SansSerif Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 projekt: loft. mieszkanie. architektura wnętrz powierzchnia: 57 m2 (bez antresoli) lokalizacja: łódź klient: prywatny etap: koncepcja . . . . . . . . . . . . . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolipop Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 fajna antresolka.ladna przestrzen.jak dla mnie to za malo blatow.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gd18 Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 ja mam takie pyt. techniczne gdzie chowa się sprzęty rtv? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNYGHU Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 bardzo ciekawy temacik dorwałeś jak dla mnie zbyt surowo, mimo wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 To jest fenomenalne po prostu... ;) Sans, orientujesz się ile taki loft kosztuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 eh kamery mają dzikie patrzenie, te kąty są strasznie nie naturalne nic mnie tak nie rozprasza jak to do tego stopnia że reszty nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ma+ Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 To jest fenomenalne po prostu... ;) Sans, orientujesz się ile taki loft kosztuje? 6500-8500 pln/m2 , ale od dawna już wszystkie sprzedane... projekt na renderach wygląda jak prawdziwy loft. przestronny , surowy... szkoda że w rzeczywisości to malutkie pomieszczenia... gdyby został w tych bielach byłby genialny. ale pewnie troche materiałów jeszcze dojdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 Bomba.. Koncepcja!! Ja bym jeszcze dął białe kotary..Taki zapychacz dekoracyjny niż użyteczny, no, ale co ja tam wiem, jak na typowe lofty to okna ciut małe jak do tej wysokości pomieszczeń, albo okłamanie takie po prostu wyszło na obrazku. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slon_dominik Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 świetne. brakuje mi tylko odrobinę światła z exteriora, wyszłyby wtedy też okna fabryczne. aha na 1wszym nie ma telewizora antresolowego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2007 eh kamery mają dzikie patrzenie, te kąty są strasznie nie naturalne nic mnie tak nie rozprasza jak to do tego stopnia że reszty nie widziałem A jakie kąty są naturalne? Ludzkie oko ma zakres poziomy powyżej 180 stopni. Pionowy trochę mniejszy, ale oczy zazwyczaj występują parami i nie są nieruchome. W efekcie to co widzisz trudno porównywać z fotografią, chyba że potrafisz sobie wyobrazić efekt sprzężenia dwóch okiektywów fisheye 180 z korekcją perspektywy wykonywaną w locie. Skalę najlepiej odczytywać z rzutów i kładów 2D, choć jest to zupełnie nienaturalne :) Jest to wizualizacja wstępnej koncepcji, przygotowana na podstawie projektu budowlanego do zmian lokatorskich dla developera. Dlatego brakuje tu detali. Sprzęt RTV będzie w pobliżu TV. Wyspa ma ponad 3m długości. Wysokość użytkowa na antresoli to max. 190cm. Kontrowersyjne, ale życzeniem inwestora była antresola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 Koncept świetny sam w sobie - chętnie zobaczył bym takie cos w żywcu - z wykonaniem gorzej, bo i rozmyte, i za duzy szum, i tekstury nie teges - ale wiem ze nie o to chodzi w tym przypadku więc to pomijam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 A jakie kąty są naturalne? 60 stopni - kąt dobrego widzenia z tego co pamiętam :) ps: Zmiana centralnego pola widzenia w zależności od: przyjętej pozycji ciała: a) siedzącej, b) stojącej; płaszczyzn obserwacji: c) pionowej, d) poziomej; zasięgów pola widzenia: 1) optymalny, 2) maksymalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 [turla się] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2007 60 stopni - kąt dobrego widzenia z tego co pamiętam... I co ma konstrukcja oka do wrażenia jakie pozostaje Ci po pobycie w małym pomieszczeniu? Czy swojej wizualne wspomnienia z tego pobytu porównałbyś bardziej do wąskich pojedynczych kadrów ledwo obejmujących detale, ujęć robionych obiektywem szerokokątnym fisheye z pozaginaną perspektywą, czy raczej do tego co ja pokazuję? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 pisałem tylko o naturalnych kątach. wiadomo jak jest :) btw. wcześniej to mi sie obrywało od Ciebie za nienaturalne ustawienia kamery a sam walisz w kiblu żabią perspektywę ze zbiegami jak na Manhattanie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 robi wrazenie... co to za sofa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2007 robi wrazenie... co to za sofa? model: Cubic; producent: Sits http://www.sits.pl W UK powinien występować po tą samą marką w dużych sklepach meblowych. W Polsce dostępny tylko w jednym sklepie w Warszawie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Możesz podać orientacyjną cenę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi