Pavulon 13 Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 Witam...wrzucam tu domek bo cos ciezko mi idzie, glowny problem to materialy i render. Poki co jest tyle co widac a ja mecze materialy - bo wlasnie tu problem najwiekszy... Bede wdzieczny za podpowiedzi, pomoc, sugestie, porady. Co poprawic co zmienic i takie tam.. pozdrawiam soft..3D Max, V-ray Shot at 2007-07-09
Orangegraphics Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 przepalone, to po 1. mniejsze iso, wiekszyczas, a w ostatecznosci multipler slonca w dol
Pinki Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 zgadzam sie z Xiz0r'em + zle proporcje.. porownaj sobie wysokosc barierki na balkonie do drzwi wejsciowych..
oo79 Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 ale wysokie barierki na balkonie jak na testy renderu, mile oswietlenie sceny...
NV Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 Zapowiada sie całkiem całkiem. Mam nadzieję ,że będziesz walczył z materiałami... Pozdrawiam nvidia.
grzegerz Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 Pavulon 13 oświetlasz Vray sunem. pokaz ustawienia pliss.:)
NV Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 Jeśli chodzi o ustawienia vray sun to polecam ten link >>> http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/examples_vraysun_sky.htm Mi pomógł ale i tak wole tradycyjne metody ;) 1
grzegerz Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 dzieki Nvidia wlasnie tego szukalem :) juz masz plusa :>
hcpiter Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 najpierw to oswietlenie skopane, nie widzialem nigdy takiego przepalenia w otoczeniu ciemnego nieba ;) pozniej to proporcje pracuj pracuj :)
khazell Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 cześć. zmniejsz saturation w rendererze. rynna nie powinna przylegać tak do ściany, ma jakieś objemki i pręty przymocowane do ściany. przybrudziłbym teksturę drewna. zastanawiam się też nad teksturą deskowania na poddaszu, czy aby nie jest za duża...może lepiej wymodelować ten obiekt?pzdr
carlosss Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 ogólnie wygląda na razie jak makieta materiały i światło leżą
Pavulon 13 Napisano 10 Lipiec 2007 Autor Napisano 10 Lipiec 2007 oto kilka zmian od wczoraj, krajobraz praktycznie w tym stylu. Tym razem bez trawki bo dlugo liczy ps. grigoriob trawka zrobiona jest za pomoca VRayDisplacementMod Nvidia drzwi są wymodelowane - po prostu tak kiepsko wyszly khazell hmm co do tej rynny to za daleko tez nie moze byc bo bedzie ciekolo po scianie :P i robi sie grzyb :P Tomuś - na szczycie nie, ale prawie :) no i barierki tez pozmniejszalem Shot at 2007-07-10
Pavulon 13 Napisano 10 Lipiec 2007 Autor Napisano 10 Lipiec 2007 aha..grigoriob jesli jeszcze Ci potrzebne to takie mam ustawienia VraySuna
oo79 Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 o! kostka ci nawet wyszla na podjezdzie. To tło to zaciemne, ale to wiesz pewnie. Niechciało ci sie czekac na render trawy? Te okna na balkkonie to troszke ciasno mają, zostawiles miejsce na wieniec szczytu pod krokwiami? Mam nadzieje ze tynk bedzie mial inny kolor. deskowanie krokwi troszke kiepawo wyszlo, mam nadzieje ze zmienisz. Dach mi sie podoba. Działaj dalej....
Nerwer Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 Materiały wydają mi się trochę sztuczne(zbyt idealne), ale to moje zdanie: P I jasność trawy na trawniku różni się od tej w tle.
heaven Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 tak jak oo79 powiedzial... nie chcialo sie chyba czekac na trawe.. teraz gorzej wyglada.. i co to takie wiszace przy scianie po lewo ? wydaje mi sie albo schody troche lewituja :P podjazd fajnie wyszedl :)
gd18 Napisano 11 Lipiec 2007 Napisano 11 Lipiec 2007 drzwi wejściowe a skala schodów dziwnie wygląda za czysto zmienił bym na inne drewno te deski pod okapem i więźby
Yaro16 Napisano 11 Lipiec 2007 Napisano 11 Lipiec 2007 dużo textur do wymiany.poszukaj czegoś lepszego.Trochę zabrudzone nie zaszkodzi...Tło tez trochę prześwietl aby lepiej wyglądała całość
Rekomendowane odpowiedzi