Destroyer Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 zmienili UI na bardziej user friendly ale nie wiem czy się skuszę;) http://www.sidefx.com/index.php?option=com_content&task=view&id=786&Itemid=66
mathix Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Dodali Pythona i Fluidy :). Interfejs user friendly - w końcu, tamten nie zmieniał się od lat.
piotrek Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 W końcu? Tamten był całkiem dobry. Oszaleć teraz można. No cóż, jak to SYmek stwierdził - przyzwyczai się człowiek...
mathix Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Zależy co się robiło. Modelowanie i manipulacja sceną były słabe. Dużo było dziwadeł, jak np. renderowanie sprite'ów. Ale zobaczymy na ile to się zmieniło. A w końcu, bo houdini to bardzo stary soft, a interfejs zmieniał się niewiele.
piotrek Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Podobnie jest z Maya - w sumie też interfejs się nie zmienia od lat. Może dlatego, że choć odstrasza nowych użytkowników przyzwyczajonych do pięknych ikonek, jest dobry i funkcjonalny. Nie jest "piękny" i nie zżera cennych zasobów. Nie wiem, czy to sprawka GUI, pewnie nie tylko, ale ten nowy Houdini strasznie chodzi (przynajmniej na moich 256MB RAM :/).
arev Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Ja też chętnie spróbuję. Przestańcie na chwilę ściągać :D
mathix Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 No to tu nie chodzi tylko o piękne ikonki, ale o funkcjonalność. Ściągnę, zobaczę. Tak czy inaczej sidefx dobrze robi starając się udostępnić swój produkt jak największej grupie osób. Poprawa interfejsu i ułatwienie pracy, z pewnością przyciągną nowych użytkowników. Możliwe, że sprawka GUI. Piotrek ty msz 256MB ramu i się w grafę bawisz? Podziwiam Cię :]. arevulopapo: Jak ciągniesz z torrentów, to nawet tak nie apeluj :]
piotrek Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Ja też chętnie spróbuję. Przestańcie na chwilę ściągać :D arevulopapo: Jak ciągniesz z torrentów, to nawet tak nie apeluj :] Jak ze stronki nie idzie, to trzeba z torrentów. SideFX sam dał tam gdzieś linka do torrenta. Gdyby nie to, nie bawiłbym się pewnie jeszcze z Houdinim :) [+] Piotrek ty msz 256MB ramu i się w grafę bawisz? Może dlatego nie znoszę wszelkich wodotrysków w postaci rozwijnego menu, podświetleń, cieni, ikonek, obrazków i innych cudów w GUI. Jestem za surowym wyglądem.
mathix Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 OK. Polecam torrenty. 5 minut i gotowe, przynajmniej na moim łączu :]. Miałem się już za niego wziąć od kilku dni, ale news mnie jakoś dopiero zmotywował. :]
arev Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Właśnie ze strony próbuję, nie bawię się w torrenty :p Jak mi się wreszcie uda to zrobię mirrora na rs :]
mathix Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 nie bawię się w torrenty :pA warto, warto. :] Przełam niechęć do parasolki.
Hindus Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Właśnie ze strony próbuję, nie bawię się w torrenty :p Jak mi się wreszcie uda to zrobię mirrora na rs :] CI zrobie mirrora to ci sie zagotuje :D
arev Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 O_o o co ci chodzi? coś złego się stanie? Przecież nie chce umieścić żadnej crackowanej wersji, a producent nawet nie sprawdza podanego adresu email więc tylko zaoszczędziłbym im trochę transferu. Ale jak nie to nie, prosił się przecież nie będę :p
piotrek Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Męczę się z tym diabelstwem drugi dzień - wie ktoś, jak zmienić sposób wyświetlania zawartości okna manuala z horyzontalnego na wertykalny?
Guest e=mc^2 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 chyba sie tak nie da piotrek, przynajmniej na razie, to jest dopiero beta wersja i jeszcze wiele rzeczy zostanie zmienione, szybkosc dzialania tez sie pewnie zmieni, u mnie tez wolno chodzi
polon Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 z tego co zobaczylem to houdini jest to cos a la 3ds max, tak? czy sie myle? moz ktos cos od siebie napisac?
piotrek Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 heh, a la max? No po prostu soft do 3D, tylko bardziej zorientowany na większe produkcje i bardziej do efektów specjalnych czy animacji, niż np do wizek. Zajrzyj na 3dbuzz.com i pobierz sobie kilka videotutów o Houdinim, to zrozumiesz, czym się różni. Na SideFX też są videotuty.
SYmek Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 z tego co zobaczylem to houdini jest to cos a la 3ds max, tak? czy sie myle? moz ktos cos od siebie napisac? http://www.forum3d.pl/f3dbb/index.php?md=topic&tid=109927#first_unread_post http://www.forum3d.pl/f3dbb/index.php?md=topic&tid=94560#first_unread_post http://www.forum3d.pl/f3dbb/index.php?md=topic&tid=102764#first_unread_post
Recommended Posts