Jump to content

Minibitwa 17: Szalony alchemik ;) / Finito

Recommended Posts

Posted

HAHAHAHAA Taaaaak, już prawie ! Jeszcze tylko kilka kropel i Mikstura Totalnej i Ostatecznej Zagłady ™ będzie gotowa !!

....

Tak trochę spontanicznie biorę udział w tej edycji minibitwy, troszkę inne podejście, mam nadzieję że się spodoba ;) Mam też nadzieję że się wyrobię z teksturkami ;)

Pozdrawiam

Można zrobić podstawkę nie wliczającą się do polycountu i osobną teksturkę dla niej ?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

• Replies 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

He he oczy ma jakby wodę ognistą polewał ;) A podstawka myślę że ujdzie, jeśli tylko nie będzie na niej dodatkowych bajerów typu szafki itp

Posted

super, bardzo mi sie podoba, niewiem jaki miales pomysl ale ja bym chyba zrezygnowal z oczu w postaci kulek, i zamiast tego dal ciemne okulary i cos jescze dorobil

Posted

Jak te szkła to płaskie obiekty i leżą w jednej płaszczyźnie to możesz je narysować na jednym plane-ie i odsłonić tylko okulary (opacity)zaoszczędzisz kilka trisów i będziesz mógł zaokrąglić model tu i ówdzie.A z tego co wiem to wszystkie obiekty w scenie wliczają sie do polycountu. Fajny pomysł czekam na textury.

Posted

Dzięki za rady, okularki zrobiłem mu nieco inne, gogle ochronne ;) będą pasowały do klimatu.

zmapowany :)

mapped.jpg

Pozdrawiam

Posted

Ah Ci bliźniacy, już myślałem że JunioR zdublował posta :D Dzięki

Baaardzo speed test wypalonego AO i Światełka + szkicowe kolorki, prawie prosto z pieca, nie mam czasu na poprawki w PS, komercha goniiii :D

Pozdrawiam

bake.jpg

Posted

Witam!!

pokazesz rozlozone mapowanie ? :)

wyglada super !!

Ah Ci bliźniacy, już myślałem że JunioR zdublował posta :D

hahaha dobrze ze nie tylko ja sie myle :D

Posted

Mi się już podoba, myślałem ze wyjdzie trochę kanciate ale jest super. Popracuj nad texturą i będzie bardzo klimatyczna scenka.

Posted

super Voras, jezeli moge cos podpowiedziec to nie uzywaj czarnego koloru, nalbo staraj sie to robic jak najrzadziej :)

Bardzo podoba mi sie styl wiec atakuj tam :D

Posted

super, wlasnie taki pomysl wpadl mi do glowy na butelki, skoro one juz sa kanciaste z racji limitow, to moze niech nie beda okragle, moze wlasnie zrob takie butelki, zlozone z trojkacikow, wtedy bys mogl zrobic ladne przecierki na krawedziach;) ja bym zrobil butelki ciemno czerwone, niemusza byc wszystkie, ale nawet ze dwie, mysle ze to jescze ozywiloby ta prace

Posted

Dzięki wielkie za wszystkie rady :) Adek_CG - z tymi butelkami problem jest taki że mam dla wszystkich te same uvki.

To już jest koniec, finito, finish, w weekend mnie nie będzie więc musiałem to skończyć dzisiaj :) Wzorek na płaszczu i baza do fałedk z fotki, mam nadzieję że to nie przeszkadza.

Pozdrawiam

final.jpg

Posted

Dzięki :]

Radzisz - w sumie trudno powiedzieć, klika godzin z przerwami, licząc wypalanie AO i światła.

360

360.gif