modelu enviro jaki próbuje zrobic :D bardziej żółta trawa nie pasowała, z ta flaga opadnieta troche cieżko było trisów musiałbym wiecej dodac a mam juz 999 :D Kuba toż jak ludzie by dzwonili gdyby słuchawka była ucięta? :D Jeśli juz nie ma żadnych w miare prostych do wykonania poprawek to skończyłem pzdr
_michal Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Trawę bym zrobił rzadszą, kilka źdźbeł na plejna. Poza tym skupiłbym ją bardziej ją wokół budki, lampy i opony
Levus Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Dobre mistrzu:) Ale mi tam jakoś ten buraczkowy na budce nie podchodzi:/ Telefon jest fajny!
ognisty Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 cholercia, czuje straszny niedosyt, czegos mi tu brakuje :? ale ogolnie spoko
ledyr Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 Empeck - czy ja wiem w sumei to już i tak nie pomrze w znacznym stopniu Lewus - a jaki kolor byś chciał? :D Ognisty - hmm mi w sumie tez ale juz za późno OK kończe, grunt ze dotarłem do końca :) tu jeszcze tekstura: thx za pomoc i wsparcie psychiczne :D pzdr
_michal Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Rzadsza trawa sprawia IMHO lepsze wrażenie niż taka gęsta szczotka.
ledyr Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 no ale musiałbym włączyc PSa, poprawiac opacity potem włączyć maxa i renderować to wszystko jeszcze raz i w ogóle straszne nie mam tyle cierpliwości o i jeszcze musiałbym minaturke zmienić :D
Kuba Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Gratuluję ukończenia. Przed chwilą jak spojrzałem na render, przyszło mi na myśl, że mógłbyś wywalić tą trawę i wykorzystać uzyskane trisy na wymodelowanie takiego kulistego krzaczka, który często przetacza się po ziemi w westernach. Podkreśliło by to postapokaliptyczny charakter budki :) Więc gdybyś się przez najbliższe kilka godzin nudził...
Matys Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 ja tez sie przylaczam do gratulacji swietna pracka
Rekomendowane odpowiedzi