Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

O to moja ostatnia praca.

sypialnia1ty9.jpg

3dsmax + v ray + gimp.

Renderowa艂o si臋 w orginalnej rozdzielczo艣ci (1600 x 1200) 8 h i 20 minut

Oczywi艣cie mog艂em poprawi膰 nie kt贸re elementy ale zbrzyd艂a mi ta scena.

Drzewko jest wzi臋te z sample "evermotion models" nie pami臋tam z kt贸rego.

Je偶eli komu艣 sie podoba to jest dobrze bo mi sie tak 艣rednio podoba.Chcia艂em uzyska膰 realne o艣wietlenie i chyba w pewnym stopniu mi wysz艂o.

Pozdr0.

• Odpowiedzi 31
  • Wy艣wietle艅 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

calkiem calkiem.

drewno na lozku zle zmapowane, po co dywan pod lozkiem(?) powinien chyba wystawac po bokach, wtedy to ma sens, poza tym czajniczki maxowe na polce to lekka przesada;)

a swiatlo jest nawet ok.

ogolnie nie jest zle:)

pozdrawiam

edit: a i jeszcze po co ten noise( jak sie domyslam w psp)? bo choc ogolnie z nim wyglada obraz ladnie, to jednak skoro renderowales w tak duzej rozdzialce, to mogles render zsharpowac troche i zeskalowac do obecnej wielkosci i mialbys zylete. taka luzka dygresja;)

Napisano

To co wyzej i cienie sa za jak dla mnie za glebokie.

Ale ogolnie na plus.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

thx za komentarze.Co do dywaniku to chcia艂em co艣 da膰 na 艣rodku bo inaczej pusto by艂o.Co do czajniczk贸w maxowych to nie mia艂em pomys艂u co da膰 na p贸艂ce

Co do mapowania na 艂贸偶ku to nie udawa艂o mi si臋 zmapowa膰 ,musz臋 nad tym popracowa膰 przy nast臋pnej scenie.

Napisano

generalnie jest miodzio,pytanko-to vray?wszystkie obiekty to modele 3d?je艣li tak to szakunec za kwiatka i odziwo stolik-niby bana艂 ale on jest NAPRAWD臉 hiperreal...

Z uwag: jakie艣 艣wiat艂o z tego okna co poza kadrem jest,mog艂oby roz艣wietla膰 pomieszczenie-da膰 偶ycia,oranga,ciep艂ych barw...reszta uwag jak wy偶ej,ale i tak poziom...ach...miodzio!

Napisano
  • Autor

purple- ro艣linka to model z evermotion, wszystko jest 3d;],co do kolor贸w to niewiem jak u Was jest bo ja mam LCD i nie bardzo wiem jak u was to wygl膮da.

Mo偶e kto艣 pobawi sie w ps i poka偶e wynik..

Napisano

na prawd臋 ciekawie wygl膮da 艂贸偶ko troch臋 藕le zmapowane ale og贸lnie bardzo fajnie wysz艂o:)

Napisano

Teraz 3Ddesign jest tak populary,偶e firmy zarzynaj膮 si臋 by wszystko by艂o perfect, i by skusi膰 klienta,urzywaj膮 m.in. ciep艂ych kolor贸w, i g艂adkich,przemy艣lanych cieni by doda膰 efekt-"Ja to chc臋!"...chodzi mi o co艣 w ten dese艅,w psku,tego tak nie wylicz臋 jak "direct light" z "vray area shadows";P :

sypialnia1ty9ob2.jpg

Shot at 2007-07-03

Napisano

Jakis pokoik dla parki grajacej w kosza?? Stolik "nocny" nie ma prawa bytu.. szklo odrazu by polecialo, nogi by sie rozjechaly.. no i te przedziwne kolka.. WTF jest to?? W castoramie nie tylko sa do kupienia kolka do krzeselek biurowych ale takze takie male dinksy ktore da sie schowac w nogach... wysokosc nie powinna przekraczac takiego cudactwa 60cm.. z lozka tez bym niechcial spasc..ziarno wcale tutaj nie pomaga. To tyle z technicznych, projektu nie komentuje bo jest nie teges.

Napisano

no wiec 艂adnie, masz drobne problemy z mapowaniem.

nie podoba mi sie wazon, tzn. jego materia艂 i teapoty z maxa;]

Pozdrawiam

Napisano
z lozka tez bym niechcial spasc..ziarno wcale tutaj nie pomaga. To tyle z technicznych, projektu nie komentuje bo jest nie teges.

To nie komentuj;D!

no wiec 艂adnie, masz drobne problemy z mapowaniem.

nie podoba mi sie wazon, tzn. jego materia艂 i teapoty z maxa;]

Pozdrawiam

wiesz,teapot to taki podpis,偶e to jednak tr贸jwymiar, a nie photo;)

...i ten maping na wyrze te偶 ;D

Napisano

minusy:

- ziarno zupe艂nie niepotrzebne - co wi臋cej odwraca uwag臋 i przeszkadza w odbiorze

- przeostrzy艂e艣 w PS - to wida膰 zw艂aszcza po kraw臋dziach

- 艂贸偶ko zdecydowanie za wysokie w stosunku do pomieszczenia, nie podoba mi si臋 te偶 tutaj idea metalowych ram i wielkiego kloca drewna - s艂owem 艂贸zko to strasznie ci臋偶ki i nieporadny kloc

- szafa nie potrzebnie ma pustk臋 pomi臋dzy sufitem a szaf膮. sporo miejsca na kurz i niedojedzone kanapki dzieci

- dywan to kolczaste 艂o偶e fakira?

- stolik nocny to pora偶ka - k贸艂ka takie jak tam s膮 mo偶esz zobaczy膰 w szafkach biurowych lub w tandetnych meblach za 199 z Castoramy (jak wspomnia艂 Super _OKO), szk艂o jest za cienkie, 偶eby cokolwiek utrzyma膰 a drewniane nogi nijak do tego nie pasuj膮

- materia艂y metalu maj膮 za ma艂y sampling - nie wysz艂o to najlepiej na wazoniku czy Ipodzie (?)

plusy:

- o艣wietlenie jest w miar臋 ok

s艂owem po prostu mi si臋 to nie podoba. osobi艣cie nic nie mam przeciwko drewnu w domu ale tutaj to ju偶 przesada. a ochy i achy jakie tutaj s艂ysz臋 wo艂aj膮 o pomst臋 do nieba. odrobin臋 krytyki panowie a nie smarowanie ty艂ka miodem.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

JunioR - to s膮 odbicia (chyba bumpa za du偶ego da艂em)

Co do szafy to mi sie ona wydaje ok.

Tweety- co do ziarna to nie jest ono robione specjalnie.Jak bym mia艂 zrobi膰 偶eby nie by艂o ziarna to bym musia艂 czeka膰 na ko艅cowy render chyba z 3 dni.Co do dziury nad szafa,nie pomy艣la艂em o tym,co do 艂贸zka to mi si臋 wydaje niewysokie a to ze nie lubisz takich 艂贸偶ek to kwestia gustu(mi sie podobaj膮)

Wszystkim innym dzi臋kuje.

Napisano

Tweety, a Ty my艣lisz,偶e jak nosisz pier艣cie艅 atlant贸w to Ci wszystko wolno m贸wi膰?;D;D

Napisano

myle ze i bez pierscienia Ptasior ma buuuuzy zasob wiedzy wiec...

nasowa mi sie tylko jedno: wolno mu:P

pozdr

Napisano

A mnie si臋 podoba :)

Jedyne co mi nie pasi to mapowanie 艂贸偶ka i n贸g od stolika oraz dywan (mat.)

Ziarno dla mnie super.

Napisano

Tweety bo to wypowiedz z cyklu: "smierdza ci nogi..."...

ni przypiac ni przylatac.....

Napisano

艁o偶ko i Stolik najbardziej sknocone. Na przysz艂o艣膰 staraj si臋 znajdowa膰 referencje do swoich modeli i si臋 ich trzyma膰.

No dywan faktycznie pojechany :D W dodatku jaka艣 mora si臋 zrobi艂a na nim.

No i kolorystycznie pasuje jak ******.

Napisano

Tweety, hmm...magia;p

ja tam nie mog臋 si臋 doszuka膰 jakich艣 wi臋kszych b艂臋d贸w( nie wspominam o mapowaniu-everyone knows;)), no tylko to ziarno,ale to co艣 z renderem, kiedys kto艣 z mojego otoczenia d艂ugo m臋czy艂 si臋 z tym...

tadzio:prawie masz racj臋,ale bardziej ,jak "wiem 偶e masz pier艣cie艅 atlant贸w" ;D

Napisano

Zazwyczaj podoba mi si臋 ziarno na renderze, ale u Ciebie to lekka przesada.

Fajne poduchy xD.

Pozdro

Napisano
ja tam nie mog臋 si臋 doszuka膰 jakich艣 wi臋kszych b艂臋d贸w

Jak podrosniesz to moze je znajdziesz.................. nieeeeee

Napisano

... materac dziwnie pogi臋ty, musi by膰 baa...aardzo stary, m贸j ma 7 lat i na艣rodku dopiero ledwo, ledwo zapadni臋ty.

Napisano

jak dorosn臋 to b臋d臋 owocem jogobelli;D

gdzie wy widzicie te b艂臋dy,staram si臋 i wysilam,z lup膮 siedz臋...i..nic...

ciekawe czy to mo偶e mie膰 co艣 wsp贸lnego z niespaniem ca艂膮 dob臋 (God one knows...);P

Napisano
  • Autor

no to teraz ja zapytam was:

1) Jak z mapowa膰 chamfer boxa? bo jak widzicie nie wysz艂o mi to.

2) Jak zrobi膰 szk艂o mleczne.?

3) Sk膮d wzi膮膰 textury bok贸w ksi膮偶ek?

4) Jak zrobi膰 偶eby wysz艂o realnie.

Napisano

ad1. Mapuj zgdonie z kierunkiem s艂oj贸w.

ad2. Diffuse Bia艂y, Reflect bia艂y + fresnel, Refract 180 z gloss na 0,5

ad3. http://flickr.com/search/?q=books+shelf

http://www.altavista.com/image/results?itag=ody&q=books+shelf&mik=photo&mik=graphic&mip=all&mis=all&miwxh=large

http://images.google.pl/images?q=books+shelf&svnum=10&um=1&hl=pl&lr=&sa=N&imgsz=xxlarge

ad4. Cwiczy膰, podpatrywa膰 i na艣ladowa膰 rzeczywisto艣膰

Napisano

Nie jest 藕le, ale szafa do wymiany... ;)

Napisano

no nic...zmykam na ma艂y urlop od100-licy,forum i pracki:)

Yaro 偶ycz臋 powodzenia, i czekam na na jaki艣 nowy upik;)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci